Раніше я вважала картопляне суфле чимось нереальним. Адже суфле - це страва ніжне, повітряне. А тут - картопля
Але періодично я продовжувала «натикатися» на рецепти суфле з картоплі в інтернеті. І ось здалася: вирішила спробувати. Мені було цікаво, яка вийде текстура у готового страви. Ну а в смаку я особливо не сумнівалася, так як сир і картопля - безпрограшне поєднання.
Для приготування картопляного суфле знадобилися такі
інгредієнти :
картопля - 05 кг
яйце - 2 шт.
масло вершкове - 20 г
борошно - 20 р
молоко - 200 мл
сіль і чорний мелений перець - за смаком
пармезан - 100 г
Складність: середня
Час приготування: близько 15 години
Картопля очищаємо, ріжемо на кілька частин і відварюємо в киплячій підсоленій воді до м'якості.
Поки картопля вариться, можна зайнятися приготуванням соусу бешамель. У невеликій каструлі розтоплюємо вершкове масло на мінімальному вогні.
Додаємо борошно, гарненько перемішуємо.
Поступово вливаємо холодне молоко, ні на секунду не перестаючи заважати. Продовжуємо тримати на дуже слабкому вогні. Соус не повинен кипіти, але повинен поступово загуснути.
Знімаємо бешамель з вогню і додаємо до нього половину натертого пармезану. Солимо і перчимо за смаком.
Перемешивам соус, ось яка повинна вийти в результаті консистенція. Соус охолодити.
Зливаємо воду з картоплі і відправляємо його знову на слабкий вогонь на хвилину-дві, щоб він обсох.
Розминаємо картоплю.
Додаємо в отримане пюре жовтки, бешамель. Якщо необхідно, то також сіль і перець.
В останню чергу додаємо білки, збиті до стану щільної піни. Акуратно перемішуємо.
Форми для запікання змащуємо маслом, вкладаємо в них картопляну масу. Зверху посипаємо залишилися пармезаном.
Запікаємо в духовці, попередньо розігрітій до 200 градусів протягом 25 хвилин.
Готове суфле має піднятися, а сирна скоринка стати золотистою. Мені як раз вдалося сфотографувати майже «убегающее» з формочок суфле. Через кілька хвилин вона вже осіло.
Поки я чаклувала над стравою, все побоювалася, що в підсумку вийде звичайне картопляне пюре. Але побоювання виявилися марними. Суфле і правда набагато легшим і ніжніше!
Приємного апетиту!