Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно відварити рис на гарнір?

Як смачно відварити рис на гарнір?

28-02-2016, 20:31
390
Як смачно відварити рис на гарнір?
Про способи варіння рису з допомогою різних технік і кухонних гаджетів нам вже доводилося згадувати раннє, але про конкретні рецепти того, як смачно відварити рис на гарнір, ми поговоримо вперше. Кілька категорично різних, але однаково смачних рецептів ми розберемо нижче.

Рецепт смачного рису на гарнір з куркою


Склад даного рецепту навіває нам італійські мотиви за рахунок наявності пармезану і вершків. Для такої страви краще всього брати круглий рис, так готовий гарнір буде максимально нагадувати різотто.
Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 880 мл;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • часник - 3 зубки;

  • цибуля - 155 г;

  • вершки - 65 мл;

  • рис - 1 ст.;

  • сухе біле вино - 75 мл;

  • жменя зелені петрушки;

  • тертий пармезан - 55 р.


  • Приготування
    Розігрів масло, використовуйте його для швидко пасерування подрібненої цибулі з часником. Через пару хвилин, залийте сухе біле вино і всипте рис. Коли зайва рідина випарується, додайте третину бульйону, перемішайте, дайте вбратися. Повторіть процедуру з рештою порціями бульйону, а в самому кінці влийте вершки і додайте пармезан з зеленню.

    Як приготувати смачний розсипчастий рис на гарнір?


    Інгредієнти:

  • рис (довге зерно) - 3 ст.;

  • імбир тертий - 1 ст. ложка;

  • насіння фенхелю - 1 1/2 ч. ложки;

  • жменя горіхів кеш'ю;

  • яблуко - 35 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • ананас - 55 г;

  • гвоздика - 4 бутона;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • щіпка кориці.


  • Приготування
    Приготування цього рису в чомусь схоже з варінням плову. На дно казанка наливаємо набагато масла й обсмажуємо в ньому імбир з прянощами. Додаємо промиті рисові зерна, перемішуємо і заливаємо все в два рази більшим обсягом води. Накриваємо посуд кришкою і залиште все нудитися приблизно на 20-25 хвилин або поки вся вода не вбереться. Потім до рису додайте шматочки яблук, горіхи і мед, перемішайте і сервіруйте. Такий смачний рис згодиться на гарнір до риби, курки або червоного м'яса.

    Смачний рис з овочами на гарнір


    Інгредієнти:
    Як смачно відварити рис на гарнір?


  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • солодкий перець - 155 г;

  • часник - 3 зубки;

  • консервована квасоля - 130 г;

  • консервована кукурудза - 130 г;

  • рис - 3 ст.;

  • томати - 180 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • жменя кінзи.


  • Приготування
    Спасеруйте шматочки цибулі і солодкого перцю разом з пюрированным часником. Додайте бобові, а потім всипте в посуд промитий рис. Залийте все 6 склянками води і накрийте кришкою. Варіть рис, не перемішуючи, до вбирання всієї рідини, а потім додайте до готового блюда томати, нарізаний перець, часник і кинзу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Різотто з куркою і грибами
    Різотто з куркою і грибами
    Італійська класика - різотто - це зовсім не складна в приготуванні блюдо, з яким напевно кожен впорається. Приготувавши це прекрасне страву, ви
    Який гарнір підходить до риби?
    Який гарнір підходить до риби?
    Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
    Як правильно зварити рис на гарнір?
    Як правильно зварити рис на гарнір?
    Навіть така проста справа, як варіння звичайного рису, може закінчитися не дуже хорошим результатом: злиплі або недоварені зерна, грудочки і т. д.
    Рис на гарнір
    Рис на гарнір
    Пропонуємо забути про звичайну, груднястій рисової каші на гарнір і скористатися неймовірними рецептами, в яких детально описаний процес приготування
    Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
    Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір?
    Нерідко звичні гарніри трохи набридають і до основної страви хочеться подати щось зовсім новеньке, ні на що не схоже. Ідеальним рішенням доповнити
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою
    Різотто з куркою - мабуть, один з найбільш доступних і популярних рецептів приготування цієї страви. Деякими тонкощами і, звичайно ж, рецептами