Про способи варіння рису з допомогою різних технік і кухонних гаджетів нам вже доводилося згадувати раннє, але про конкретні рецепти того, як смачно відварити рис на гарнір, ми поговоримо вперше. Кілька категорично різних, але однаково смачних рецептів ми розберемо нижче.
Рецепт смачного рису на гарнір з куркою
Склад даного рецепту навіває нам італійські мотиви за рахунок наявності пармезану і вершків. Для такої страви краще всього брати круглий рис, так готовий гарнір буде максимально нагадувати різотто.
Інгредієнти: курячий бульйон - 880 мл; оливкова олія - 15 мл; часник - 3 зубки; цибуля - 155 г; вершки - 65 мл; рис - 1 ст.; сухе біле вино - 75 мл; жменя зелені петрушки; тертий пармезан - 55 р. Приготування Розігрів масло, використовуйте його для швидко пасерування подрібненої цибулі з часником. Через пару хвилин, залийте сухе біле вино і всипте рис. Коли зайва рідина випарується, додайте третину бульйону, перемішайте, дайте вбратися. Повторіть процедуру з рештою порціями бульйону, а в самому кінці влийте вершки і додайте пармезан з зеленню.
Як приготувати смачний розсипчастий рис на гарнір?
Інгредієнти: рис (довге зерно) - 3 ст.; імбир тертий - 1 ст. ложка; насіння фенхелю - 1 1/2 ч. ложки; жменя горіхів кеш'ю; яблуко - 35 г; гострий перець - за смаком; ананас - 55 г; гвоздика - 4 бутона; листя лавра - 2 шт.; щіпка кориці. Приготування Приготування цього рису в чомусь схоже з варінням плову. На дно казанка наливаємо набагато масла й обсмажуємо в ньому імбир з прянощами. Додаємо промиті рисові зерна, перемішуємо і заливаємо все в два рази більшим обсягом води. Накриваємо посуд кришкою і залиште все нудитися приблизно на 20-25 хвилин або поки вся вода не вбереться. Потім до рису додайте шматочки яблук, горіхи і мед, перемішайте і сервіруйте. Такий смачний рис згодиться на гарнір до риби, курки або червоного м'яса.
Смачний рис з овочами на гарнір
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 115 г; солодкий перець - 155 г; часник - 3 зубки; консервована квасоля - 130 г; консервована кукурудза - 130 г; рис - 3 ст.; томати - 180 г; гострий перець - за смаком; жменя кінзи. Приготування Спасеруйте шматочки цибулі і солодкого перцю разом з пюрированным часником. Додайте бобові, а потім всипте в посуд промитий рис. Залийте все 6 склянками води і накрийте кришкою. Варіть рис, не перемішуючи, до вбирання всієї рідини, а потім додайте до готового блюда томати, нарізаний перець, часник і кинзу.