Хачапурі з сиром
Пропонуємо приготувати дуже смачні і соковиті хачапурі з сиром. У Грузії цю чудову корж воліють вживати вприкуску до якого-небудь національного блюда. Але наш народ любить насолоджуватися її незвичайним смаком просто так, зовсім не поєднуючи з гарнірами. Для приготування такого хачапурі з сиром ми підібрали спеціально для вас пару кращих рецептів, які готуються просто і дуже легко, але страва виходить шалено смачним.
Інгредієнти:
пачка сиру – 250 г;
курячі яйця – 2 шт.;
пшеничне борошно – 5 ст. ложок;
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка;
кефір – 150 мл;
сіль – 1 щіпка;
свіжа, нарізана зелень (кріп, кінза, петрушка) – кожній по 05 ст. ложки;
рослинна олія – 30 мл;
вершкове масло – 20 р.
Приготування
У миску викладаємо сир і додаємо у нього свіжі курячі яйця, присипаємо їх дрібкою солі і, перемішуючи розтираємо все до однорідності. Заливаємо все кефіром і вводимо сюди пшеничне борошно разом з розпушувачем. Завершальним штрихом приготування тіста для лінивих хачапурі залишається додавання попередньо нарубаної зелені. Тепер знову ретельно все перемішуємо і отримуємо досить рідку консистенцію, що нагадує тісто для оладок, але трохи густіше за рахунок вмісту сиру.
По можливості беремо тефлонову сковороду наливаємо в неї масло. Коли всі прогріється, викладаємо тісто на всю поверхню сковороди. Смажимо 4 хвилини, а після прикриваємо на 3 хвилини кришкою, перевертаємо і повторюємо ту ж процедуру.
Викладаємо на блюдо, швидко приготоване хачапурі і змащуємо його шматочком гарного вершкового масла.
Інгредієнти:
готове листкове тісто – 450 г;
домашній сир – 220 г;
сир (адигейський) – 220 г/;
куряче яйце – 1 шт.;
жовток курячого яйця – 1 шт.;
рослинне масло – 1 ст. ложка.
Приготування
Беремо саму крупну тертку, на якій натираємо адигейський сир і викладаємо його в таку ж кількість домашнього сиру. Додаємо сюди свіже сире яйце і добре перемішуємо отриману начинку.
Пачку листкового тіста з морозилки викладаємо в тепло і чекаємо, поки воно не стане трохи м'яким. Потім розкладаємо, розкачуємо і нарізаємо отриманий пласт тіста на приблизно рівні квадрати діаметром 23-25 сантиметрів. Центр кожного квадратика заповнюємо вже приготовленої начинкою. Піднімаємо догори куточки листкового тіста і зводимо в середину, трохи защипывая їх пальцями. Змащуємо кожен хачапурі жовтком і викладаємо на помасленный пекарський лист, який виставляємо в духову шафу вже прогрітий до 185 градусів. Насолодитися смаком таких хачапурі можна буде через 25 хвилин.
Рецепт лінивих хачапурі на кефірі з сиром і зеленню, на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
У миску викладаємо сир і додаємо у нього свіжі курячі яйця, присипаємо їх дрібкою солі і, перемішуючи розтираємо все до однорідності. Заливаємо все кефіром і вводимо сюди пшеничне борошно разом з розпушувачем. Завершальним штрихом приготування тіста для лінивих хачапурі залишається додавання попередньо нарубаної зелені. Тепер знову ретельно все перемішуємо і отримуємо досить рідку консистенцію, що нагадує тісто для оладок, але трохи густіше за рахунок вмісту сиру.
По можливості беремо тефлонову сковороду наливаємо в неї масло. Коли всі прогріється, викладаємо тісто на всю поверхню сковороди. Смажимо 4 хвилини, а після прикриваємо на 3 хвилини кришкою, перевертаємо і повторюємо ту ж процедуру.
Викладаємо на блюдо, швидко приготоване хачапурі і змащуємо його шматочком гарного вершкового масла.
Хачапурі з сиром і сиром з листкового тіста, в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо саму крупну тертку, на якій натираємо адигейський сир і викладаємо його в таку ж кількість домашнього сиру. Додаємо сюди свіже сире яйце і добре перемішуємо отриману начинку.
Пачку листкового тіста з морозилки викладаємо в тепло і чекаємо, поки воно не стане трохи м'яким. Потім розкладаємо, розкачуємо і нарізаємо отриманий пласт тіста на приблизно рівні квадрати діаметром 23-25 сантиметрів. Центр кожного квадратика заповнюємо вже приготовленої начинкою. Піднімаємо догори куточки листкового тіста і зводимо в середину, трохи защипывая їх пальцями. Змащуємо кожен хачапурі жовтком і викладаємо на помасленный пекарський лист, який виставляємо в духову шафу вже прогрітий до 185 градусів. Насолодитися смаком таких хачапурі можна буде через 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з сиром на сковороді
Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
Хачапурі з листкового тіста з сиром
Напевно немає такої людини, який відмовився б продегустувати чудово смачні, ароматні хачапурі з традиційним сирним наповненням. Далі розповімо, як
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його