Пропонуємо приготувати дуже смачні і соковиті хачапурі з сиром. У Грузії цю чудову корж воліють вживати вприкуску до якого-небудь національного блюда. Але наш народ любить насолоджуватися її незвичайним смаком просто так, зовсім не поєднуючи з гарнірами. Для приготування такого хачапурі з сиром ми підібрали спеціально для вас пару кращих рецептів, які готуються просто і дуже легко, але страва виходить шалено смачним.
Рецепт лінивих хачапурі на кефірі з сиром і зеленню, на сковороді
Інгредієнти: пачка сиру – 250 г; курячі яйця – 2 шт.; пшеничне борошно – 5 ст. ложок; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; кефір – 150 мл; сіль – 1 щіпка; свіжа, нарізана зелень (кріп, кінза, петрушка) – кожній по 05 ст. ложки; рослинна олія – 30 мл; вершкове масло – 20 р. Приготування У миску викладаємо сир і додаємо у нього свіжі курячі яйця, присипаємо їх дрібкою солі і, перемішуючи розтираємо все до однорідності. Заливаємо все кефіром і вводимо сюди пшеничне борошно разом з розпушувачем. Завершальним штрихом приготування тіста для лінивих хачапурі залишається додавання попередньо нарубаної зелені. Тепер знову ретельно все перемішуємо і отримуємо досить рідку консистенцію, що нагадує тісто для оладок, але трохи густіше за рахунок вмісту сиру.
По можливості беремо тефлонову сковороду наливаємо в неї масло. Коли всі прогріється, викладаємо тісто на всю поверхню сковороди. Смажимо 4 хвилини, а після прикриваємо на 3 хвилини кришкою, перевертаємо і повторюємо ту ж процедуру.
Викладаємо на блюдо, швидко приготоване хачапурі і змащуємо його шматочком гарного вершкового масла.
Хачапурі з сиром і сиром з листкового тіста, в духовці
Інгредієнти: готове листкове тісто – 450 г; домашній сир – 220 г; сир (адигейський) – 220 г/; куряче яйце – 1 шт.; жовток курячого яйця – 1 шт.; рослинне масло – 1 ст. ложка. Приготування Беремо саму крупну тертку, на якій натираємо адигейський сир і викладаємо його в таку ж кількість домашнього сиру. Додаємо сюди свіже
сире яйце і добре перемішуємо отриману начинку.
Пачку листкового тіста з морозилки викладаємо в тепло і чекаємо, поки воно не стане трохи м'яким. Потім розкладаємо, розкачуємо і нарізаємо отриманий пласт тіста на приблизно рівні квадрати діаметром 23-25 сантиметрів. Центр кожного квадратика заповнюємо вже приготовленої начинкою. Піднімаємо догори куточки листкового тіста і зводимо в середину, трохи защипывая їх пальцями. Змащуємо кожен хачапурі жовтком і викладаємо на помасленный пекарський лист, який виставляємо в духову шафу вже прогрітий до 185 градусів. Насолодитися смаком таких хачапурі можна буде через 25 хвилин.