Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка, запечена у фользі

Курка, запечена у фользі

14-02-2016, 18:34
413
Курка, запечена у фользі
Одним з коронних страв у багатьох хазяєчок є курка, смачно запечена в духовці і, звичайно ж у фользі. Адже її приготування не доставить вам особливого клопоту, а задоволення ви почнете отримувати вже з того моменту, як по кімнатах почне пахнути аромат запікається птиці. В даний час, курочку доступно їсти хоч кожен день, при цьому не боячись експериментувати з приготуванням, доповнюючи її різними інгредієнтами і спеціями, отримуючи на виході завжди шалено смачне блюдо. Ми підготували для вас детальні рецепти запеченої в харчовій фользі курки, в яких описано, як і скільки потрібно запікати її в духовці.

Курка, запечена у фользі з картоплею і яблуками


Інгредієнти:

  • ціла курка – 16-18 кг;

  • біле сухе вино – 30 мл;

  • солоний соєвий соус – 30 мл;

  • картопля – 6-7 бульб;

  • яблука (з кислинкою) – 5-6 плодів;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 1-2 ч. ложки;

  • мелений мигдаль – 15 ч. ложки.


  • Приготування
    З'єднуємо в невеликій піалі вино з солоним соєвим соусом. Обмазуємо таким маринадом промиту під холодною проточною водою целенькую курку у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону не менше ніж на пару годин.
    Бульби картоплі очищаємо і ріжемо крупно на 4-6 частин. З помитих яблук, розділених навпіл видаляємо сім'ядолі і нарізаємо їх на досить великі часточки. Яблука з картоплею з'єднуємо в одну ємність, підсолюємо індивідуально за смаком, присипаємо меленим мигдалем і все перемішуємо. Цією начинкою щільно фаршируємо курку і ниткою з голкою прихоплюємо краю шкірки, щоб з птиці нічого не вываливалось. На складену в чотири шари промаслений фольгу розміщуємо курку. По її краях додайте ще начинку, якщо вона у вас залишилася, після закриваємо всі краями фольги, щільно їх защипывая. Відправляємо курку, викладену на пекарський лист в духовку і запікаємо 1 годину 10 хвилин при температурі 185 градусів. Для отримання золотистого кольору за 10-15 хвилин до приготування відкрийте фольгу.

    Філе курки, запечене у фользі з лимоном


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 600-800 г;

  • сік лимона – 2 ст. ложки;

  • лимон – половина одного плоду;

  • кетчуп (для шашлику) – 50 р;
  • Курка, запечена у фользі

  • велика сіль – за смаком;

  • рослинне масло – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Підготовлене до приготування філе курки натираємо за смаком сіллю грубого помелу. У кетчуп додаємо лимонний сік, розмішуємо і змащуємо цією сумішшю м'ясо. Викладаємо всю цю красу на фольгу, трошки змащену маслом і обкладаємо кожну філешку крупно нарізаними часточками свіжого лимона, а потім щільно закриваємо підняті догори краї фольги, притискаємо їх долонею і викладаємо філе на деко в розігріту до 190 градусів духовку. Дістаємо блюдо готовим через 50 хвилин.



    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати м'ясо у фользі в духовці?
    Як приготувати м'ясо у фользі в духовці?
    Приготуйте дуже смачне гаряче за нескладними рецептами, запропонованим далі. Розповімо, як оригінально запекти баранину цілим шматком у фользі,
    Курка у фользі в мультиварці
    Курка у фользі в мультиварці
    Курка, запечена у фользі, завжди виходить надзвичайно смачною, особливо якщо її попередньо замаринувати в цікавому соусі. Тому рецепти, наведені
    Курка з картоплею в фользі в духовці
    Курка з картоплею в фользі в духовці
    Курка в компанії картоплі, запечена у фользі - це завжди безпрограшний варіант приготування страви, якщо гості вже на порозі. Далі розповімо, як
    Риба, запечена у фользі
    Риба, запечена у фользі
    Запікання будь-якої риби у фользі - це найпростіший спосіб приготування ситного і смачного обіду. Таким чином досить складно зіпсувати рибку,
    Курка у фользі в духовці
    Курка у фользі в духовці
    Більшість способів приготування курки не передбачають нічого фантастично складного. Хоча можна зробити рецепти ще легше, використовуючи фольгу для
    Курка у фользі
    Курка у фользі
    Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як