Одним з коронних страв у багатьох хазяєчок є курка, смачно запечена в духовці і, звичайно ж у фользі. Адже її приготування не доставить вам особливого клопоту, а задоволення ви почнете отримувати вже з того моменту, як по кімнатах почне пахнути аромат запікається птиці. В даний час, курочку доступно їсти хоч кожен день, при цьому не боячись експериментувати з приготуванням, доповнюючи її різними інгредієнтами і спеціями, отримуючи на виході завжди шалено смачне блюдо. Ми підготували для вас детальні рецепти запеченої в харчовій фользі курки, в яких описано, як і скільки потрібно запікати її в духовці.
Курка, запечена у фользі з картоплею і яблуками
Інгредієнти: ціла курка – 16-18 кг; біле сухе вино – 30 мл; солоний соєвий соус – 30 мл; картопля – 6-7 бульб; яблука (з кислинкою) – 5-6 плодів; сіль – за смаком; рослинне масло – 1-2 ч. ложки; мелений мигдаль – 15 ч. ложки. Приготування З'єднуємо в невеликій піалі вино з солоним соєвим соусом. Обмазуємо таким маринадом промиту під холодною проточною водою целенькую курку у всіх доступних місцях. Відставляємо її в сторону не менше ніж на пару годин.
Бульби картоплі очищаємо і ріжемо крупно на 4-6 частин. З помитих яблук, розділених навпіл видаляємо сім'ядолі і нарізаємо їх на досить великі часточки. Яблука з картоплею з'єднуємо в одну ємність, підсолюємо індивідуально за смаком, присипаємо меленим мигдалем і все перемішуємо. Цією начинкою щільно фаршируємо курку і ниткою з голкою прихоплюємо краю шкірки, щоб з птиці нічого не вываливалось. На складену в чотири шари промаслений фольгу розміщуємо курку. По її краях додайте ще начинку, якщо вона у вас залишилася, після закриваємо всі краями фольги, щільно їх защипывая. Відправляємо курку, викладену на пекарський лист в духовку і запікаємо 1 годину 10 хвилин при температурі 185 градусів. Для отримання золотистого кольору за 10-15 хвилин до приготування відкрийте фольгу.
Філе курки, запечене у фользі з лимоном
Інгредієнти: філе куряче – 600-800 г; сік лимона – 2 ст. ложки; лимон – половина одного плоду; кетчуп (для шашлику) – 50 р; велика сіль – за смаком; рослинне масло – 1 ч. ложка. Приготування Підготовлене до приготування філе курки натираємо за смаком сіллю грубого помелу. У кетчуп додаємо лимонний сік, розмішуємо і змащуємо цією сумішшю м'ясо. Викладаємо всю цю красу на фольгу, трошки змащену маслом і обкладаємо кожну філешку крупно нарізаними часточками свіжого лимона, а потім щільно закриваємо підняті догори краї фольги, притискаємо їх долонею і викладаємо філе на деко в розігріту до 190 градусів духовку. Дістаємо блюдо готовим через 50 хвилин.