Пшенична каша на молоці
Пшенична каша на незбираному молоці є ідеальним варіантом для ситного і неймовірно корисного сніданку, як для дітей, так і для дорослих. А приготувати її дуже просто, достатньо виконати кілька нескладних рекомендацій, які ми докладно описали в наших рецептах.
Інгредієнти:
крупа пшенична – 160 г;
молоко незбиране – 560 мл;
сіль – 1 щіпка;
цукровий пісок – 75-95 г;
масло вершкове – 65 г;
сухофрукти , ягоди та горіхи (за бажанням) – за смаком.
Приготування
Для того щоб отримати на виході чудовий смак готової каші, вибираємо тільки якісну пшеничну крупу вищого сорту без лушпиння і інших сторонніх домішок. Ретельно промиваємо необхідну кількість крупи до прозорості води і перекладаємо в мультикастрюлю. Туди ж вливаємо незбиране молоко, додаємо шматочки вершкового масла, приправляємо кашку за смаком сіллю і всипаємо також цукровий пісок. Якщо є бажання приготувати пшеничне молочну кашку з різними добавками у вигляді сухофруктів або горіхів, додати їх необхідно на цьому етапі, попередньо промивши і при необхідності подрібнивши. Свіжі ж ягоди або фрукти додають вже готову страву.
Прикриваємо кришку кухонного приладу і вибираємо програму «Молочна каша». Скільки ж варити пшеничну кашу на молоці в мультиварці? Відповісти на це питання однозначно не можна. Адже кожен пристрій має свою потужність, від якої і залежить тривалість приготування різних страв. У середньому для цього потрібно сорок хвилин. Якщо ж ваша мультиварка з функцією скороварки, то час приготування значно скоротиться. Після сигналу не відкриваємо пристрій, а залишаємо в ньому блюдо для настоювання в програмі «Підігрів».
Інгредієнти:
крупа пшенична – 145 г;
молоко незбиране – 850 мл;
сіль – 1 маленька щіпка;
цукровий пісок – 30 г або по смаку;
масло вершкове – за смаком.
Приготування
Відсутність мультиварки - не біда, зваримо таку ж кашку і в каструлі. Для цього у підігріту до кипіння молочко закладаємо промиту ретельно до прозорості води пшеничну крупу, додаємо дрібку солі і цукровий пісок, розмішуємо до повторного закипання, прикриваємо ємність кришкою і зменшуємо інтенсивність вогню до самого мінімуму. Тушкуємо кашку протягом двадцяти-п'яти-тридцяти хвилин, іноді помішуючи. Ідеально, якщо взяти каструльку для варіння каші з антипригарним покриттям - це допоможе уникнути неприємних наслідків.
Готову кашку подаємо гарячою, поклавши в тарілку шматочок вершкового масла. Як і в попередньому варіанті незайвими будуть свіжі ягоди або шматочки фруктів, а також сухофрукти і горіхи. Але останні заздалегідь необхідно помити і додати до початку приготування каші.
Інгредієнти:
крупа пшенична – 185 г;
м'якоть гарбуза – 240 г;
молоко незбиране – 560 мл;
сіль – 1 щіпка;
цукровий пісок відповідно до свого смаку;
масло вершкове відповідно до свого смаку.
Приготування
Починаємо приготування пшеничної каші на молоці з підготовки гарбуза. Плід промиваємо, позбавляє від нутрощів, очищаємо від шкірки і відрізаємо необхідне для приготування каші кількість м'якоті і дрібно подрібнюємо. Решту можна нарізати кубиками і заморозити про запас.
Підготовлену гарбуз закладаємо в каструльку з підігрітим до кипіння молоком. Туди ж відправляємо ретельно промиту до прозорої води пшеничну крупу, всипаємо також цукровий пісок і додаємо дрібку солі. Варимо кашку на вогні помірної інтенсивності протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру крупинок, не забуваючи помішувати. Тепер прикриваємо посудину кришкою і даємо дійти до смаку протягом п'ятнадцяти хвилин.
Таку кашку можна приготувати без додавання цукру, якщо гарбуз солодкий або замінити його медом , додавши його безпосередньо в тарілку перед подачею, що в значній мірі підвищить рейтинг корисності страви.
Як приготувати пшеничну кашу на молоці в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб отримати на виході чудовий смак готової каші, вибираємо тільки якісну пшеничну крупу вищого сорту без лушпиння і інших сторонніх домішок. Ретельно промиваємо необхідну кількість крупи до прозорості води і перекладаємо в мультикастрюлю. Туди ж вливаємо незбиране молоко, додаємо шматочки вершкового масла, приправляємо кашку за смаком сіллю і всипаємо також цукровий пісок. Якщо є бажання приготувати пшеничне молочну кашку з різними добавками у вигляді сухофруктів або горіхів, додати їх необхідно на цьому етапі, попередньо промивши і при необхідності подрібнивши. Свіжі ж ягоди або фрукти додають вже готову страву.
Прикриваємо кришку кухонного приладу і вибираємо програму «Молочна каша». Скільки ж варити пшеничну кашу на молоці в мультиварці? Відповісти на це питання однозначно не можна. Адже кожен пристрій має свою потужність, від якої і залежить тривалість приготування різних страв. У середньому для цього потрібно сорок хвилин. Якщо ж ваша мультиварка з функцією скороварки, то час приготування значно скоротиться. Після сигналу не відкриваємо пристрій, а залишаємо в ньому блюдо для настоювання в програмі «Підігрів».
Як правильно варити пшеничну кашу на молоці у каструлі?
Інгредієнти:
Приготування
Відсутність мультиварки - не біда, зваримо таку ж кашку і в каструлі. Для цього у підігріту до кипіння молочко закладаємо промиту ретельно до прозорості води пшеничну крупу, додаємо дрібку солі і цукровий пісок, розмішуємо до повторного закипання, прикриваємо ємність кришкою і зменшуємо інтенсивність вогню до самого мінімуму. Тушкуємо кашку протягом двадцяти-п'яти-тридцяти хвилин, іноді помішуючи. Ідеально, якщо взяти каструльку для варіння каші з антипригарним покриттям - це допоможе уникнути неприємних наслідків.
Готову кашку подаємо гарячою, поклавши в тарілку шматочок вершкового масла. Як і в попередньому варіанті незайвими будуть свіжі ягоди або шматочки фруктів, а також сухофрукти і горіхи. Але останні заздалегідь необхідно помити і додати до початку приготування каші.
Каша з пшеничної крупи на молоці з гарбузом
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування пшеничної каші на молоці з підготовки гарбуза. Плід промиваємо, позбавляє від нутрощів, очищаємо від шкірки і відрізаємо необхідне для приготування каші кількість м'якоті і дрібно подрібнюємо. Решту можна нарізати кубиками і заморозити про запас.
Підготовлену гарбуз закладаємо в каструльку з підігрітим до кипіння молоком. Туди ж відправляємо ретельно промиту до прозорої води пшеничну крупу, всипаємо також цукровий пісок і додаємо дрібку солі. Варимо кашку на вогні помірної інтенсивності протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру крупинок, не забуваючи помішувати. Тепер прикриваємо посудину кришкою і даємо дійти до смаку протягом п'ятнадцяти хвилин.
Таку кашку можна приготувати без додавання цукру, якщо гарбуз солодкий або замінити його медом , додавши його безпосередньо в тарілку перед подачею, що в значній мірі підвищить рейтинг корисності страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяна каша - рецепт
Проста кукурудзяна каша - це досить нудно, та й не всім подобається. І, куди цікавіше вийде блюдо, якщо доповнити його новими, ароматними і неодмінно
Каша з гарбуза з рисом і молоком
Восени багато господинь намагаються нагодувати сім'ю різноманітними стравами на основі гарбуза. Далі представлені рецепти, які допоможуть
Рисова каша на молоці в мультиварці
Багато господинь знають, наскільки може бути стомлюючим процес варіння молочної каші. Тому пропонуємо максимально спростити завдання і приготувати цю
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову