Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пшенична каша на молоці

Пшенична каша на молоці

14-02-2016, 18:27
478
Пшенична каша на молоці
Пшенична каша на незбираному молоці є ідеальним варіантом для ситного і неймовірно корисного сніданку, як для дітей, так і для дорослих. А приготувати її дуже просто, достатньо виконати кілька нескладних рекомендацій, які ми докладно описали в наших рецептах.

Як приготувати пшеничну кашу на молоці в мультиварці?


Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 160 г;

  • молоко незбиране – 560 мл;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукровий пісок – 75-95 г;

  • масло вершкове – 65 г;

  • сухофрукти , ягоди та горіхи (за бажанням) – за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб отримати на виході чудовий смак готової каші, вибираємо тільки якісну пшеничну крупу вищого сорту без лушпиння і інших сторонніх домішок. Ретельно промиваємо необхідну кількість крупи до прозорості води і перекладаємо в мультикастрюлю. Туди ж вливаємо незбиране молоко, додаємо шматочки вершкового масла, приправляємо кашку за смаком сіллю і всипаємо також цукровий пісок. Якщо є бажання приготувати пшеничне молочну кашку з різними добавками у вигляді сухофруктів або горіхів, додати їх необхідно на цьому етапі, попередньо промивши і при необхідності подрібнивши. Свіжі ж ягоди або фрукти додають вже готову страву.
    Прикриваємо кришку кухонного приладу і вибираємо програму «Молочна каша». Скільки ж варити пшеничну кашу на молоці в мультиварці? Відповісти на це питання однозначно не можна. Адже кожен пристрій має свою потужність, від якої і залежить тривалість приготування різних страв. У середньому для цього потрібно сорок хвилин. Якщо ж ваша мультиварка з функцією скороварки, то час приготування значно скоротиться. Після сигналу не відкриваємо пристрій, а залишаємо в ньому блюдо для настоювання в програмі «Підігрів».

    Як правильно варити пшеничну кашу на молоці у каструлі?


    Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 145 г;

  • молоко незбиране – 850 мл;

  • сіль – 1 маленька щіпка;

  • цукровий пісок – 30 г або по смаку;

  • масло вершкове – за смаком.


  • Приготування
    Відсутність мультиварки - не біда, зваримо таку ж кашку і в каструлі. Для цього у підігріту до кипіння молочко закладаємо промиту ретельно до прозорості води пшеничну крупу, додаємо дрібку солі і цукровий пісок, розмішуємо до повторного закипання, прикриваємо ємність кришкою і зменшуємо інтенсивність вогню до самого мінімуму. Тушкуємо кашку протягом двадцяти-п'яти-тридцяти хвилин, іноді помішуючи. Ідеально, якщо взяти каструльку для варіння каші з антипригарним покриттям - це допоможе уникнути неприємних наслідків.
    Готову кашку подаємо гарячою, поклавши в тарілку шматочок вершкового масла. Як і в попередньому варіанті незайвими будуть свіжі ягоди або шматочки фруктів, а також сухофрукти і горіхи. Але останні заздалегідь необхідно помити і додати до початку приготування каші.

    Каша з пшеничної крупи на молоці з гарбузом


    Інгредієнти:

  • крупа пшенична – 185 г;

  • м'якоть гарбуза – 240 г;

  • молоко незбиране – 560 мл;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукровий пісок відповідно до свого смаку;

  • масло вершкове відповідно до свого смаку.


  • Приготування
    Починаємо приготування пшеничної каші на молоці з підготовки гарбуза. Плід промиваємо, позбавляє від нутрощів, очищаємо від шкірки і відрізаємо необхідне для приготування каші кількість м'якоті і дрібно подрібнюємо. Решту можна нарізати кубиками і заморозити про запас.
    Пшенична каша на молоці

    Підготовлену гарбуз закладаємо в каструльку з підігрітим до кипіння молоком. Туди ж відправляємо ретельно промиту до прозорої води пшеничну крупу, всипаємо також цукровий пісок і додаємо дрібку солі. Варимо кашку на вогні помірної інтенсивності протягом двадцяти-тридцяти хвилин, залежно від розміру крупинок, не забуваючи помішувати. Тепер прикриваємо посудину кришкою і даємо дійти до смаку протягом п'ятнадцяти хвилин.
    Таку кашку можна приготувати без додавання цукру, якщо гарбуз солодкий або замінити його медом , додавши його безпосередньо в тарілку перед подачею, що в значній мірі підвищить рейтинг корисності страви.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша - рецепт
    Кукурудзяна каша - рецепт
    Проста кукурудзяна каша - це досить нудно, та й не всім подобається. І, куди цікавіше вийде блюдо, якщо доповнити його новими, ароматними і неодмінно
    Каша з гарбуза з рисом і молоком
    Каша з гарбуза з рисом і молоком
    Восени багато господинь намагаються нагодувати сім'ю різноманітними стравами на основі гарбуза. Далі представлені рецепти, які допоможуть
    Рисова каша на молоці в мультиварці
    Рисова каша на молоці в мультиварці
    Багато господинь знають, наскільки може бути стомлюючим процес варіння молочної каші. Тому пропонуємо максимально спростити завдання і приготувати цю
    Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
    Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
    Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
    Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
    Каша з гарбуза в мультиварці - рецепти приготування
    Приготування обіду в мультиварці перетворюється на свято, адже немає необхідності простоювати біля плити час, яке з задоволенням можна витратити на
    Гарбузова каша з пшоном на молоці
    Гарбузова каша з пшоном на молоці
    Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову