Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Басбуса

31-01-2016, 16:31
495
Басбуса
Тим, кому довелося побувати в країнах Близького Сходу, відомий смак єгипетської басбусы. Солодкість дуже смачна і має ніжну структуру і прекрасним ароматом. Деякі вважають, що басбуса нагадує традиційний російський манник . Це й справді так, тільки східна солодкість більш ароматна, солодка і, на відміну від щільної манної запіканки , спечена басбуса повітряно-пухка і з-за присутності сиропу злегка волога.

Як приготувати басбусу?


Чудово, що приготування басбусы займає зовсім небагато часу. Є кілька рецептів приготування басбусы. Пропонуємо вам рецепт басбусы, згідно з яким випікається солодке блюдо у кращих східних кав'ярнях.
Завчасно попереджаємо: східні солодощі за традицією завжди надзвичайно солодкі. Якщо ви не любитель приторно-солодкого, то візьміть для сиропу половину рекомендованої цукру.
Інгредієнти:
Тісто:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 1 ст.;

  • манна крупа – 1 ст.;

  • цукор/пісок – 1 ст.;

  • йогурт без добавок (або інший кисломолочний продукт) – 1 ст.;

  • рослинна олія (дезодорована) – 1 ст.;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • розпушувач – 1/2 ст. ложки;

  • ядра мигдалю – 20 шт.


  • Сироп:

  • цукор-пісок – 1/2 ст.;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • вода – 1/2 ст.


  • Приготування
    У посуд викладаються борошно, манка, кокосова стружка, цукор, ванільний цукор і розпушувач. Всі компоненти ретельно перемішуються, після чого додається йогурт і рослинне масло. Збите яйце вливається в загальну масу. Після перемішування компонентів, виходить не дуже густе тісто.
    Береться форма. Краще, якщо бортики форми будуть невисокими, щоб басбуса не вийшла занадто великий. Форма змащується олією і в неї виливається тісто, яке рівномірно розподіляється. Зверху, без вдавлювання в тісто, розкладаються мигдальні горіхи. У розігрітий до середньої температури духова шафа поміщається форма з майбутньою басбусой, приблизно на 40-45 хвилин. Протягом півгодини після того, як форма виявилася в духовці, дверцята шафи відкривати не рекомендується, так як тісто опаде і випічка вийде недостатньо пишна. Перевірити пропеклась чи солодкість можна дерев'яною зубочисткою. Для цього пиріг протикається зубочисткою: якщо до неї не пристане тісто, значить басбуса вже готова.

    Поки басбуса випікається, готується сироп для просочення. У маленьку каструльку викладається цукор, лимонний сік і вода, суміш доводиться до закипання, і кип'ятити 3 хвилини, при цьому необхідно постійне помішування. Готовий сироп повинен охолонути.
    Випечений пиріг нарізають на шматки прямокутної форми. Орієнтиром служать мигдальні горішки - в центрі кожного шматочка повинен бути мигдаль. Без розбирання розрізаного пирога, випічка заливається сиропом, солодка рідина розподіляється по всій поверхні басбусы. Випічці залишають охолонути.
    Замість лимонної просочення можна використовувати медовий або ягідний сиропи. Якщо вам по душі пікантні смаки, для просочення
    Басбуса
    можна використовувати лікер. Для прикраси також не обов'язково використовувати мигдаль, можна вибрати горішки на свій смак: волоські, кешью або бразильський горіх.
    Якщо під рукою немає розпушувача для тесту, то можна приготувати його самостійно. Для цього береться 1/3 чайної ложки харчової соди, трохи лимонної кислоти і чайна ложка крохмалю, все перемішується – готовий розпушувач нітрохи не гірше купленого в магазині.
    Розділена на шматочки басбуса добре зберігається в целофановому пакеті.
    Басбуса, подана до чаю або кави, створить святковий настрій і порадує вас ніжно-молочним смаком і чудовим ароматом!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Просочення для торта
    Просочення для торта
    Просочення для торта надає домашнього виробу особливу смакову пікантність і ніжність. Як її правильно приготувати, які використовувати інгредієнти,
    Манник без яєць - рецепт
    Манник без яєць - рецепт
    Манник - простий і смачний пиріг, який готується на основі манної крупи. І сьогодні ми розповімо, як його приготувати без яєць. Такий варіант підійде
    Манник з вишнею
    Манник з вишнею
    Манник - простий пиріг, який готують не з пшеничного борошна, а з додаванням манної крупи. І сьогодні мова піде про те, як спекти чудовий манник з
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - рецепт
    Італійська паска панеттоне - справжнє відкриття для наших господинь. Всі знають наші великодні паски, які стали традиційними на свято Пасхи. Цю
    Угорський яблучний пиріг
    Угорський яблучний пиріг
    Одна з візитних карток Угорщини - традиційний яблучний пиріг, який доводиться до вподоби всім гостям цієї країни. Але якщо ж ви не збираєтеся нікуди