Цепеліни – рецепт

Рецепт литовських цепелін з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Готувати литовські цепеліни досить просто, проте необхідно в точності слідувати інструкціям рецепта. Для початку необхідно натерти картоплю на дрібній тертці, залишивши цілої лише 1/3 всієї маси недоторканою. Вийшло пюре слід змішати з лимонною кислотою, покласти масу в друшляк, щоб рідина стікала, і прибрати його в бік.
Поки картопляне пюре відділяється від рідини, що залишилася картоплю потрібно відварити до готовності і розім'яти до консистенції пюре. Стекшая з натертої картоплі рідина буде містити велику кількість крохмалю, який слід зберегти, слив саму воду.
Тепер можна змішати тертий і розім'ятим картоплю з крохмалем і перетерти інгредієнти до однорідності. Дана маса є свого роду тестом для майбутніх цепелін.
М'ясний фарш, в свою чергу, слід змішати з дрібно порубаним луком і спеціями. Обов'язково залиште одну цибулину для приготування підливи. Литовське блюдо цепеліни за формою нагадує пиріжки. З картопляної маси слід сформувати невеликі круглі коржі, на середину яких викласти ложку свинячого фаршу, після чого щільно заліпити краї коржа.
Кожен з одержаних пиріжків слід обваляти в крохмалі і відправити варитися в підсолену воду. Скільки варити цепеліни залежить від їх розмірів, проте зазвичай цей процес займає 20-22 хвилини. Можна також готувати цепеліни в духовці, виклавши їх на змащене маслом деко і відправити в розігріту до 220 градусів плиту.
Поки основна частина страви готується, можна зайнятися приготуванням начинки і соусу. Сало слід нарізати дрібними шматочками і відправити на сковороду. Залишилася недоторканою цибулину потрібно очистити від шкірки і дрібно порубати, після чого відправити на сковороду до сала. Коли цибуля зарум'яниться, а сало розтопиться до шкварок, влийте в сковороду додайте сметану і спеції. Тушкуйте підливу ще кілька хвилин.
Відварені або запечені цепелліны слід викласти у глибоку форму для запікання, полити їх приготованим соусом і відправити в духовку на 10-15 хвилин. Подавайте їх у гарячому вигляді.
Литовська кухня, цепелліны в якій займають одне з головних місць, славиться використанням жирних продуктів. При бажанні можна приготувати менш калорійний і жирний варіант цієї страви.
Цепеліни з сиром
Інгредієнти:
Приготування

Даний рецепт дозволить приготувати цепелліны без м'яса і шкварок. Замість фаршу в цій страві використовується сир в іншому ж рецепт повністю збігається з попереднім.
З картопляної маси необхідно виліпити коржі, викласти на них сирну масу, змішану з яйцем і спеціями і щільно закріпити краю. Після того, як ви відваріть цепелліны в підсоленій воді, їх потрібно викласти в жароміцної формі, змащеній вершковим маслом і відправити в духовку на 20 хвилин.
Готову страву можна подавати в теплому вигляді, посипавши дрібно посіченою зеленню і приправленої будь низькокалорійним соусом. Сирні цепеліни також чудово поєднуються з м'ятою або базиліком і томатною пастою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Литовський холодний борщ
Литовський холодний борщ дуже смачний освіжаючий блюдо, яке припаде до душі і дорослим і дітям. Його можна приготувати в спеку, коли не хочеться

Капусняк - рецепт з квашеної капусти
Капусняк - страва української кухні, що нагадує за своїм складом знамениті російські щі, однак на відміну від останніх у рецепті капусняку

Грибна запіканка
Скільки не говори про запіканках, а всіх і не згадати, сьогодні ми вчимося готувати ароматну грибну запіканку - чудово блюдо на кожен день і на

М'ясний рулет з фаршу
М'ясні рулети вважаються класикою світової кулінарії, вони ситни, поживні і можуть поєднувати в своєму складі широке розмаїття начинок. М'ясні рулети

Тапас
Тапас - це традиційна іспанська закуска, яку зазвичай подають до пива або вина. Для її приготування використовують найрізноманітніші інгредієнти:

Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати