Як замаринувати товстолобика в домашніх умовах?
Слід зауважити, що по корисності саме товстолобик (з усіх Коропових) наближається до таких видів як оселедець, скумбрія і лососеві. Плоть товстолобика жирна, ніжна і смачна. Цю рибу можна вважати досить корисним дієтичним продуктом.
Приготування товстолобика
Готувати товстолобика можна різними способами: варити, запікати, готувати на пару, гасити, коптити, в'ялити і маринувати.
Маринування – один з кращих способів приготування риби (і будь-якого іншого продукту), оскільки зберігаються всі корисні речовини практично в незмінному вигляді.
Як замаринувати товстолобика в домашніх умовах швидко і смачно, розповімо далі про кращому способі.
Купуємо рибу, тільки свіжу, краще всього, живу, бажано ставкового розведення, що пройшла ветеринарно-санітарний передпродажний контроль.
Інгредієнти:
товстолобик (можна окремі шматки) – не більше 2 кг;
оцет натуральний фруктовий – 50 мл;
олія соняшникова нерафінована – 50 мл;
цибуля ріпчаста дрібний – 2 шт.;
часник – 5 зубчиків;
спеції ( гвоздика , запашний перець, коріандр, кріп, лавровий лист, якщо хочете, кмин, аніс);
сіль велика – близько 1 ст. ложки;
лимон.
Приготування
Посуд для маринування підійде скляна, емальована керамічна або пластиковий контейнер. Нарізаємо очищену рибу зручними окремими шматками. При цьому, звичайно ж, краще зрізати плоть з хребта. Очищений цибулю нарізаємо тонкими кільцями, часник відносно великими шматочками, а лимон – часточками. Закладаємо в контейнер (або в миску, іншу робочу ємність) шматки риби, кільця цибулі, шматочки лимона і часник, пересипаємо сіллю і крупноразмолотыми спеціями. Вливаємо оцет і масло. Акуратно перемішуємо, закриваємо контейнер і поміщаємо на полицю в холодильник. Товстолобик – риба прісноводна, до того ж, нехищная, тому маринуємо не менше 24 годин. В процесі маринування кілька разів через інтервали часу перемішуємо все в контейнері. Далі можна зберігати рибу в контейнері, але все ж бажано з'їсти її протягом 3-5 днів.
До маринованному товстолобу можна подати салати з свіжих овочів або домашні різносоли, відварну картоплю, квасолю, рис або поленту. Вино під цю страву можна подати будь-столове (біле, рожеве або навіть червоне).
Маринований товстолобик без оцту можна приготувати, слідуючи цим же рецептом, просто замініть оцет лимонним соком. Так готувати можна тільки рибу ставкового розведення, що пройшла ветеринарно-санітарну перевірку. Ви повинні бути впевнені в тому, що риба не заражена паразитичними організмами.
Приготування товстолобика
Готувати товстолобика можна різними способами: варити, запікати, готувати на пару, гасити, коптити, в'ялити і маринувати.
Маринування – один з кращих способів приготування риби (і будь-якого іншого продукту), оскільки зберігаються всі корисні речовини практично в незмінному вигляді.
Як замаринувати товстолобика в домашніх умовах швидко і смачно, розповімо далі про кращому способі.
Купуємо рибу, тільки свіжу, краще всього, живу, бажано ставкового розведення, що пройшла ветеринарно-санітарний передпродажний контроль.
Маринований товстолобик по-домашньому в оцті з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Посуд для маринування підійде скляна, емальована керамічна або пластиковий контейнер. Нарізаємо очищену рибу зручними окремими шматками. При цьому, звичайно ж, краще зрізати плоть з хребта. Очищений цибулю нарізаємо тонкими кільцями, часник відносно великими шматочками, а лимон – часточками. Закладаємо в контейнер (або в миску, іншу робочу ємність) шматки риби, кільця цибулі, шматочки лимона і часник, пересипаємо сіллю і крупноразмолотыми спеціями. Вливаємо оцет і масло. Акуратно перемішуємо, закриваємо контейнер і поміщаємо на полицю в холодильник. Товстолобик – риба прісноводна, до того ж, нехищная, тому маринуємо не менше 24 годин. В процесі маринування кілька разів через інтервали часу перемішуємо все в контейнері. Далі можна зберігати рибу в контейнері, але все ж бажано з'їсти її протягом 3-5 днів.
До маринованному товстолобу можна подати салати з свіжих овочів або домашні різносоли, відварну картоплю, квасолю, рис або поленту. Вино під цю страву можна подати будь-столове (біле, рожеве або навіть червоне).
Маринований товстолобик без оцту можна приготувати, слідуючи цим же рецептом, просто замініть оцет лимонним соком. Так готувати можна тільки рибу ставкового розведення, що пройшла ветеринарно-санітарну перевірку. Ви повинні бути впевнені в тому, що риба не заражена паразитичними організмами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати товстолобика?
Напевно, запропоновані далі рецепти здивують багатьох. І не дивно, адже ми звикли готувати товстолобика зовсім іншими способами, запікати або смажити
Балик з товстолобика
Любите смачну солону і копчену рибку? Тоді вам знадобляться рецепти з цієї статті. Ми розповімо про те, як зробити смачний балик з товстолобика, який
Як приготувати товстолобика в духовці?
Страви з товстолобика відносяться до дієтичних завдяки тому, що легко засвоюються організмом і практично не містять жиру. Готувати з товстолобика
Маринований товстолобик
Маринована риба - універсальна закуска до столу. З неї можна зробити бутерброди, а можна їсти просто так. Ми вам розповімо як замаринувати
Товстолобик, запечений в духовці
Товстолобик - смачна і корисна риба, яку варто додати в раціон харчування кожному, хто піклується про своє здоров'я. І, звичайно ж, найкращий спосіб
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її