» » Закуска до коктейлю

Закуска до коктейлю

Закуска до коктейлю
На відміну від закусок до міцних спиртних напоїв, коктейлів складніше підібрати відповідне доповнення. Їх складний склад з безліччю смакових відтінків ускладнює задачу і вимагає більш педантичного підходу до вибору закусок.
Наша сьогоднішня тема присвячена саме питанню вибору відповідного супроводу для коктейлів. Але приступаючи до її розкриття, зазначимо, що в закусках потребують, як правило, тільки коктейлі, що відносяться до аперитивной групі. Це напої з немногосложным складом, що включає в себе не більше трьох компонентів, які відрізняються строгим смаком.

Закуски до алкогольних коктейлів


Унікальною закускою для всіх видів коктейлів є різного роду канапе. Їх можливе різноманіття дозволяє задовольнити запити і потреби споживачів з різними смаками. Подбавши про широту асортименту подібних закусок, ви тим самим забезпечите алкогольних коктейлів безсумнівно гідний акомпанемент.
Нижче пропонуємо кілька варіантів оформлення закусочних канапе, які ви при бажанні зможете змінювати, експериментуючи з набором компонентів і вносячи свої корективи. Головне, щоб складові були поєднані між собою за смаком.

Канапе з червоною ікрою


Інгредієнти:

  • білий хліб;

  • червона ікра;

  • яйця перепелині або курячі;

  • свіжа зелень;

  • лимон.


  • Приготування
    Для приготування таких канапе білий хліб нарізаємо не дуже тонко і підсмажуємо в тостері або зарумяниваем в духовці. Потім вирізаємо з скибочок кружечки, квадратики або прямокутники, які будуть основою закуски. На неї поміщаємо гурток відвареного круто перепелиного або курячого яйця, а зверху червону ікру. Прикрашаємо канапе листком свіжої зелені і укладаємо на блюдо, яке декоруємо по краях часточками лимона.

    Закуска на печиво з сиром


    Інгредієнти:

  • несолодке сухе печиво (крекер) – 20-25 шт.;

  • плавлений вершковий сир – 120 г;

  • кетчуп або томатна паста – 25 г;

  • масло вершкове – 55 г;

  • філе малосоленой або копченої риби – на смак;

  • ковбаса сирокопчена або балик – за смаком;

  • яйця варені – за смаком;

  • пір'я зеленої цибулі – за смаком;

  • свіжі огірки – за смаком;

  • свіжі помідори – за смаком;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • чорний свіжозмелену перець – за смаком.


  • Приготування
    Для початку відварюємо круто зварене яйце, дрібненько шаткуємо філе малосоленой або копченої риби, а також подрібнюємо пір'я зеленої цибулі. Тепер змішуємо м'яке вершкове масло і плавлений сир і поділяємо отриману суміш на три рівних частини. В одну вмішуємо подрібнене рибне філе, в іншу - приблизно столову ложку посіченої зеленої цибульки, а в третю - додаємо томатну пасту або кетчуп. Кожну масу гарненько збиваємо.
    Тепер формуємо закуску. На крекери розкладаємо спочатку скибочки свіжих овочів, потім поміщаємо зверху на одні - по шматочку вареного яйця, на інші - скибочки копченої ковбаси або балика. Тепер ложкою
    Закуска до коктейлю
    накладаємо потроху сирної начинки, враховуючи сполучуваність продуктів. А саме - крекери з ковбасою доповнюємо сирно-томатною або сирно-цибулевої масою, а з яйцем - сирно-рибної чи можливо також масою з зеленим цибулею. Зверху закуску прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
    Маємо готову закуску на блюді і декоруємо його скибочками свіжих овочів і зеленню.
    Така закуска підійде не тільки під коктейлі, але і стане відмінним доповненням до міцних алкогольних напоїв. Замість крекерів можна взяти за основу пісочний тарталетки, а наповнення змінювати за своїм смаком і бажанням.
    Поряд з канапе прекрасною закускою для коктейлів стане також будь-яка фруктова нарізка, оливки або маслини і підсмажені горішки. Якщо основою напоїв є коньяк, то кращим варіантом закуски до них будуть канапе з сиром або ж просто ломики лимона. А от солодкі коктейлі краще доповнити шоколадом, цукерками або солодкими фруктами.
    Додав: admin | 13-01-2016, 21:23
    Переглядів: 708