Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Канапе на шпажках - рецепти

Канапе на шпажках - рецепти

17-03-2015, 15:31
2 800
Канапе на шпажках - рецепти
Канапе (сапаре, франц.) - популярна закуска, що готується для різних фуршетів і вечірок, являє собою маленькі бутерброди на шпажках товщиною приблизно від 05 до 7 см, масою близько 60-80 г (тобто, що називається, на один укус). У конструкції канапе шпажки виконують як естетичну, так і цілком утилітарну функцію: можна з'їсти бутерброд, не забруднивши рук.
Канапе подають до різних алкогольних напоїв - як у чистому вигляді, так і у вигляді коктейлів. Канапе також можна подати до чаю, кави, ройбушу, мате та інших напоїв подібного типу.
Розповімо, як робити канапе на шпажках.
Основний принцип
По своїй оригінальній ідеї канапе придумані і розраховані таким чином, щоб можна було відправляти бутербродик в рот, не відкушуючи по шматочку, а цілком. Звичайно канапе складають з різних продуктів: м'яса, риби, ковбасних виробів і копченостей, сирів, фруктів і овочів, нарізаних тонкими скибочками або маленькими шматочками з підкладкою з тостів (рідше з інших продуктів, фруктів, овочів). Також для приготування канапе часто використовують вершкове масло, напіврідкі пластичні плавлені сири, густі соуси, паштети і різні суміші-пасти (з будь-яких продуктів).

Оригінальні рецепти канапе на шпажках


Тости для підкладки канапе можна злегка обсмажують на олії (олії або вершковому) або підсушувати, що краще з точки зору дієтології.
Канапе з шинкою, оливками і хріном
Інгредієнти:

  • хліб білий;

  • часник;

  • шинка свиняча (або окіст, грудинка, карбонад);

  • оливки молоді без кісточок;

  • готовий соус з тертого хріну;

  • зелень для прикраси (кінза, петрушка, базилік).


  • Приготування
    Робимо тости: нарізаємо хліб на шматочки потрібного розміру і підсушуємо. Натираємо тости часником і промазуємо кожен хріном або гірчицею) Зверху кладемо шматочок шинки, а на нього листочок-іншої зелені. На шпажку нанизуємо оливку (або поздовжню половинку оливки) і глибоко встромляємо в канапе зверху. При бажанні в конструкції канапе можна знайти місце і для скибочки сиру, тільки він не повинен мати надто вираженого смаку (більше всього підійде «Голландський»).
    Точно таким же способом приблизно з тим же набором продуктів можна приготувати канапе з хорошою копченою ковбасою. Замість хрону або гірчиці можна використовувати пюре зі свіжого авокадо і/або банана, або гострий соус-аджику з помідорів, солодкого перцю, гострого червоного перцю і часнику.
    Канапе з печінкою тріски готуємо з натуральним вершковим маслом і свіжим огірком
    Приготування
    Печінка тріски розминаємо виделкою. Підсушені тости спочатку натираємо часником, потім намазуємо не товстим шаром вершкове масло. Наступний шар - паста з печінки тріски , зверху - скибочку свіжого огірка та/або оливка + зелень. Всі скріплюємо шпажкою.
    Слідуючи загальній ідеї і схемою побудови, готуємо канапе з копченою куркою і плавленим сиром.
    Приготування
    Підсушені тости намазуємо плавленим напіврідким сиром, зверху викладаємо шматочок копченого курячого м'яса, можна додати оливку або скибочку ківі, або лимона (лайма, червоного апельсина).
    Канапе на шпажках - рецепти

    Канапе з копченим вугром в японському стилі
    Готуємо гострий соус із соєвого соусу, пасти васабі, продавленого часнику і натурального квіткового меду, приправляємо соус гострим червоним перцем і соком лимона або лайма. Підсушений тост промазуємо соусом, зверху викладаємо шматочок маринованого імбиру, шматочок копченого вугра листочок-іншої зелені, колечко фенхелю. Скріплюємо шпажкою.
    Чудово смачні оригінальні канапе можна приготувати на скибочках житнього хліба (підсушувати його чи ні, вирішуйте самі). Для канапе на основі житнього хліба підходить малосольна оселедець, скумбрія, лососеві різних видів, також використовується вершкове масло, малосольна ікра риб, свіжі або мариновані овочі, фрукти, зелень.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Канапе з оливками
    Канапе з оливками
    Канапе - найвідоміший вид закусок. Якщо ви не хочете робити звичайні бутерброди, канапе - ваш варіант. Цю страву можна створювати з різних
    Канапе з сиром
    Канапе з сиром
    Якщо ви любите канапе і є шанувальником сиру в будь-якому вигляді, то наші рецепти цієї оригінальної закуски вас дуже порадують. Приготувати їх можна
    Канапе з шинкою
    Канапе з шинкою
    Канапе з шинкою - відмінна закуска, здатна прикрасити будь-який стіл. Якщо ви хочете приготувати цікаве, красиве і ситне ласощі до свята, то канапе з
    Канапе з сьомгою
    Канапе з сьомгою
    Канапе - це закуска фуршетного типу, розрахована на один укус. Зазвичай, для складання канапе не існує особливих правил, головне - хороший смак і
    Канапе з оселедцем
    Канапе з оселедцем
    Канапе - маленькі бутерброди, які чудово підходять для фуршетного столу або пікніка. І сьогодні мова піде про канапе з оселедцем. У нашій статті ми
    Закуски на шпажках
    Закуски на шпажках
    Закуски на шпажках часто можна побачити на фуршетах і шведських столах. Крім того, що така закуска виглядає красиво і оригінально, до того ж дуже