Розсипчастий рис на гарнір - рецепт

Рецепт розсипчастого рису з овочами на гарнір
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиваємо рис і відкидаємо на сито, щоб стекла вода. У розтоплене в каструлі вершкове масло висипаємо підсушений рис. Даємо йому трохи просочитися маслом і виливаємо воду, солимо, додаємо щіпку куркуми для кольору, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Після цього перемішуємо останній раз, зменшуємо температуру до мінімуму і залишаємо варитися на чверть години.
У сковороді розтоплюємо масло, швидко підсмажуємо порубаний часник з розмарином (розмарин краще брати свіжий, але підійде і сухий), додаємо порізану цибулю. Через пару хвилин висипаємо овочі (мексиканська підходять краще, оскільки в них велика кількість бобових, а з ними рис засвоюється найкраще), як тільки вони остаточно розтануть, вливаємо вино, выпариваем його, і підсмажуємо овочі до рум'яного кольору.
Овочі змішати з рисом і подаємо з рибою або куркою.
Розсипчастий рис по-турецьки
Рис – це досить звичний для нас злак і здивувати когось таким гарніром дуже складно. Цей рецепт про те, як зварити звичайний пропарений розсипчастий рис на гарнір, але тільки по-турецьки і порадувати близьких незвичайним смаком давно знайомого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Рис замочуємо в гарячій воді на 20 хвилин. Промиваємо 3-5 разів.
Для приготування краще підійде або тефлонова посуд (сковорода, каструля) або з товстим дном, або кераміка. Наливаємо масло рослинне. Масло можна змішувати: рослинне з вершковим. Розігріваємо, робимо слабкий вогонь і додаємо промитий рис. Періодично помішуючи, даємо маслу просочити рис, він повинен стати прозорим. Десь 5-7 хвилин. Чим довше ось так просочуємо рис, тим більш розсипчастий він вийде. Тепер додаємо воду, змішуємо з молоком (співвідношення води і молока може бути іншим, головне щоб в загальному рідини було 15 склянки). Накриваємо кришкою,

Ця порція розрахована на двох, а якщо потрібно зробити багато рису, тоді краще його залити гарячою водою, щоб швидше закипів.
Рекомендуємо добрі рецепти

Смачний рис на гарнір
Приготований рис – це корисний гарнір з нейтральним смаком, цілком гармонійно поєднується з будь-яким м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами,

Розсипчастий плов
Цінителі справжнього плову стверджують, що блюдо вийшло вдалим, якщо рис в процесі варіння не розм'як і не злипнувся, як каша. Пропонуємо кілька

Розсипчастий рис в мультиварці
Зазвичай у приготуванні страв з рисом не виникає проблем. Але якщо ви хочете зварити рис для гарніру, звичайно ж, хочеться, щоб він вийшов

Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,

Як правильно варити рис?
Рис - не тільки відмінний гарнір, але і цілком самостійне блюдо. Головне - правильно зварити його, а адже це не так просто. По-перше, існує кілька

Рис з овочами в мультиварці
Готувати в мультиварці дуже просто. Взяти, приміром, рис - варити на плиті його дуже складно, оскільки він то розварюється і стає схожий на кашу, то