Розсипчастий рис на гарнір - рецепт
![Розсипчастий рис на гарнір - рецепт Розсипчастий рис на гарнір - рецепт](/uploads/posts/2016-01/rozsipchastiy-ris-na-garnr-recept_751.jpeg)
Рецепт розсипчастого рису з овочами на гарнір
Інгредієнти:
Приготування
Добре промиваємо рис і відкидаємо на сито, щоб стекла вода. У розтоплене в каструлі вершкове масло висипаємо підсушений рис. Даємо йому трохи просочитися маслом і виливаємо воду, солимо, додаємо щіпку куркуми для кольору, перемішуємо, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Після цього перемішуємо останній раз, зменшуємо температуру до мінімуму і залишаємо варитися на чверть години.
У сковороді розтоплюємо масло, швидко підсмажуємо порубаний часник з розмарином (розмарин краще брати свіжий, але підійде і сухий), додаємо порізану цибулю. Через пару хвилин висипаємо овочі (мексиканська підходять краще, оскільки в них велика кількість бобових, а з ними рис засвоюється найкраще), як тільки вони остаточно розтануть, вливаємо вино, выпариваем його, і підсмажуємо овочі до рум'яного кольору.
Овочі змішати з рисом і подаємо з рибою або куркою.
Розсипчастий рис по-турецьки
Рис – це досить звичний для нас злак і здивувати когось таким гарніром дуже складно. Цей рецепт про те, як зварити звичайний пропарений розсипчастий рис на гарнір, але тільки по-турецьки і порадувати близьких незвичайним смаком давно знайомого гарніру.
Інгредієнти:
Приготування
Рис замочуємо в гарячій воді на 20 хвилин. Промиваємо 3-5 разів.
Для приготування краще підійде або тефлонова посуд (сковорода, каструля) або з товстим дном, або кераміка. Наливаємо масло рослинне. Масло можна змішувати: рослинне з вершковим. Розігріваємо, робимо слабкий вогонь і додаємо промитий рис. Періодично помішуючи, даємо маслу просочити рис, він повинен стати прозорим. Десь 5-7 хвилин. Чим довше ось так просочуємо рис, тим більш розсипчастий він вийде. Тепер додаємо воду, змішуємо з молоком (співвідношення води і молока може бути іншим, головне щоб в загальному рідини було 15 склянки). Накриваємо кришкою,
![Розсипчастий рис на гарнір - рецепт Розсипчастий рис на гарнір - рецепт](/uploads/posts/2016-01/rozsipchastiy-ris-na-garnr-recept_382.jpeg)
Ця порція розрахована на двох, а якщо потрібно зробити багато рису, тоді краще його залити гарячою водою, щоб швидше закипів.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Смачний рис на гарнір](/uploads/posts/2016-01/smachniy-ris-na-garnr_721.jpeg)
Смачний рис на гарнір
Приготований рис – це корисний гарнір з нейтральним смаком, цілком гармонійно поєднується з будь-яким м'ясом, рибою, морепродуктами, овочами,
![Розсипчастий плов](/uploads/posts/2015-11/rozsipchastiy-plov_491.jpeg)
Розсипчастий плов
Цінителі справжнього плову стверджують, що блюдо вийшло вдалим, якщо рис в процесі варіння не розм'як і не злипнувся, як каша. Пропонуємо кілька
![Розсипчастий рис в мультиварці](/uploads/posts/2015-07/rozsipchastiy-ris-v-multivarc_321.jpeg)
Розсипчастий рис в мультиварці
Зазвичай у приготуванні страв з рисом не виникає проблем. Але якщо ви хочете зварити рис для гарніру, звичайно ж, хочеться, щоб він вийшов
![Як зварити рис?](/uploads/posts/2015-03/yak-zvariti-ris_971.jpeg)
Як зварити рис?
Рис - незамінний продукт за своєю харчової цінності та чудовий гарнір до багатьох страв. Здавалося б, це так просто - зварити рис! Але насправді,
![Як правильно варити рис?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-variti-ris_211.jpeg)
Як правильно варити рис?
Рис - не тільки відмінний гарнір, але і цілком самостійне блюдо. Головне - правильно зварити його, а адже це не так просто. По-перше, існує кілька
![Рис з овочами в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/ris-z-ovochami-v-multivarc_761.jpeg)
Рис з овочами в мультиварці
Готувати в мультиварці дуже просто. Взяти, приміром, рис - варити на плиті його дуже складно, оскільки він то розварюється і стає схожий на кашу, то