Курка у медовому соусі в духовці
Поєднанням курки і солодких соусів вже давно нікого не здивуєш, але це зовсім не привід відмовлятися від курятини в лакової глазурі з меду, стала настільки популярною останнім часом. Готувати курку в меду можна на грилі, плиті або в духовці. Ми вирішили зупинитись на останньому варіанті і готувати курку в медовому соусі в духовці.
Почнемо з прованською варіації рецепта, для якої ми будемо використовувати мед, гірчицю і апельсиновий сік. Таким чином можна запікати вже оброблену птицю, а можна приготувати тушку цілком, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти:
тушка курки - 12 кг;
сік одного апельсина;
оливкова олія - 45 мл;
бальзамічний оцет - 15 мл;
мед - 35 мл;
гірчиця - 15 г;
лимонний сік - 15 мл
Приготування
Почніть з приготування маринаду з медом для курки в духовці. Для нього апельсиновий сік з'єднайте з маслом оливи, оцтом, медом, гірчицею і соком лимона. Злегка підігрійте суміш, щоб добре з'єднати всі складові між собою. Полийте отриманим маринадом тушку курки, рівномірно покриваючи її з обох сторін. Викладіть курку на решітку, розміщену поверх деко і запікайте при 190 градусах протягом години.
Любите поєднання гостроти і солодощі в одному блюді? Тоді соус на медовій основі за цим рецептом стане для вас справжньою знахідкою. Гострий азіатський соус шрірача, укупі з пюрированным часником «зададуть жару» кожному любителю гострого.
Інгредієнти:
вода - 235 мл;
часник - 2-3 зубки;
цукор - 35 г;
гострий соус шрірача - 30 мл;
мед - 25 мл;
крохмаль - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 55 мл;
курятина (крила) - 760 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати курку з медом в духовці, обполосніть курятину і обсушіть. Пюрируйте часникові зубки. Розведіть крохмаль в половині холодної води. Решту води влийте в сотейник, змішайте з медом, гострим соусом, олією, часником і цукром. Дайте соусу дійти до кипіння, влийте крохмальний розчин і залиште загуснути. Частина охолодженого соусу змішайте з курятиною і залиште на кілька годин. По закінченні часу, запікайте курку з медом та часником в духовці 20 хвилин при 190.
Інгредієнти:
курятина (стегна) - 630 г;
часникові зубки - 4 шт.;
мед - 65 мл;
соєвий соус - 115 мл;
кетчуп - 130 мл
Приготування
Змішайте компоненти маринаду і залийте ними стегна. Залиште курку томииться при 180 градусах 40 хвилин.
Курка в гірчично-медовому соусі в духовці
Почнемо з прованською варіації рецепта, для якої ми будемо використовувати мед, гірчицю і апельсиновий сік. Таким чином можна запікати вже оброблену птицю, а можна приготувати тушку цілком, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з приготування маринаду з медом для курки в духовці. Для нього апельсиновий сік з'єднайте з маслом оливи, оцтом, медом, гірчицею і соком лимона. Злегка підігрійте суміш, щоб добре з'єднати всі складові між собою. Полийте отриманим маринадом тушку курки, рівномірно покриваючи її з обох сторін. Викладіть курку на решітку, розміщену поверх деко і запікайте при 190 градусах протягом години.
Курка в меді в духовці – рецепт
Любите поєднання гостроти і солодощі в одному блюді? Тоді соус на медовій основі за цим рецептом стане для вас справжньою знахідкою. Гострий азіатський соус шрірача, укупі з пюрированным часником «зададуть жару» кожному любителю гострого.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати курку з медом в духовці, обполосніть курятину і обсушіть. Пюрируйте часникові зубки. Розведіть крохмаль в половині холодної води. Решту води влийте в сотейник, змішайте з медом, гострим соусом, олією, часником і цукром. Дайте соусу дійти до кипіння, влийте крохмальний розчин і залиште загуснути. Частина охолодженого соусу змішайте з курятиною і залиште на кілька годин. По закінченні часу, запікайте курку з медом та часником в духовці 20 хвилин при 190.
Курка в соєво-медовому соусі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте компоненти маринаду і залийте ними стегна. Залиште курку томииться при 180 градусах 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад з соєвим соусом для курки
Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
Курка в соєвому соусі в духовці
Куряче м'ясо особливо тим, що має абсолютно нейтральний смак, саме це дозволяє експериментувати зі складом страви, доповнюючи його найнесподіванішими
Курка в апельсиновому соусі
Урізноманітнити повсякденне блюдо з курячого м'яса досить просто. Птах чудово поєднується з різноманітними пікантними маринадами, в тому числі і
Курка у фользі
Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
Курка в вершково-часниковому соусі
Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
Курка з медом і гірчицею в духовці
Курка з медом і гірчицею відрізняється своїм насиченим і солодкуватим смаком. Це дозволяє подавати м'ясо з будь-яким гарніром. Поєднання гострого та