Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка у медовому соусі в духовці

Курка у медовому соусі в духовці

27-12-2015, 23:46
814
Курка у медовому соусі в духовці
Поєднанням курки і солодких соусів вже давно нікого не здивуєш, але це зовсім не привід відмовлятися від курятини в лакової глазурі з меду, стала настільки популярною останнім часом. Готувати курку в меду можна на грилі, плиті або в духовці. Ми вирішили зупинитись на останньому варіанті і готувати курку в медовому соусі в духовці.

Курка в гірчично-медовому соусі в духовці


Почнемо з прованською варіації рецепта, для якої ми будемо використовувати мед, гірчицю і апельсиновий сік. Таким чином можна запікати вже оброблену птицю, а можна приготувати тушку цілком, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти:

  • тушка курки - 12 кг;

  • сік одного апельсина;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • бальзамічний оцет - 15 мл;

  • мед - 35 мл;

  • гірчиця - 15 г;

  • лимонний сік - 15 мл


  • Приготування
    Почніть з приготування маринаду з медом для курки в духовці. Для нього апельсиновий сік з'єднайте з маслом оливи, оцтом, медом, гірчицею і соком лимона. Злегка підігрійте суміш, щоб добре з'єднати всі складові між собою. Полийте отриманим маринадом тушку курки, рівномірно покриваючи її з обох сторін. Викладіть курку на решітку, розміщену поверх деко і запікайте при 190 градусах протягом години.

    Курка в меді в духовці – рецепт


    Любите поєднання гостроти і солодощі в одному блюді? Тоді соус на медовій основі за цим рецептом стане для вас справжньою знахідкою. Гострий азіатський соус шрірача, укупі з пюрированным часником «зададуть жару» кожному любителю гострого.
    Інгредієнти:

  • вода - 235 мл;

  • часник - 2-3 зубки;

  • цукор - 35 г;

  • гострий соус шрірача - 30 мл;

  • мед - 25 мл;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • курятина (крила) - 760 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати курку з медом в духовці, обполосніть курятину і обсушіть. Пюрируйте часникові зубки. Розведіть крохмаль в половині холодної води. Решту води влийте в сотейник, змішайте з медом, гострим
    Курка у медовому соусі в духовці
    соусом, олією, часником і цукром. Дайте соусу дійти до кипіння, влийте крохмальний розчин і залиште загуснути. Частина охолодженого соусу змішайте з курятиною і залиште на кілька годин. По закінченні часу, запікайте курку з медом та часником в духовці 20 хвилин при 190.

    Курка в соєво-медовому соусі в духовці


    Інгредієнти:

  • курятина (стегна) - 630 г;

  • часникові зубки - 4 шт.;

  • мед - 65 мл;

  • соєвий соус - 115 мл;

  • кетчуп - 130 мл


  • Приготування
    Змішайте компоненти маринаду і залийте ними стегна. Залиште курку томииться при 180 градусах 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Маринад з соєвим соусом для курки
    Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
    Курка в соєвому соусі в духовці
    Курка в соєвому соусі в духовці
    Куряче м'ясо особливо тим, що має абсолютно нейтральний смак, саме це дозволяє експериментувати зі складом страви, доповнюючи його найнесподіванішими
    Курка в апельсиновому соусі
    Курка в апельсиновому соусі
    Урізноманітнити повсякденне блюдо з курячого м'яса досить просто. Птах чудово поєднується з різноманітними пікантними маринадами, в тому числі і
    Курка у фользі
    Курка у фользі
    Запікання м'яса з використанням фольги здатне забезпечити будь-яку страву від пересушування. Пропонуємо приготувати таким чином курку і розповімо, як
    Курка в вершково-часниковому соусі
    Курка в вершково-часниковому соусі
    Доповнення будь-якого м'ясного страви всілякими соусами здатне кардинально перетворити блюдо. Таким чином можна вчинити з курячим філе, як ми і
    Курка з медом і гірчицею в духовці
    Курка з медом і гірчицею в духовці
    Курка з медом і гірчицею відрізняється своїм насиченим і солодкуватим смаком. Це дозволяє подавати м'ясо з будь-яким гарніром. Поєднання гострого та