Поєднанням курки і солодких соусів вже давно нікого не здивуєш, але це зовсім не привід відмовлятися від курятини в лакової глазурі з меду, стала настільки популярною останнім часом. Готувати курку в меду можна на грилі, плиті або в духовці. Ми вирішили зупинитись на останньому варіанті і готувати курку в медовому соусі в духовці.
Курка в гірчично-медовому соусі в духовці
Почнемо з прованською варіації рецепта, для якої ми будемо використовувати мед, гірчицю і апельсиновий сік. Таким чином можна запікати вже оброблену птицю, а можна приготувати тушку цілком, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти: тушка курки - 12 кг; сік одного апельсина; оливкова олія - 45 мл; бальзамічний оцет - 15 мл; мед - 35 мл; гірчиця - 15 г; лимонний сік - 15 мл Приготування Почніть з приготування маринаду з медом для курки в духовці. Для нього апельсиновий сік з'єднайте з маслом оливи, оцтом, медом, гірчицею і соком лимона. Злегка підігрійте суміш, щоб добре з'єднати всі складові між собою. Полийте отриманим маринадом тушку курки, рівномірно покриваючи її з обох сторін. Викладіть курку на решітку, розміщену поверх деко і запікайте при 190 градусах протягом години.
Курка в меді в духовці – рецепт
Любите поєднання гостроти і солодощі в одному блюді? Тоді соус на медовій основі за цим рецептом стане для вас справжньою знахідкою. Гострий азіатський соус шрірача, укупі з пюрированным часником «зададуть жару» кожному любителю гострого.
Інгредієнти: вода - 235 мл; часник - 2-3 зубки; цукор - 35 г; гострий соус шрірача - 30 мл; мед - 25 мл; крохмаль - 2 ст. ложки; рослинне масло - 55 мл; курятина (крила) - 760 р. Приготування Перед тим, як приготувати курку з медом в духовці, обполосніть курятину і обсушіть. Пюрируйте часникові зубки. Розведіть крохмаль в половині холодної води. Решту води влийте в сотейник, змішайте з медом, гострим
соусом, олією, часником і цукром. Дайте соусу дійти до кипіння, влийте крохмальний розчин і залиште загуснути. Частина охолодженого соусу змішайте з курятиною і залиште на кілька годин. По закінченні часу, запікайте курку з медом та часником в духовці 20 хвилин при 190.
Курка в соєво-медовому соусі в духовці
Інгредієнти: курятина (стегна) - 630 г; часникові зубки - 4 шт.; мед - 65 мл; соєвий соус - 115 мл; кетчуп - 130 мл Приготування Змішайте компоненти маринаду і залийте ними стегна. Залиште курку томииться при 180 градусах 40 хвилин.