Люля-кебаб - рецепт

Люля-кебаб з баранини в духовці - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту баранину обсушуємо й розрізаємо на невеликі шматочки. Очищаємо часник і цибулю, останній розрізаємо на кілька частин залежно від розміру. Свіжу зелень промиваємо й обсушуємо. Можна взяти будь-яку іншу зелень, смак якої вам більше подобається, наприклад базилік або петрушку. Баранину з курдючним жиром морквою, цибулею і зеленню подрібнюємо будь-яким зручним способом. Можна перекрутити підготовлені компоненти провернути через м'ясорубку або в комбайні або измельчителе.
Зерна коріандру і зіри раздавливаем в ступці і додаємо у фарш. Присмачую його також сіллю, меленим червоним і чорним перцем, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Для кращого зв'язування компонентів між собою відбиваємо фарш добряче, кілька разів піднімаючи і знову кидаючи в миску. Потім прикриваємо ємність кришкою і визначаємо в холодильник як мінімум на одну годину.
За цей час підготуємо конструкцію для приготування люля-кебабів в духовці. На деко встановлюємо решітку і вистилаємо її фольгою таким чином, щоб вона прогиналася в отворах і утворювала глибокі виїмки, які при запіканні буде стікати жир або ж вистилаємо деко фольгою, а решітку зверху встановлюємо. Фольга в нашому випадку виконує роль свого роду відбивача тепла.
З охолодженого фаршу швидко формуємо люля-кебаб, насаджуючи його на дерев'яні шпажки, і розкладаємо на підготовленій решітці. Шпажки краще попередньо замочити на деякий час у холодній воді, в цьому випадку вони не так будуть обвуглюватися при запіканні.
Розміщуємо люля-кебаб в заздалегідь розігрітій до максимальної температури духовці і запікаємо його до рум'яності з усіх боків, один раз в процесі перевернувши. Ідеально якщо духовка буде налаштована на режим спільно з функцією гриля.
Готовий люля-кебаб перекладаємо на блюдо і подаємо зі свіжими овочами, зеленню і гострим соусом .
Люля-кебаб на мангалі - рецепт з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Алгоритм приготування фаршу для люля-кебаб з яловичини схожий з попереднім рецептом, тільки замість баранини в даному випадку у нас яловичина. Точно також миємо, обсушуємо, ріжемо її і подрібнюємо разом з жиром і овочами. Потім додаємо за смаком сіль, мелений чорний перець, спеції на свій смак і перемелену або дрібненько нарізану свіжу зелень. Потім перемішуємо фарш, трохи відбиваємо і розташовуємо в холодильнику мінімум на одну годину. Фарш повинен бути обов'язково добре охолоджений. У цьому випадку жир застигає, і виріб добре тримається на шпажках або шампурах і не опадає.
З охолодженого фаршу формуємо люля-кебаби, нанизавши на шампур, і запікаємо їх на вугіллі на мангалі до готовності і рум'яності.
Гарячий люля-кебаб подаємо з овочами, зеленню і соусом, який можна зробити за наступним рецептом.
Соус для люля-кебаба - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Півкільця цибулі маринуємо в лимонному соку приблизно на одну годину, трохи посоливши і поперчив. Подрібнений часник і перчик чилі трохи пасеруємо на оливковій олії, а потім вливаємо томатний соус, додаємо за смаком сіль, перець і спеції, протушиваем п'ять хвилин, і даємо охолонути. На тарілку з люля-кебабом викладаємо маринований цибулю, поливаємо його соусом і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати люля-кебаб в духовці?
У цій статті запропоновані рецепти чудового люля-кебаба, які можна відтворити в домашній духовці, а смак і аромат максимально наблизити до

Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
Люля-кебаб – це смачні соковиті котлетки довгастої форми, які не залишать байдужим жодного любителя м'ясних страв. Вони відмінно підходять для

Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми

Люля-кебаб з яловичини
Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з

Рецепт люля-кебаб в духовці
Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І

Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і