Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати люля-кебаб в духовці?

Як приготувати люля-кебаб в духовці?

27-12-2015, 19:57
426
Як приготувати люля-кебаб в духовці?
Якщо немає можливості вибратися на природу і насолодитися смаком улюбленого люля-кебаба, приготованого на вогнищі, то приготуйте це ласощі в духовці. Наші рекомендації допоможуть вам максимально наблизити смак і аромат страви до традиційного.

Люля-кебаб з баранини - рецепт в духовці на шпажках


Інгредієнти:

  • баранина (м'якоть) – 05 кг;

  • баранячий жир – 150 г;

  • ріпчаста цибуля – 350 г;

  • часник – 6-7 зубчиків;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • насіння коріандру – 1 ст. ложка;

  • насіння зіри – 1 ст. ложка;

  • мелений чорний і червоний перець – за смаком;

  • лимон – 05 шт.;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Баранину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками середнього розміру. Чистимо і розрізаємо на кілька частин ріпчасту цибулю і часник. Свіжу зелень миємо й обсушуємо. Пропускаємо м'ясо з овочами, зеленню і баранячим жиром через м'ясорубку з дрібною решіткою і поміщаємо отриманий фарш в миску. Насіння коріандру і зіри гарненько розтираємо в ступці і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо за смаком сіль, мелений чорний і червоний перець, сік і цедру половинки лимона. Гарненько все перемішуємо, прикриваємо кришкою і поміщаємо в холодильник мінімум на годину.
    Тепер включаємо духовку і налаштовуємо її на максимальну температуру. Поки вона розігрівається, з остиглого фаршу формуємо довгасті котлетки і нанизуємо їх на довгі шпаги. Запікати ми їх будемо не просто на деку, а на спеціальній саморобної конструкції. Для її спорудження на деко викладаємо решітку і застеляємо її фольгою так, щоб вона як би прогиналася в пази решітки, формуючи своєрідні заглиблення. Палички з люля-кебабом укладаємо поперек цих поглиблень так, щоб м'ясо як можна рідше стикалося з фольгою. Всю конструкцію встановлюємо на середній рівень духовки і включаємо у пристрої одночасно всі можливі режими.
    Час приготування люля-кебаба безпосередньо залежить від можливостей духовки. Стежимо за процесом приготування. Спочатку жир і соки будуть стікати у виїмки у фользі, потім, коли сік випарується, а верх люля-кебабів зарум'яниться, перевертаємо шпажки і даємо засмажитися м'яса і з іншого боку.
    При такому приготуванні фольга грає роль свого роду екрану-відбивача, а вся конструкція створює якийсь димової ефект, що дозволяє отримати блюдо максимально близьке за смаком з тим, що готують на вогнищі.
    Готовий люля-кебаб на шпажках з баранини в духовці подаємо з маринованою цибулькою і свіжими овочами.
    При бажанні можна баранину замінити свининою, а баранячий жир свинячим салом.

    Приготування люля-кебаб з яловичини в духовці


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 550 г;

  • баранячий або свинячий жир – 150 г;

  • цибуля ріпчаста – 320 г;

  • часник – 3-5 зубчиків;

  • свіжа зелень кропу, петрушки і базиліка – 1 пучок;

  • спеції – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Дерев'яні шпажки замочуємо на деякий час у холодній воді. Така процедура зменшить їх обгорання і обвуглювання під час приготування.
    Яловичу м'якоть, жир, очищений цибулю і часник прокручуємо через м'ясорубку. Додаємо дуже дрібно посічену свіжу зелень, спеції, мелений чорний перець і сіль, гарненько перемішуємо і грунтовно відбиваємо фарш, піднімаючи і кидаючи назад в миску. Тепер прикриваємо ємність з отриманим фаршем кришкою або плівкою і ставимо мінімум на одну годину в холодильник.
    Як приготувати люля-кебаб в духовці?

    Потім включаємо духовку, виставляємо температурний режим на рівні 220-240 градусів і приступаємо до формування люля-кебабів. Ідеально взяти форму для запікання або на деко такого розміру, щоб можна було укласти шпажки на його ребра, не торкаючись дна, яке выстелим фольгою. Якщо форми або дека такого розміру немає, то можна скористатися конструкцією, описаної в рецепті вище.
    Охолоджений фарш нанизуємо на шпажки, покласти на деко або форму і ставимо вже в прогріту духовку. Витримуємо люля-кебаби з яловичого фаршу в духовці не більше двадцяти п'яти хвилин. За цей час шпажки необхідно один раз перевернути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
    Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
    Люля-кебаб – це смачні соковиті котлетки довгастої форми, які не залишать байдужим жодного любителя м'ясних страв. Вони відмінно підходять для
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб в мультиварці
    Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб з яловичини
    Люля-кебаб - це смачне м'ясне блюдо народів Кавказу та Азії. Традиційно воно готується на мангалі з баранини. Але його цілком можна зробити і з
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Рецепт люля-кебаб в духовці
    Люля-кебаб - це популярне і смачне блюдо народів Азії та Кавказу. Традиційно його готують на мангалі. Але насправді способів його створення безліч. І
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб на сковороді
    Люля-кебаб - це східне блюдо, прекрасна альтернатива традиційному шашлику. В класичному варіанті, його готують на вугіллі. Але сьогодні ми вам
    Фарш для люля-кебаб
    Фарш для люля-кебаб
    Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і