Кебаб – рецепт
Практично у кожного народу існує своя версія кебаба, у нас автентичними прийнято вважати донер і люля: перший готується шматками на вертикальному грилі, а другий ліпиться з фаршу ковбаскою і підрум'янюється в такому вигляді. В обох випадках виходить просте і ситне блюдо, яке зручно готувати на відкритому повітрі і брати з собою. Рецепти наших версій кебаба читайте нижче.
При відсутності можливості приготувати кебаб на мангалі, ви можете зробити його в духовій шафі. Зрозуміло, дивовижного запаху вугілля в духовці не добитися, але м'ясо все одно залишиться соковитим і смачним.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 165 г;
яловичина - 790 г;
баранина - 230 г;
жменя зелені кінзи і петрушки;
кумин, паприка - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Для традиційного люля м'ясо подрібнюють вручну з допомогою сокирок або ножів, але якщо часу на цю нехитру процедуру немає, то просто пропустіть яловичину з бараниною через м'ясорубку. Отриманий фарш щедро посоліть, додайте свіжозмеленого перцю, куміна і паприку. Доповніть м'ясо ароматною зеленню і подрібненим цибулею. Тепер відбийте фарш про робочу поверхню пару хвилин і залиште на холоді приблизно на годину. Сформуйте кебаби і розкладіть їх на деку. Запікайте люля при 200 градусах 15-25 хвилин (виходячи з розміру).
У приготуванні люля на шампурах головне, щоб фарш з цих самих шампурів не звалився прямо на вугілля. Уникнути цього допоможе добре нарубленное м'ясо, яке, після змішування з іншими складовими, слід відбити і охолодити.
Інгредієнти:
яловичина - 530 г;
часникові зубки - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 95 г;
мелений коріандр, кумін - по 1 ч. ложці;
щіпка гострого перцю;
жменя листя м'яти.
Приготування
Якщо є можливість, то нарубайте м'ясо вручну, інакше подрібніть шматок з допомогою м'ясорубки. Подрібніть цибулю і з'єднайте його з пюрированным часником. Додайте суміш до фаршу і всипте спеції. Доповніть м'ясний фарш подрібненої м'ятою, пучкою солі і добре все перемішайте. Відбийте отриману суміш про робочу поверхню не менше 10 разів або поки фарш не стане в'язким і липковатым, після, залиште його в холоді на 3-5 годин. З готового фаршу сформуйте кебаби і обсмажуйте їх на вугіллі до готовності.
Інгредієнти:
Для кебаба:
яловичина (м'якоть з мінімумом жиру) - 12 кг;
ріпчаста цибуля - 65 г;
часник - 3-4 зубки;
жменя петрушки і м'яти;
паприка - 2 ст. ложки;
кумин - 2 ч. ложки;
по щіпці кориці і анісу;
червоний перець - за смаком.
Для соусу:
сметана - 235 мл;
лимонний сік - 15 мл;
щіпка паприки;
часник - 2 зубки.
Приготування
Подрібнивши яловичу м'якоть, ретельно відбийте її, а потім змішайте з нарізаною зеленню і прянощами. Залиште фарш на пару годин в прохолоді.
Залийте шпажки водою і залиште на півгодини. Обсушіть шпажки і надіньте на них порції фаршу. Сформуйте кебаби в ковбаски, після чого обсмажте на середньому вогні з краплею олії до готовності.
Рецепт соусу для люля-кебаба і того простіше: змішайте всі складові разом і готово.
Інгредієнти:
свинина - 12 кг;
часник - 3 зубки;
винний оцет - 45 мл;
орегано, чебрець, паприка - по 1 ст. ложці;
щіпка меленого куміна;
ріпчаста цибуля - 85 м;
мед - 10 мл;
гострий перець - за смаком.
Приготування
Свинину наріжте максимально тонко і змішайте м'ясо з прянощами, пюрированным часником, оцтом, медом і цибульними кільцями. Поставте свинину під прес від 2 годин до однієї доби. По закінченні часу обсмажуйте м'ясо порціями на розпеченій сковороді. Подавайте в піті або лаваші, в компанії сметанного соусу і овочів.
Люля-кебаб - рецепт в духовці
При відсутності можливості приготувати кебаб на мангалі, ви можете зробити його в духовій шафі. Зрозуміло, дивовижного запаху вугілля в духовці не добитися, але м'ясо все одно залишиться соковитим і смачним.
Інгредієнти:
Приготування
Для традиційного люля м'ясо подрібнюють вручну з допомогою сокирок або ножів, але якщо часу на цю нехитру процедуру немає, то просто пропустіть яловичину з бараниною через м'ясорубку. Отриманий фарш щедро посоліть, додайте свіжозмеленого перцю, куміна і паприку. Доповніть м'ясо ароматною зеленню і подрібненим цибулею. Тепер відбийте фарш про робочу поверхню пару хвилин і залиште на холоді приблизно на годину. Сформуйте кебаби і розкладіть їх на деку. Запікайте люля при 200 градусах 15-25 хвилин (виходячи з розміру).
Рецепт люля-кебаба на мангалі на шампурах
У приготуванні люля на шампурах головне, щоб фарш з цих самих шампурів не звалився прямо на вугілля. Уникнути цього допоможе добре нарубленное м'ясо, яке, після змішування з іншими складовими, слід відбити і охолодити.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо є можливість, то нарубайте м'ясо вручну, інакше подрібніть шматок з допомогою м'ясорубки. Подрібніть цибулю і з'єднайте його з пюрированным часником. Додайте суміш до фаршу і всипте спеції. Доповніть м'ясний фарш подрібненої м'ятою, пучкою солі і добре все перемішайте. Відбийте отриману суміш про робочу поверхню не менше 10 разів або поки фарш не стане в'язким і липковатым, після, залиште його в холоді на 3-5 годин. З готового фаршу сформуйте кебаби і обсмажуйте їх на вугіллі до готовності.
Люля-кебаб - рецепт на сковороді
Інгредієнти:
Для кебаба:
Для соусу:
Приготування
Подрібнивши яловичу м'якоть, ретельно відбийте її, а потім змішайте з нарізаною зеленню і прянощами. Залиште фарш на пару годин в прохолоді.
Залийте шпажки водою і залиште на півгодини. Обсушіть шпажки і надіньте на них порції фаршу. Сформуйте кебаби в ковбаски, після чого обсмажте на середньому вогні з краплею олії до готовності.
Рецепт соусу для люля-кебаба і того простіше: змішайте всі складові разом і готово.
Донер-кебаб – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинину наріжте максимально тонко і змішайте м'ясо з прянощами, пюрированным часником, оцтом, медом і цибульними кільцями. Поставте свинину під прес від 2 годин до однієї доби. По закінченні часу обсмажуйте м'ясо порціями на розпеченій сковороді. Подавайте в піті або лаваші, в компанії сметанного соусу і овочів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Люля-кебаб в домашніх умовах
Зазвичай традиційні кебаби обсмажують на мангалі, але якщо в останнього немає в розпорядженні або погода за вікном не дозволяє розпалити вугілля,
Як приготувати люля-кебаб на мангалі?
Люля Кебаб – це приголомшливе і дуже смачне блюдо для запікання на мангалі. Виходить відмінним завжди. Соковитим і ароматним, трохи просоченим
Рецепт люля-кебаб з свинини на мангалі
Люля-кебаб – це смачні соковиті котлетки довгастої форми, які не залишать байдужим жодного любителя м'ясних страв. Вони відмінно підходять для
Люля-кебаб в мультиварці
Люля-кебаб традиційно готують на вогнищі, також як і шашлик. Але його цілком можна зробити і в мультиварці - нашої кухонних помічниці. І зараз ми
Рецепт люля-кебаб на мангалі
Блюдо люля-кебаб поширене в кулінарних традиціях народів Азії. Воно є прекрасною альтернативою нашим шашликів. І традиційно його готують, звичайно ж,
Фарш для люля-кебаб
Люля-кебаб - страва азіатської кухні, повністю складається з м'ясного фаршу. В даному випадку саме приготування фаршу вимагає особливих навичок і