Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лящ в'ялений

2-11-2015, 19:04
1 365
Лящ в'ялений
Любителі пінного неодмінно оцінять таку нехитру закуску, як домашня в'ялена риба . Інгредієнтів на її приготування потрібно мінімум, а при дотриманні елементарної технології в'ялення результат вийде дивним: м'яка і злегка солонувата рибна м'якоть з тонким ароматом буде буквально танути в роті. Про те, як зробити в'яленого ляща і піде мова далі.

В'ялений потрошених лящ – рецепт


Рибу без нутрощів в'ялити куди простіше, оскільки зникає ризик розвитку патогенної мікрофлори в кишечнику риби при підборі невірної температури і вологості в приміщенні для просушування.
Перед початком в'ялення рибу необхідно очистити від нутрощів, намагаючись не зачепити жовчний міхур. Начисто випотрошеного ляща (зябра теж видаляємо) споліскуємо й обсушуємо. Зваживши потрошенную рибу розраховуємо необхідну кількість солі з пропорції 250 г на 1 кг. Засипаємо сіллю тушку з боків і не забуваємо просолити саму черевну порожнину. Залишаємо рибу полежати протягом 2 діб під гнітом, після чого зчищаємо надлишки солі і залишаємо тушки просушитись в підвішеному вигляді. Температура приміщення для сушки не повинна бути вище +15 градусів або нижче нуля, а час варіюється від умов в'ялення і розмірів, і може займати від тижня до двох.

Як зберігати в'яленого ляща?


Як правило рибу обертають натуральною тканиною або складають у мішки з льону або бавовни, так вона гарантовано полежить більше півроку. З метою зберігання риби до року і довше тушки натирають потовченим аспірином, на смакових якостях така процедура не позначається, але свіжість продовжує помітно.

В'ялений не потрошених лящ в домашніх умовах


Готувати рибу без патрання слід за аналогічною технологією, але тут важливо вчасно видалити
Лящ в'ялений
зябра і надрізати стравохід, бажано зробити це відразу після затримання або найближчим часом, щоб якомога раніше позбутися від розсадника патогенної мікрофлори та забезпечити рівномірний розподіл солі. Розрахувавши кількість солі за все тій же пропорції (250 г/кг), рибу щедро засипають нею і залишають під гнітом, вага якого становить половину ваги риби. Через кілька днів просолення при температурі не більше +10 градусів, тушки слід зачистити, а потім можна вивішувати сушитися на 1-2 тижні, визначаючи термін виходячи з ваги риби. Цілі тушки в'яленого ляща зберігають у прохолодному, обернувши мішечками з натуральної тканини.
Рекомендуємо добрі рецепти
В'ялена риба
В'ялена риба
Купуючи в магазині в'ялену рибу, не завжди є впевненість, що вона якісна і смачна. Тому зробіть її самостійно. Звичайно, процес не дуже швидкий, але
Як в'ялити рибу?
Як в'ялити рибу?
Весна і літо - саме час в'ялити рибу. Її, звичайно, можна придбати в магазині, але краще, якщо ви приготуєте самі. Робиться це зовсім не складно, а
Як засолити щуку?
Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
Як зберігати рибу?
Як зберігати рибу?
Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену
Як сушити рибу?
Як сушити рибу?
Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть
Риба, фарширована цілком
Риба, фарширована цілком
Рецептів фаршированої риби безліч, а як правильно очистити її для того, щоб начинити? Ми вирішили описати способи обробки риби та її підготовки до