Стейк «Нью-Йорк»
Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати вдома стейк «Нью-Йорк» і ви, озброївшись знаннями, самі зможете приготувати страву ресторанного рівня і відчути себе справжнім фахівцем у цьому питанні. Адже цей вид стейка - самий специфічний і потребує особливого підходу.
Стейк «Нью-Йорк» готується до частини відруби тварини, яка називається стріплойн. Це м'ясо більш щільне, ніж з інших частин туші, практично не має внутрішніх жирових прошарків і тому, як правило, готується з кров'ю. При прожарювання «більше середнього», стейк стає сухуватим і втрачає свою соковитість.
Для приготування таких стейків найчастіше використовують мінімум спецій , але при бажанні можна, все ж, додати зовсім небагато улюблених прянощів.
Інгредієнти:
стейк стріплойн – 2 шт.;
масло рослинне – 35 мл;
мелений чорний перець;
сіль.
Приготування
Безпосередньо перед приготуванням дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на один, а краще на два години. Потім змащуємо м'ясні шматочки оливковою олією і даємо постояти ще десять-п'ятнадцять хвилин. Прогріваємо сковороду до появи білого диму і викладаємо в неї м'ясо. Витримуємо їх по три хвилини з кожного боку, перевертаючи щохвилини. Підсмажуємо стейки також з боків, притримуючи їх щипцями, і виймаємо на решітку. Приправляємо їх сіллю, меленим чорним перцем і через три-п'ять хвилин подаємо до столу. До стейку можна подати будь-який соус, але ідеальним варіантом буде вершково-перцевий.
Інгредієнти:
стейк стріплойн – 2 шт.;
олія оливкова – 35 мл;
часник – 2 зубчики;
розмарин – 2 гілочки;
чебрець – 2 гілочки;
сіль;
мелений чорний перець.
Приготування
Дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на одну годину. Потім промазуємо поверхню стейків рослинним маслом і викладаємо їх на добре прогріту сковороду гриль. Витримуємо стейки спочатку по одній хвилині з кожної сторони на сильному вогні, потім зменшуємо інтенсивність спека і смажимо ще за три хвилини з кожного боку, перевертаючи їх щохвилини. В кінці приготування закладаємо очищені і роздавлені зубці часнику, гілочки розмарину і чебрецю і витримуємо на сковороді з м'ясом ще одну хвилину, поливаючи стейки виділилася ароматною рідиною.
Потім виймаємо стейки на решітку, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і залишаємо на кілька хвилин, щоб м'ясо трохи охололо і соки всередині рівномірно перерозподілялися.
Подаємо стейки зі свіжими овочами і улюбленим соусом.
Стейк «Нью-Йорк» готується до частини відруби тварини, яка називається стріплойн. Це м'ясо більш щільне, ніж з інших частин туші, практично не має внутрішніх жирових прошарків і тому, як правило, готується з кров'ю. При прожарювання «більше середнього», стейк стає сухуватим і втрачає свою соковитість.
Для приготування таких стейків найчастіше використовують мінімум спецій , але при бажанні можна, все ж, додати зовсім небагато улюблених прянощів.
Стейк «Нью-Йорк» - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Безпосередньо перед приготуванням дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на один, а краще на два години. Потім змащуємо м'ясні шматочки оливковою олією і даємо постояти ще десять-п'ятнадцять хвилин. Прогріваємо сковороду до появи білого диму і викладаємо в неї м'ясо. Витримуємо їх по три хвилини з кожного боку, перевертаючи щохвилини. Підсмажуємо стейки також з боків, притримуючи їх щипцями, і виймаємо на решітку. Приправляємо їх сіллю, меленим чорним перцем і через три-п'ять хвилин подаємо до столу. До стейку можна подати будь-який соус, але ідеальним варіантом буде вершково-перцевий.
Як готувати стейк «Нью-Йорк» з розмарином і чебрецем - рецепт?
Інгредієнти:
Приготування
Дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на одну годину. Потім промазуємо поверхню стейків рослинним маслом і викладаємо їх на добре прогріту сковороду гриль. Витримуємо стейки спочатку по одній хвилині з кожної сторони на сильному вогні, потім зменшуємо інтенсивність спека і смажимо ще за три хвилини з кожного боку, перевертаючи їх щохвилини. В кінці приготування закладаємо очищені і роздавлені зубці часнику, гілочки розмарину і чебрецю і витримуємо на сковороді з м'ясом ще одну хвилину, поливаючи стейки виділилася ароматною рідиною.
Потім виймаємо стейки на решітку, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і залишаємо на кілька хвилин, щоб м'ясо трохи охололо і соки всередині рівномірно перерозподілялися.
Подаємо стейки зі свіжими овочами і улюбленим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стейк зі свинини на сковороді
Стейки - це чудовий варіант гарячого страви для святкового столу. Поєднується з будь-яким не складним гарніром або овочевим салатом і має широке
Стейк зі свинини в духовці
Традиційно прийнято готувати стейки з яловичини, однак сьогодні це блюдо роблять з різноманітного м'яса, в тому числі і зі свинини. Подають блюдо з
М'ясо для стейка
Успіх в приготуванні будь-якого стейка залежить від якості м'яса. У цій статті запропоновані рекомендації, за допомогою яких ви без труднощів зможете
Види стейків
Сьогодні у продажу, особливо в магазинах чи на ринку можна зустріти стейки з будь-якого м'яса. Проте новачкові досить проблематично визначитися з
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний