Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати вдома стейк «Нью-Йорк» і ви, озброївшись знаннями, самі зможете приготувати страву ресторанного рівня і відчути себе справжнім фахівцем у цьому питанні. Адже цей вид стейка - самий специфічний і потребує особливого підходу.
Стейк «Нью-Йорк» готується до частини відруби тварини, яка називається стріплойн. Це м'ясо більш щільне, ніж з інших частин туші, практично не має внутрішніх жирових прошарків і тому, як правило, готується з кров'ю. При прожарювання «більше середнього», стейк стає сухуватим і втрачає свою соковитість.
Для приготування таких стейків найчастіше використовують мінімум спецій , але при бажанні можна, все ж, додати зовсім небагато улюблених прянощів.
Стейк «Нью-Йорк» - рецепт
Інгредієнти: стейк стріплойн – 2 шт.; масло рослинне – 35 мл; мелений чорний перець; сіль. Приготування Безпосередньо перед приготуванням дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на один, а краще на два години. Потім змащуємо м'ясні шматочки оливковою олією і даємо постояти ще десять-п'ятнадцять хвилин. Прогріваємо сковороду до появи білого диму і викладаємо в неї м'ясо. Витримуємо їх по три хвилини з кожного боку, перевертаючи щохвилини. Підсмажуємо стейки також з боків, притримуючи їх щипцями, і виймаємо на решітку. Приправляємо їх сіллю, меленим чорним перцем і через три-п'ять хвилин подаємо до столу. До стейку можна подати будь-який соус, але ідеальним варіантом буде вершково-перцевий.
Як готувати стейк «Нью-Йорк» з розмарином і чебрецем - рецепт?
Інгредієнти: стейк стріплойн – 2 шт.; олія оливкова – 35 мл; часник – 2 зубчики; розмарин – 2 гілочки; чебрець – 2 гілочки; сіль; мелений чорний перець. Приготування Дістаємо стейки з упаковки і залишаємо при кімнатній температурі мінімум на одну годину. Потім промазуємо поверхню стейків рослинним маслом і викладаємо їх на добре прогріту сковороду гриль. Витримуємо стейки спочатку по одній хвилині з кожної сторони
на сильному вогні, потім зменшуємо інтенсивність спека і смажимо ще за три хвилини з кожного боку, перевертаючи їх щохвилини. В кінці приготування закладаємо очищені і роздавлені зубці часнику, гілочки розмарину і чебрецю і витримуємо на сковороді з м'ясом ще одну хвилину, поливаючи стейки виділилася ароматною рідиною.
Потім виймаємо стейки на решітку, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем і залишаємо на кілька хвилин, щоб м'ясо трохи охололо і соки всередині рівномірно перерозподілялися.
Подаємо стейки зі свіжими овочами і улюбленим соусом.