Пиріг з печінкою в мультиварці
Моя мультиварка вміє пекти пироги - це було для мене приємним відкриттям. А пиріг - це універсальне блюдо, яке може замінити хліб на столі, бути доповненням до перших страв і навіть може бути основною стравою.
А ще шматочок пирога може бути прекрасним перекусом для школяра. Головна умова для цього - вгадати з начинкою. Але і з цим немає проблем - дуже багатий цей список.
Ось і сьогодні я вирішила спекти печінковий пиріг в мультиварці. І рецепт знайшовся для цього дуже легкий і цікавий. Зважилася спробувати і з вами поділитися цією новинкою.
Для приготування пирога з печінкою в мультиварці необхідні такі продукти:
- 300-400 г свіжої печінки (куряча, яловича або, як у мене, свиняча)
- 5 яєць
- 1 морква
- 2 цибулини
- 250 мл сметани
- 200 мл вершків
- 1 ч. л. розпушувача тіста
- близько 2 склянок борошна
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- рослинна олія для смаження
- 1-2 ст. л. вершкового масла для змащування форми
- 1-2 ст. л. манки для обсипання форми
Очищаємо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Відправляємо смажитися цибулю на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Тим часом очищаємо моркву тремо на крупну тертку. Додаємо до цибулі і смажимо овочі до м'якості.
Тісто готуємо в глибокій ємності.
Для цього беремо яйця і змішуємо їх з вершками і сметаною. Тісто солимо за смаком.
Додаємо в нього борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. За консистенцією воно має бути, як густа сметана.
Чашу мультиварки змащуємо маслом і посипаємо манкою.
Виливаємо половину тіста в чашу. Зверху тіста викладаємо шар смажених овочів. Смажимо в невеликій кількості рослинного масла невеликі кубики печінки до готовності (близько 10-15 хвилин) під кришкою в сковороді. Готову печінку викладаємо зверху шаром овочів. Солимо і перчимо за смаком.
Тісто викладаємо рівним шаром в чашу мультиварки.
Включаємо мультю на програму «Випічка». Час приготування 1 год.
Після звукового сигналу можна залишити пиріг на 10 хвилин пропаритися у вимкненій мультиварці.
Виймаємо пиріг з допомогою кошики. Подаємо до столу пиріг в теплому або холодному вигляді.
Пиріг дуже смачний і надзвичайно смачний. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з грушами в мультиварці
Груша має прекрасний смак і приголомшливий запашний аромат. Їй можна насолоджуватися, просто нарізавши шматочками, або зварити компот, варення і т.