Як приготувати сирники - смачні рецепти з сиру з бананом, манкою, родзинками
Кулінари, як початківці, так і досвідчені не знають, як приготувати сирники пишними і правильними. Часто приступаючи до виготовлення ласощів роблять багато помилок, уникнути яких можна скориставшись зрозумілими і простими рекомендаціями.
Перед тим як приготувати ідеальні сирники, потрібно вибрати сировину і визначитися з базовим рецептом, якщо результат виявився успішним можна впевнено приступати до експериментів.
Основний секрет смачних сирників з сиру – вибір основи, продукт повинен бути трохи сухуватим. Сирники з домашнього сиру не вийдуть пишними з-за високої жирності продукту. Позбутися від надлишків сироватки можна процідивши продукт через сито.
Велика кількість яєць зробить тісто рідким. Традиційно на 500 г сиру знадобиться 1-2 яйця. В дієтичному харчуванні використовують тільки білки, а на самих жовтках вироби виходять смачніші, пишніше і більше здобними.
Багато цукру в тісті не бажано. Він в процесі смаження почне плавитися і сирники на сковороді розкиснуть.
Використовуйте поменше пшеничного борошна і її замінників. За консистенцією тісто має бути щільним, щоб легко скачати з нього кульки. У сирники зі знежиреного сиру борошно можна не додавати або обмежити кількість до мінімуму.
Одним з класичних рецептів сирників є той, що готується з манкою. В даному випадку тісто, перед формуванням виробів, повинно постояти 15-20 хвилин, щоб крупа розбухла.
Смажать сирники на повільному вогні. Можна накрити кришкою, так вони стануть м'якше і ніжніше.
Смажать сирники на сковороді, в мультиварці, у фритюрі і в СВЧ печі. В духовці і на пару готують більш дієтичний варіант ласощі.
Не можна додавати в тісто соду або розпушувач.
Рецепт можна доповнювати сухофруктами: родзинками, курагою, чорносливом. Часто сирники роблять з начинкою, додаючи всередину коржі шматочок шоколаду або фрукти.
Смачні і пишні сирники, класичний рецепт яких дуже простий і мінімалістичний, готуються швидко і без вишукувань. Рецепт впевнено можна доповнити ваніліном, він додасть легкий солодкуватий аромат. Сир вибирають не жирний 5-9%, не більше. Із зазначеної кількості продуктів вийде 8-10 стандартних коржів.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
борошно – 4-5 ст. л.;
цукор – 2 ст. л.;
ванілін;
яйце – 2 шт.
Приготування
Сир розтерти з цукром, ввести яйця і ванілін.
Підсипаючи борошно, замішувати щільне тісто.
Сформувати кульки, запанірувати в борошні, сплюснуть.
Смажити до золотистого сторін.
Печені смачні сирники виходять пишними і вважаються більш корисними, ніж смажені в маслі. Доповнити рецепт можна родзинками, лимонної або апельсинової цедрою. Частування приготується через 30 хвилин з урахуванням підготовки тесту, кількість інгредієнтів розрахована на 8-10 готових виробів – 4 повноцінні порції.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
яйце – 1 шт.;
борошно – 200 г;
цукор – 3 ст. л.;
ванілін;
лимонна або апельсинова цедра (терта) – 1 ст. л.
Приготування
Змішати сир з цукром, ввести цедру, ванілін.
Додати яйця, перемішати.
Підсипаючи борошно замісити туге тісто.
Розділити на коржі, викласти на деко з пергаментом.
Випікати 15 хвилин при 190.
Смачні сирники з сиру можна посмажити у фритюрі, використовуючи мультиварку. Чудові пончики з рум'яною хрусткою скоринкою і найніжнішої серединою підкорять всіх ласунів. Мабуть, цей рецепт є винятком, адже в складі присутній розпушувач, але він зробить тісто більш повітряним.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
яйце – 2 шт.;
цукор – 3 ст. л.;
борошно – 5 ст. л.;
розпушувач;
масло – 2 ст.
Приготування
Перед тим як приготувати сирники, потрібно підготувати прилад, включивши режим «Випічка» на годину, вилити в чашу масло і залишити прогріватися.
Змішати сир з цукром, яйцем.
Ввести муку з розпушувачем.
Замісити руками щільне тісто, розділити на кульки.
Смажити в олії до коричневого кольору.
Будь базовий рецепт можна адаптувати і приготувати смачні і корисні сирники на пару в мультиварці. Склад тіста доповнюють сухофруктами, ваніліном або кокосовою стружкою, подають частування з варенням, сметаною або медом. Смачна солодкість нагадує знамениті ліниві вареники, тільки готується ще швидше і простіше.
Інгредієнти:
сир – 300 г;
яйце – 1 шт.;
цукор – 1 ст. л.;
борошно – 3 ст. л.;
ванілін, цитрусова цедра.
Приготування
Змішати сир і цукор.
Ввести яйце, ванілін і цедру.
Підсипаючи борошно замісити туге тісто.
У чашу налити 2 л води, встановити решітку, трохи змочити її водою.
Сформувати сирники завтовшки 2 див.
Викласти заготовки на решітку, закрити кришку, в режимі «Варка на пару» готувати 30 хвилин.
Рецепт смачних сирників можна адаптувати під приготування в мікрохвильовій печі. За смаковими якостями частування трохи відрізняється від смажених, але виходить не гірше. Процес запікання триває всього 5 хвилин, в результаті сирники виходять не підсмаженими, але виправити цей недолік допоможе функція «Гриль».
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
цукор – 1 ст. л.;
борошно – 3 ст. л.
сир – 300 г;
масло для змащування тарілки.
Приготування
Сир пробити блендером, додати цукор і яйце.
Додати борошно, замісити щільний ком.
Розділити тісто на коржі.
Викласти заготовки на промаслений тарілку.
Запікати у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі на повній потужності 5 хвилин, продовжити на Грилі до золотистої скоринки.
Щоб приготувати сирники з сирної маси не варто купувати продукт вже готовий, як правило в ньому міститься сметана жирність його вище, ніж приготовлена в домашніх умовах. Зробити гладкий однорідний сир без крупинок допоможе занурювальний блендер і додаткове перетирання через сито.
Інгредієнти:
сирна маса – 500 г;
цукор – 2 ст. л.;
борошно – 4-5 ст. л.;
яйце – 1 шт.;
родзинки – 1 жменя;
ванілін.
Приготування
Ізюм замочити в теплій воді на 30 хвилин.
Змішати сирну масу з яйцем, цукром, ваніліном.
Ввести муку, потім просушений ізюм.
Скачати кульки, запанірувати в борошні.
Смажити сирники з родзинками до золотистих сторін.
Смачні сирники з бананом і сиром готуються просто і дуже швидко. З рецепту можна впевнено прибирати яйце, замість нього половину банана потрібно розтерти в пюре, він послужить скріплюючим компонентом і не дасть сирників розпастися. Доречним буде доповнення рецепта ваніліном, а подавати краще з шоколадним сиропом.
Інгредієнти:
сир – 300 г;
банан – 1 шт.;
борошно – 3 ст. л.;
цукор – 1 ст. л.;
ванілін.
Приготування
Змішати сир з половиною пюрированного банана.
Ввести цукор, ванілін, порізану половину банана.
Всипати борошно, перемішати.
Сформовать коржики, смажити на маслі до золотавих сторін.
Щоб приготувати пишні сирники, борошно можна замінити манною крупою – це ідеальна альтернатива для отримання ідеального ласощі. Манка повинна добре розбухнути, тому тіста перед формуванням виробів дають настоятися. Якщо хочеться отримати апетитну хрустку скоринку, запаніруйте кульки в крупі.
Інгредієнти:
сир – 500 г;
яйця – 2 шт.;
манка – 4 ст. л.;
цукор – 2 ст. л.;
ванілін.
Приготування
Яйця розтирають з цукром, вводять сир і всипають манку з ваніліном.
Відставляють тісто на 20-30 хвилин.
Формують кульки, панірують у манній крупі, трохи притискають.
Смажать на олії з двох боків до золотистого кольору.
Приготування сирників з рікотти не відрізняється від традиційного з сиру, але різниця в смаку колосальна! Вироби виходять ніжніше, з тонким сирним присмаком. В рецепті використовується кремоподібний сир, якщо в наявності тільки розсипчаста рікотта, кількість борошна потрібно зменшити. Такі сирники доречно смажити на вершковому маслі, оскільки вони вийдуть ще смачніше.
Інгредієнти:
рікотта – 250 г;
борошно – 100 г;
цукор – 2 ст. л.;
яйце – 1 шт.
Приготування
Змішати всі інгредієнти, замішуючи звичайне тісто для сирників.
Залиште настоятися 5 хвилин.
Скачати кульки, запанірувати в борошні, трохи приплюснути.
Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.
Секрети приготування сирників
Перед тим як приготувати ідеальні сирники, потрібно вибрати сировину і визначитися з базовим рецептом, якщо результат виявився успішним можна впевнено приступати до експериментів.
Як зробити сирники?
Смачні і пишні сирники, класичний рецепт яких дуже простий і мінімалістичний, готуються швидко і без вишукувань. Рецепт впевнено можна доповнити ваніліном, він додасть легкий солодкуватий аромат. Сир вибирають не жирний 5-9%, не більше. Із зазначеної кількості продуктів вийде 8-10 стандартних коржів.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати сирники в духовці?
Печені смачні сирники виходять пишними і вважаються більш корисними, ніж смажені в маслі. Доповнити рецепт можна родзинками, лимонної або апельсинової цедрою. Частування приготується через 30 хвилин з урахуванням підготовки тесту, кількість інгредієнтів розрахована на 8-10 готових виробів – 4 повноцінні порції.
Інгредієнти:
Приготування
Сирники з сиру в мультиварці
Смачні сирники з сиру можна посмажити у фритюрі, використовуючи мультиварку. Чудові пончики з рум'яною хрусткою скоринкою і найніжнішої серединою підкорять всіх ласунів. Мабуть, цей рецепт є винятком, адже в складі присутній розпушувач, але він зробить тісто більш повітряним.
Інгредієнти:
Приготування
Сирники на пару
Будь базовий рецепт можна адаптувати і приготувати смачні і корисні сирники на пару в мультиварці. Склад тіста доповнюють сухофруктами, ваніліном або кокосовою стружкою, подають частування з варенням, сметаною або медом. Смачна солодкість нагадує знамениті ліниві вареники, тільки готується ще швидше і простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Сирники в мікрохвильовці
Рецепт смачних сирників можна адаптувати під приготування в мікрохвильовій печі. За смаковими якостями частування трохи відрізняється від смажених, але виходить не гірше. Процес запікання триває всього 5 хвилин, в результаті сирники виходять не підсмаженими, але виправити цей недолік допоможе функція «Гриль».
Інгредієнти:
Приготування
Сирники з сирної маси
Щоб приготувати сирники з сирної маси не варто купувати продукт вже готовий, як правило в ньому міститься сметана жирність його вище, ніж приготовлена в домашніх умовах. Зробити гладкий однорідний сир без крупинок допоможе занурювальний блендер і додаткове перетирання через сито.
Інгредієнти:
Приготування
Сирники з бананом
Смачні сирники з бананом і сиром готуються просто і дуже швидко. З рецепту можна впевнено прибирати яйце, замість нього половину банана потрібно розтерти в пюре, він послужить скріплюючим компонентом і не дасть сирників розпастися. Доречним буде доповнення рецепта ваніліном, а подавати краще з шоколадним сиропом.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт сирників з сиру з манкою
Щоб приготувати пишні сирники, борошно можна замінити манною крупою – це ідеальна альтернатива для отримання ідеального ласощі. Манка повинна добре розбухнути, тому тіста перед формуванням виробів дають настоятися. Якщо хочеться отримати апетитну хрустку скоринку, запаніруйте кульки в крупі.
Інгредієнти:
Приготування
Сирники з рікотти
Приготування сирників з рікотти не відрізняється від традиційного з сиру, але різниця в смаку колосальна! Вироби виходять ніжніше, з тонким сирним присмаком. В рецепті використовується кремоподібний сир, якщо в наявності тільки розсипчаста рікотта, кількість борошна потрібно зменшити. Такі сирники доречно смажити на вершковому маслі, оскільки вони вийдуть ще смачніше.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Самі смачні сирники
Рецепти ідеальних сирників зібрані у цьому матеріалі. Розповімо, як з сиру створити шалено смачне частування, яке складе чудову компанію чашечці чаю
Сирники з бананом і сиром
Урізноманітнити новим оригінальним смаком неабиякі сирники - справа неймовірно просте. Далі підкажемо, як зробити чудове частування і запропонуємо
Сирники з манкою в духовці
Не секрет, що успіх у виготовленні вдалих сирників криється в правильно підібраних пропорціях компонентів. Саме такі рецепти описані далі, але також
Пишні сирники із сиру
Сирні сирники - це чудовий початок дня, якщо ви вирішите зробити їх на сніданок. Пропонуємо цікаві рецепти їх приготування і розповімо кілька
Сирники з бананом
Сирники - чудове блюдо на сніданок для всієї родини. А приготувати його зовсім нескладно. І сьогодні мова піде про смачні сирники з бананом. Ми
Апельсинові сирники
Варіантів приготування сирників дуже багато. Їх смажать з фруктами, родзинками, курагою. А сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів