Кулінари, як початківці, так і досвідчені не знають, як приготувати сирники пишними і правильними. Часто приступаючи до виготовлення ласощів роблять багато помилок, уникнути яких можна скориставшись зрозумілими і простими рекомендаціями.
Секрети приготування сирників
Перед тим як приготувати ідеальні сирники, потрібно вибрати сировину і визначитися з базовим рецептом, якщо результат виявився успішним можна впевнено приступати до експериментів.
Основний секрет смачних сирників з сиру – вибір основи, продукт повинен бути трохи сухуватим. Сирники з домашнього сиру не вийдуть пишними з-за високої жирності продукту. Позбутися від надлишків сироватки можна процідивши продукт через сито. Велика кількість яєць зробить тісто рідким. Традиційно на 500 г сиру знадобиться 1-2 яйця. В дієтичному харчуванні використовують тільки білки, а на самих жовтках вироби виходять смачніші, пишніше і більше здобними. Багато цукру в тісті не бажано. Він в процесі смаження почне плавитися і сирники на сковороді розкиснуть. Використовуйте поменше пшеничного борошна і її замінників. За консистенцією тісто має бути щільним, щоб легко скачати з нього кульки. У сирники зі знежиреного сиру борошно можна не додавати або обмежити кількість до мінімуму. Одним з класичних рецептів сирників є той, що готується з манкою. В даному випадку тісто, перед формуванням виробів, повинно постояти 15-20 хвилин, щоб крупа розбухла. Смажать сирники на повільному вогні. Можна накрити кришкою, так вони стануть м'якше і ніжніше. Смажать сирники на сковороді, в мультиварці, у фритюрі і в СВЧ печі. В духовці і на пару готують більш дієтичний варіант ласощі. Не можна додавати в тісто соду або розпушувач. Рецепт можна доповнювати сухофруктами: родзинками, курагою, чорносливом. Часто сирники роблять з начинкою, додаючи всередину коржі шматочок шоколаду або фрукти. Як зробити сирники?
Смачні і пишні сирники, класичний рецепт яких дуже простий і мінімалістичний, готуються швидко і без вишукувань. Рецепт впевнено можна доповнити ваніліном, він додасть легкий солодкуватий аромат. Сир вибирають не жирний 5-9%, не більше. Із зазначеної кількості продуктів вийде 8-10 стандартних коржів.
Інгредієнти: сир – 500 г; борошно – 4-5 ст. л.; цукор – 2 ст. л.; ванілін; яйце – 2 шт. Приготування Сир розтерти з цукром, ввести яйця і ванілін. Підсипаючи борошно, замішувати щільне тісто. Сформувати кульки, запанірувати в борошні, сплюснуть. Смажити до золотистого сторін. Як приготувати сирники в духовці?
Печені смачні сирники виходять пишними і вважаються більш корисними, ніж смажені в маслі. Доповнити рецепт можна родзинками, лимонної або апельсинової цедрою. Частування приготується через 30 хвилин з урахуванням підготовки тесту, кількість інгредієнтів розрахована на 8-10 готових виробів – 4 повноцінні порції.
Інгредієнти: сир – 500 г; яйце – 1 шт.; борошно – 200 г; цукор – 3 ст. л.; ванілін; лимонна або апельсинова цедра (терта) – 1 ст. л. Приготування Змішати сир з цукром, ввести цедру, ванілін. Додати яйця, перемішати. Підсипаючи борошно замісити туге тісто. Розділити на коржі, викласти на деко з пергаментом. Випікати 15 хвилин при 190. Сирники з сиру в мультиварці
Смачні сирники з сиру можна посмажити у фритюрі, використовуючи мультиварку. Чудові пончики з рум'яною хрусткою скоринкою і найніжнішої серединою підкорять всіх ласунів. Мабуть, цей рецепт є винятком, адже в складі присутній розпушувач, але він зробить тісто більш повітряним.
Інгредієнти: сир – 500 г; яйце – 2 шт.; цукор – 3 ст. л.; борошно – 5 ст. л.; розпушувач; масло – 2 ст. Приготування Перед тим як приготувати сирники, потрібно підготувати прилад, включивши режим «Випічка» на годину, вилити в чашу масло і залишити прогріватися. Змішати сир з цукром, яйцем. Ввести муку з розпушувачем. Замісити руками щільне тісто, розділити на кульки. Смажити в олії до коричневого кольору. Сирники на пару
Будь базовий рецепт можна адаптувати і приготувати смачні і корисні сирники на пару в мультиварці. Склад тіста доповнюють сухофруктами, ваніліном або кокосовою стружкою, подають частування з варенням, сметаною або медом. Смачна солодкість нагадує знамениті ліниві вареники, тільки готується ще швидше і простіше.
Інгредієнти: сир – 300 г; яйце – 1 шт.; цукор – 1 ст. л.; борошно – 3 ст. л.; ванілін, цитрусова цедра. Приготування Змішати сир і цукор. Ввести яйце, ванілін і цедру. Підсипаючи борошно замісити туге тісто. У чашу налити 2 л води, встановити решітку, трохи змочити її водою. Сформувати сирники завтовшки 2 див. Викласти заготовки на решітку, закрити кришку, в режимі «Варка на пару» готувати 30 хвилин. Сирники в мікрохвильовці
Рецепт смачних сирників можна адаптувати під приготування в мікрохвильовій печі. За смаковими якостями частування трохи відрізняється від смажених, але виходить не гірше. Процес запікання триває всього 5 хвилин, в результаті сирники виходять не підсмаженими, але виправити цей недолік допоможе функція «Гриль».
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; цукор – 1 ст. л.; борошно – 3 ст. л. сир – 300 г; масло для змащування тарілки. Приготування Сир пробити блендером, додати цукор і яйце. Додати борошно, замісити щільний ком. Розділити тісто на коржі. Викласти заготовки на промаслений тарілку. Запікати у МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі на повній потужності 5 хвилин, продовжити на Грилі до золотистої скоринки. Сирники з сирної маси
Щоб приготувати сирники з сирної маси не варто купувати продукт вже готовий, як правило в ньому міститься сметана жирність його вище, ніж приготовлена в домашніх умовах. Зробити гладкий однорідний сир без крупинок допоможе занурювальний блендер і додаткове перетирання через сито.
Інгредієнти: сирна маса – 500 г; цукор – 2 ст. л.; борошно – 4-5 ст. л.; яйце – 1 шт.; родзинки – 1 жменя; ванілін. Приготування Ізюм замочити в теплій воді на 30 хвилин. Змішати сирну масу з яйцем, цукром, ваніліном. Ввести муку, потім просушений ізюм. Скачати кульки, запанірувати в борошні. Смажити сирники з родзинками до золотистих сторін. Сирники з бананом
Смачні сирники з бананом і сиром готуються просто і дуже швидко. З рецепту можна впевнено прибирати яйце, замість нього половину банана потрібно розтерти в пюре, він послужить скріплюючим компонентом і не дасть сирників розпастися. Доречним буде доповнення рецепта ваніліном, а подавати краще з шоколадним сиропом.
Інгредієнти: сир – 300 г; банан – 1 шт.; борошно – 3 ст. л.; цукор – 1 ст. л.; ванілін. Приготування Змішати сир з половиною пюрированного банана. Ввести цукор, ванілін, порізану половину банана. Всипати борошно, перемішати. Сформовать коржики, смажити на маслі до золотавих сторін. Рецепт сирників з сиру з манкою
Щоб приготувати пишні сирники, борошно можна замінити манною крупою – це ідеальна альтернатива для отримання ідеального ласощі. Манка повинна добре розбухнути, тому тіста перед формуванням виробів дають настоятися. Якщо хочеться отримати апетитну хрустку скоринку, запаніруйте кульки в крупі.
Інгредієнти: сир – 500 г; яйця – 2 шт.; манка – 4 ст. л.; цукор – 2 ст. л.; ванілін. Приготування Яйця розтирають з цукром, вводять сир і всипають манку з ваніліном. Відставляють тісто на 20-30 хвилин. Формують кульки, панірують у манній крупі, трохи притискають. Смажать на олії з двох боків до золотистого кольору. Сирники з рікотти
Приготування сирників з рікотти не відрізняється від традиційного з сиру, але різниця в смаку колосальна! Вироби виходять ніжніше, з тонким сирним присмаком. В рецепті використовується кремоподібний сир, якщо в наявності тільки розсипчаста рікотта, кількість борошна потрібно зменшити. Такі сирники доречно смажити на вершковому маслі, оскільки вони вийдуть ще смачніше.
Інгредієнти: рікотта – 250 г; борошно – 100 г; цукор – 2 ст. л.; яйце – 1 шт. Приготування Змішати всі інгредієнти, замішуючи звичайне тісто для сирників. Залиште настоятися 5 хвилин. Скачати кульки, запанірувати в борошні, трохи приплюснути. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки.