Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити рибу?

Як варити рибу?

9-12-2016, 10:00
1 419
Як варити рибу?
Серед нечисленних видів термічної обробки риби варіння є одним з найбільш простих, швидких і корисних. Варити рибу можна на пару просто у воді, або використовувати в якості середовища бульйон, молоко або суміш декількох компонентів. За допомогою варіння можна вдало підкреслити первозданний рибний смак, так завуалювати його до невпізнання, отримавши абсолютно нові смакові нотки продукту.

Як правильно варити рибу?



  • Перше, що потрібно зробити, приступаючи до варінні риби, – це позбавити тушки від нутрощів, зябер і луски (при її наявності). Тут важливо не пошкодити жовчний мішок, щоб не зіпсувати смак продукту. В залежності від подальшого подання або використання вареної риби, плавники, голову і хвіст можна залишити або ж відрізати за непотрібністю. Рибу можна відварювати цілком, розрізавши її на стейки, або зовсім використовуючи тільки філе. В останньому випадку переважна варіння на пару, так як відсутність шкіри і кісток буде сприяти при відварюванні філе у воді швидкої втрати смакових і поживних властивостей.

  • При традиційній варінні підготовлену рибу опускають в ємність з киплячою, попередньо підсоленій за смаком водою.

  • Для додання рибної м'якоті додаткових смакових якостей у воду можна додати лавровий лист, горошини чорного або запашного перцю, а також цибулину, очищену моркву або корінь петрушки цілком. Не зайвими будуть гілочки кропу або петрушки.

  • Іноді у воду при варінні риби додають розсіл від огірків або помідорів, розбавляють її навпіл з молоком або взагалі використовують тільки молоко в чистому вигляді, що дозволяє домогтися більш ніжної структури рибної м'якоті.


  • Скільки часу варити рибу?



  • Час варіння свіжої риби залежить в першу чергу від вихідного розміру підготовлених шматків. Шматки вагою близько 200-250 грам будуть зварені через вісім-десять хвилин. Ознакою їх готовності буде відставання м'якоті від кісток.

  • При варінні цілих тушок побільше час варіння слід збільшити пропорційно їх вазі, додаючи по п'ять хвилин на кожні сто грам продукту.

  • Не менш важливим аспектом, який слід враховувати, визначаючи час варіння риби, це її сорт. М'ясо річкових мешканців сімейства коропових, таких як лящ, карась, ялець, в'язь, чехоня, жерех, краснопірка, уклейка, піскар, плотва необхідно витримувати у воді від моменту початку кипіння не менше п'ятнадцяти хвилин. Саме стільки часу потрібно, щоб знешкодити рибну м'якоть від личинок паразитів, які часто присутні в ній.


  • Скільки варити червону рибу для супу?


    В залежності від рецепту для супу може використовуватися як просто філе червоної риби, так і весь рибний набір разом з головою, плавниками і кістками. В останньому випадку вариться рибний бульйон . Щоб його смак вийшов насиченим і наваристим, рибу потрібно варити близько півгодини, після чого м'якоть відділяється від кісток і додається вже по завершенні приготування першої страви.
    Якщо ж рецептура припускає додавання філе червоної риби в кінці варіння, то її закладають в суп за п'ять хвилин до завершення всього процесу.
    Скільки варити рибу для дитини?

  • Для дитячого меню, особливо якщо дитина віком до трьох років, краще не використовувати річкову або червону рибу. Краще зупинити свій вибір на нежирних сортів білої морської риби, такий як тріска, хек, минтай.

  • Відварювати шматочки такої рибки потрібно протягом десяти хвилин. Для цілої тушки знадобиться двадцять п'ять хвилин вашого часу.

  • Обов'язково перед тим як давати рибу дитині, її потрібно позбавити від усіх кісточок.

  • Дітям постарше вже можна відварювати у воді або на пару лосось і річкову рибу. Термічна обробка цих сортів для подачі дитині повинна займати не менше п'ятнадцяти хвилин.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Саламур з товстолобика - рецепт
    Саламур з товстолобика - рецепт
    Товстолобик - річкова риба, м'якоть якої часто має характерний, малоприємним присмаком річкової води, позбутися якого допоможе простий саламур. Цей
    Як правильно посмажити рибу?
    Як правильно посмажити рибу?
    У цій статті розповімо, як правильно смажити різну рибу. Знаючи певні нюанси роботи з цим продуктом, у вас завжди буде виходити незрівнянне страву.
    Холодець з риби
    Холодець з риби
    Холодець - це смачне холодець, яке готують з м'яса, птиці, риби. Ми розглянемо останній варіант створення його з риби. Це оригінальне блюдо, звичайно
    Рибне суфле для дитини
    Рибне суфле для дитини
    Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
    Як сушити рибу?
    Як сушити рибу?
    Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть