Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити гречку на воді в каструлі?

Як варити гречку на воді в каструлі?

9-12-2016, 09:11
334
Як варити гречку на воді в каструлі?
Для господинь зі стажем дана тема найвірогідніше здасться нецікавою і навіть смішною. А ось для тих, хто тільки освоює ази кулінарії, викладений нижче матеріал допоможе уникнути казусів у приготуванні каші гречаної, і буде сприяти отримання ідеального результату. Адже насправді, не знаючи певних тонкощів, які треба виконати в процесі варіння крупи, домогтися розсипчастою текстури гарнір і відмінного смаку не так-то просто. Тут важливий і порядок дій, і правильні пропорції компонентів, і, безумовно, деякі хазяйські хитрощі, що дозволяють поліпшити смак страви.
Найпростіший спосіб приготування гречки – це варіння крупи на воді в каструлі. Саме його ми докладно розглянемо далі.

Як зварити в каструлі розсипчасту гречку на воді – рецепт


Інгредієнти:

  • крупа гречана – 1 частина;

  • вода очищена – 2 частини;

  • сіль кухонна кам'яна – за смаком;

  • масло селянське вершкове – за смаком.


  • Приготування

  • Мабуть, самим головним моментом при варінні гречки є правильне співвідношення крупи і води. Завжди на одну частину гречаної крупи треба брати дві частини води. Наприклад, якщо взяти стакан гречаної крупи, то води в даному випадку необхідно налити в каструлю дві склянки.

  • Вибираючи каструлю для приготування каші, враховуємо, що гречка збільшиться при варінні в два, а то і в два з половиною рази. Краще взяти каструльку з товстим дном, це позитивно позначиться на смакових якостях страви.

  • Спочатку відміряємо потрібну кількість гречаної крупи і перебираємо її, позбавляючись від неочищених примірників або сторонніх домішок.

  • Для поліпшення смакових якостей краще крупу трохи прожарити на сухій сковороді. Для цього висипаємо її в прогріту ємність і при безперервному помішуванні витримуємо на сильному вогні протягом п'яти хвилин або до початку характерного потріскування.

  • Далі крупу необхідно кілька разів промити, щоб прибрати плавучий сміття.

  • Необхідну кількість очищеної води наливаємо в каструлю, даємо їй закипіти, підсолюємо за смаком і викладаємо в неї підготовлену гречану крупу.

  • Даємо вмісту знову закипіти, зменшуємо жар під каструлею до мінімального і прикриваємо ємність кришкою.


  • Скільки варити гречку на воді?


    Ну ось, гречана крупа правильно підготовлена, промита і вже в каструлі з водою в правильних пропорціях. Скільки ж тримати кашу на воді, щоб вона зварилася, але не згоріла? Саме це питання хвилює кожну господиню, яка взялася готувати гречку вперше.

  • Визначаючи час варіння гречки, потрібно насамперед забезпечити правильну інтенсивність кипіння. Вона повинна бути ледве помітною. Каша не повинна сильно вирувати, а тільки трохи нудитися.

  • В середньому для приготування гречки на плиті буде достатньо двадцяти хвилин. Правильним результатом буде повне всмоктування всієї води крупою та отримання розсипчастої її текстури.

  • Кришку під час приготування гречки відкривати не варто, а тим більше не можна перемішувати крупу під час варіння. Так можна зіпсувати результат і каша вже не вийде розсипчастим.

  • По готовності гречаної каші необхідно дати їй упариться і дійти небагато. Для цього зняту з вогню каструлю з блюдом потрібно укутати ковдрою або пледом хвилин на двадцять-тридцять. Після цього смак страви покращується в рази і набуває апетитний розсипчастий вигляд і особливий смак, який чимось нагадує кашку, яку готували наші бабусі в російської печі.

  • Перед подачею гречану кашу необхідно приправити розтопленим вершковим маслом і перемішати. До такого гарніру буде доречно будь-яку страву з м'яса, риби або птиці. Але і просто гречана каша, доповнена овочами, буде смачною і корисною трапезою.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зварити гречку на воді?
    Як зварити гречку на воді?
    Правильно зварити гречку - справа не хитра. Головне - знати основні нюанси і, вивчивши рекомендації з статті, ваша страва завжди буде виходити
    Пшенична каша на воді – рецепт
    Пшенична каша на воді – рецепт
    Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню всілякими кашами, то рекомендуємо почати саме з приготування пшенички. Зварити її простіше будь-якої іншої
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
    З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
    Гречка з молоком
    Гречка з молоком
    Користь гречаної каші з молоком незаперечна, проте часто діти і дорослі відмовляються від поживного гарніру, і в такому випадку в хід йдуть обманні
    Гречана каша для грудничка
    Гречана каша для грудничка
    Якщо ви вирішили починати вводити прикорм дитині з каш, більшість педіатрів рекомендують вибирати саме гречану, яка є низкоаллергенной і корисною для
    Гречка в мікрохвильовці
    Гречка в мікрохвильовці
    Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не