Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як зварити гречку на воді?

Як зварити гречку на воді?

27-05-2016, 20:06
315
Як зварити гречку на воді?
Одну з основних ролей в нашому раціоні грають круп'яні гарніри. Загальна любов до них обумовлюється не тільки столітніми традиціями, але і широким розмаїттям, доступністю і зручністю в приготуванні. Особливою пошаною користується гречана крупа. Вона поєднується з широким спектром основних страв і є однією з найбільш корисних серед інших круп. В подробицях про те, як зварити гречку на воді ми розповімо далі.

Як зварити розсипчасту гречку на воді?


Нюансів щодо того, як зварити смачну гречку в каструлі на воді, виявляється, існує досить багато, ми маємо намір детально розібрати їх далі.
Перед початком приготування крупу неодмінно перебирають. Після того, як від якісних обсмажених зерен будуть відокремлені перегорелые, і інше сміття, крупу промивають і дають стекти зайвій воді. Якщо гречка спочатку на пару тонів світліше звичайного, її необхідно самостійно прожарити. Деякі любителі гречки стверджують, що попереднє прожарювання корисно для будь-якої крупи, оскільки сприяє екстракції аромату. З цією метою використовують сковороду з товстим дном, а крупу постійно помішують під час приготування. Час обжарювання 4-6 хвилин.
Головний секрет розсипчастою гречки полягає у використанні правильної посуду і пропорцій води. В якості ємності для варіння краще віддавати перевагу тієї, що має товсті стінки і дно, а також добре притирающуюся кришку, що допомагає рівномірно розподіляти жар і сприяє утриманню максимуму пари всередині посуду. Воду для варіння гречки неодмінно відміряють тієї ж посудом, що і саму крупу, пропорції при цьому прості: на дві склянки води припадає один стакан гречки.
Після того як ви заллєте крупу, її можна ставити на вогонь і чекати кипіння. Після закипання кашу солять і накривають кришкою. Накривання обов'язково, так як утворюється при закипанні води пар якраз і грає ключову роль у приготуванні. Тепер залишається засікти 10-12 хвилин, а лише потім відкривати кришку і перевіряти готовність каші. Якщо зерна увібрали всю воду і розм'якшилися – гречка готова. Покладіть в неї шматочок масла, перемішайте і пробуйте.

Як швидко зварити смачну гречку на воді?


Багато господинь стверджують, що для приготування гречки експрес способом її необхідно попередньо замочити на ніч або мінімум на пару-трійку годин. Після, замість покладених 10-12 хвилин гречка буде готова вже через 5-6.
На жаль, даний спосіб не підходить тим, хто обмежений у часі. Останнім пропонуємо пустити в хід СВЧ. Візьміть каструлю для мікрохвильовки об'ємом не менше двох літрів і всипте в неї добре промиту гречку. Залийте крупу водою (2:1) і поставте на максимальну потужність аж до закипання. Коли вода почне кипіти, перемішайте кашу і залиште при тій же потужності ще на 4 хвилини. Перемішайте гречку ще раз, посоліть, і виставте 2-3 хвилини на таймері. Далі визначайте по готовності: якщо крупа готова, але вода ще залишилася, то просто злийте її. Тверду гречку слід проварити ще з хвилину.

Як правильно зварити гречку на воді в мультиварці?


Мультиварка чудово справляється з
Як зварити гречку на воді?
приготування розсипчастих каш.
Попередньо гречку обов'язково промивають, а після пересипають в чашу пристрою, солять і заливають в два рази більшим обсягом води. Виставивши опцію «Каша» або «Гречка», залиште крупу варитися протягом години, а після сигналу додайте масло або овочеву засмажку.
Альтернативою приготування в мультиварці може стати варіння на пару в ній же. Наповнивши чашу водою до мітки, помістіть кошик (попередньо застеливши її пергаментом) з крупою поверх і встановіть відповідний режим. Після сигналу вас буде чекати розсипчаста гречка.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшенична каша на воді – рецепт
Пшенична каша на воді – рецепт
Якщо ви вирішили урізноманітнити своє меню всілякими кашами, то рекомендуємо почати саме з приготування пшенички. Зварити її простіше будь-якої іншої
Гречка з цибулею
Гречка з цибулею
Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
Гречка в пароварці
Гречка в пароварці
Гречка - це дуже корисний продукт, яким можуть готувати і молоді господині, і вже дорослі і досвідчені. Тому пропонуємо вам дізнатися, як готувати
Гречка в мікрохвильовці
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Як приготувати гречку в мультиварці?
Як приготувати гречку в мультиварці?
Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,
Гречана каша в мультиварці
Гречана каша в мультиварці
Хто ж не знає про користь каші для нашого здоров'я. Але, найчастіше, досить важко встати раніше, щоб приготувати корисний сніданок. Але вихід є!