Пшоняна каша з гарбузом на воді
Як правило, пшоняну кашу з гарбузом варять на молоці. Але якщо його у вас не виявилося чи цей продукт вам протипоказаний, не варто відмовлятися від ідеї приготування цього корисного і смачного страви.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на воді, щоб вона не поступалася за смаком аналогічного страви на основі молока.
Найпростіший спосіб поліпшити смакові якості каші - це додавання родзинок і кориці. Ці два компоненти перетворять страву і зроблять його смак просто чарівним.
Інгредієнти:
пшоно – 330 г;
фільтрована вода – 520 мл;
м'якоть гарбуза – 720 г;
велика кам'яна сіль – за смаком;
родзинки без кісточок – жменя;
кориця – щіпка;
цукор або мед – за смаком;
масло селянське вершкове – 55 р.
Приготування
Для початку готуємо м'якоть гарбуза, позбавивши овоч від насіння і зовнішньої шкірки і нарізаємо її невеликими кубиками.
Покладемо скибочки овоча у сотейник або каструлю, вливаємо воду і ставимо посудину на помірний вогонь.
Варимо гарбуз з моменту закипання протягом десяти хвилин.
Тим часом ретельно промиваємо пшоно, заливаємо його на хвилину окропом, після чого ще раз промиваємо і воду зливаємо.
Родзинки споліскуємо хорошенечко і заливаємо водою на деякий час.
Коли скибочки гарбуза стануть трохи м'якше, викладаємо до них пшоно і родзинки, підсолюємо страву за смаком і варимо на самому малому спеки, час від часу помішуючи, до м'якості крупинок пшона і їх розварювання.
Додаємо в кашу щіпку кориці і скибочку олії, перемішуємо акуратно, прикриваємо кришкою і залишаємо під пледом упариваться хвилин на сорок.
Кашу при бажанні можна підсолодити по смаку. Якщо для цієї мети ви будете використовувати мед , то краще його додати безпосередньо перед подачею страви. Цукор же потрібно буде додати разом з пшоном і родзинками.
Ще один безпрограшний варіант приготування смачної каші на воді – це використання для цієї мети горщика і духовки. Такий спосіб термічної обробки завжди дає відмінний результат і божественний смак страви.
Інгредієнти:
пшоно – 220 г;
вода – 660 мл;
м'якоть гарбуза – 420 г;
велика кам'яна сіль – за смаком;
масло селянське вершкове – 95 р.
Приготування
Готуємо гарбуз, як і в попередньому випадку, позбавивши від насіння і шкірки і нарізавши м'якоть кубиками.
Складаємо гарбузову масу в глиняний горщик і готуємо пшоно.
Крупу промиваємо в декількох водах, заливаємо на пару хвилин окропом, після чого воду зливаємо, а пшоно ще раз промиваємо чистою холодною водичкою і викладаємо в горщик до гарбузі.
Додаємо туди ж масло селянське вершкове, кидаємо сіль і заливаємо компоненти необхідною кількістю очищеної води.
Прикриваємо горщик кришкою і ставимо в холодну духовку. Налаштовуємо пристрій на режим з температурою 185 градусів і готуємо кашку протягом години. Після сигналу залишаємо горщик в духовці ще протягом півтора годин, після чого можемо розкладаємо запашну кашу по тарілках і подавати до столу.
Така каша з гарбузом хороша як на гарнір, так і в якості солодкого страви. В останньому випадку її потрібно приправити за смаком медом.
Інгредієнти:
пшоно – 110 г;
рис круглий – 110 г;
фільтрована вода – 440 мл;
м'якоть гарбуза – 420 г;
велика кам'яна сіль – за смаком;
цукор коричневий – за смаком;
масло селянське вершкове – 85 р.
Приготування
Дуже смачна каша виходить при приготуванні її в мультиварці. В даному випадку частину пшона ми замінимо рисом і додамо в якості солодкого компонента коричневий цукор, що зробить смак страви ще багатшими.
Промиваємо рис і пшоно, викладаємо в мультикастрюлю, додаємо кубики очищеної і нарізаної свіжої гарбуза, сіль і коричневий цукор.
Заливаємо компоненти каші необхідною кількістю води, кидаємо шматочок масла і готуємо кашу в режимі «Гасіння» протягом години.
Ми сьогодні розповімо, як приготувати пшоняну кашу з гарбузом на воді, щоб вона не поступалася за смаком аналогічного страви на основі молока.
Пшоняна каша з гарбузом на воді – рецепт приготування з родзинками
Найпростіший спосіб поліпшити смакові якості каші - це додавання родзинок і кориці. Ці два компоненти перетворять страву і зроблять його смак просто чарівним.
Інгредієнти:
Приготування
Кашу при бажанні можна підсолодити по смаку. Якщо для цієї мети ви будете використовувати мед , то краще його додати безпосередньо перед подачею страви. Цукор же потрібно буде додати разом з пшоном і родзинками.
Пшоняна каша з гарбузом на воді в глиняному горщику в духовці
Ще один безпрограшний варіант приготування смачної каші на воді – це використання для цієї мети горщика і духовки. Такий спосіб термічної обробки завжди дає відмінний результат і божественний смак страви.
Інгредієнти:
Приготування
Така каша з гарбузом хороша як на гарнір, так і в якості солодкого страви. В останньому випадку її потрібно приправити за смаком медом.
Рисово-пшоняна каша з гарбузом на воді в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Дуже смачна каша виходить при приготуванні її в мультиварці. В даному випадку частину пшона ми замінимо рисом і додамо в якості солодкого компонента коричневий цукор, що зробить смак страви ще багатшими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Каша з кукурудзяної крупи - рецепт
З приготуванням простий кукурудзяної каші, напевно, впорається кожна господиня, а от як її урізноманітнити та зробити більш смачною? Пропонуємо
Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці
Корисна пшоняна каша часто буває на столі у багатьох сім'ях. Щоб перетворити виснажливий процес її приготування в задоволення, пропонуємо зварити її
Гарбузова каша з пшоном на молоці
Користь гарбуза складно переоцінити, а страви, приготовані на її основі, чудові і так подобаються малечі. Пропонуємо приготувати молочну гарбузову
Пшоняна каша на молоці - рецепт
Про те, як приготувати смачну пшоняну кашу повинна знати кожна господиня, адже це блюдо дуже корисно для дітей. А вже дорослим, з усіма їхніми
Пшоняна каша з гарбузом - рецепт
Пшоняна каша має багато варіантів приготування. Раніше ми говорили про те, як зробити пшонку з м'ясом і молочну кашу, сьогодні ж ми обговоримо те, як
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,