» » Смажені яйця з помідорами

Смажені яйця з помідорами

Смажені яйця з помідорами
Незважаючи на простоту ідеї і швидке приготування, смажені яйця з помідорами виходять просто дуже смачними і апетитними. Пропонуємо варіації такого страви з додаванням різних компонентів, а також розповімо, як посмажити яйця з помідорами по-китайськи.

Як приготувати смажені яйця з помідорами та цибулею – рецепт


Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 3 шт.;

  • свіжі помідори – 185 г;

  • цибуля ріпчаста салатний – 30-50 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • олія соняшникова без запаху – 20 мл;

  • перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Беручись за приготування страви, очищаємо салатну цибулину, нарізаємо її дрібними часточками і викладаємо їх на прогріту сковороду, в яку попередньо наллємо соняшникова масло і розтопити в ній вершкове масло. Через хвилину додаємо нарізаний часточками помідор і обсмажуємо овочі разом ще півтори хвилини. Тепер додаємо в сковороду яйця курячі добірні, підсолюємо страву і при бажанні перчимо, зменшуємо температуру до мінімального і витримуємо сковороду на вогні до повної готовності (побіління) білка. Жовток можна залишити цілою, або ж перемішати його лопаткою або ложкою хаотично разом з білком, томатами та цибулею і залишити ще на хвилину на сковороді.
    Можна також приготувати смажені яйця з цибулею, помідорами і солодким перцем болгарським, додавши нарізану кубиками овоч разом з томатами.

    Смажені яйця з помідорами і грибами


    Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 3 шт.;

  • свіжі помідори – 185 г;

  • гриби – 90 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • соняшникова без аромату масло – 20 мл;

  • перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Якщо ви небайдужі до грибів, то яйця, посмажені за даним рецептом, поза всяких сумнівів припадуть вам до смаку. Можна взяти як лісові грибочки, так і печериці. Останні готуються швидко і не вимагають попередньої термічної обробки. Лісовий же продукт після промивання необхідно відварити протягом двадцяти хвилин. Нарізаємо підготовлені гриби дрібно і викладаємо в сковороду, яку попередньо розігріємо з сумішшю масла соняшникового масла. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, після чого закладаємо нарізаний часточками помідор і даємо йому півтори хвилинки підсмажитися. Тепер додаємо в сковороду яйця, підсолюємо вміст сковороди і за бажанням перчимо. Зменшуємо температуру до мінімального і готуємо страву до готовності яєчних білків.
    При бажанні яйця можна попередньо розбити в миску і трохи збити з сіллю і перцем за допомогою віночка, а тільки після цього вилити в сковорідку з грибами і томатами.

    Помідори, смажені з яйцем і ковбасою – рецепт


    Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 3 шт.;

  • свіжі помідори – 185 г;

  • ковбаса копчена або шинка – 120 г;

  • вершкове масло – 20 г;

  • соняшникова без аромату масло – 20 мл;

  • перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    Ситність і пікантність блюду додасть копчена ковбаса або шинка. Її необхідно нарізати соломкою і викласти в прогріту з вершковим і соняшниковою олією сковороду. Через хвилину додаємо в ємність нарізаний помідор, даємо йому трохи підрум'янитися, і вбиваємо яйця. Підсолюємо компоненти за смаком і перчимо і смажимо вміст сковороди на малому спеки до готовності яєць.

    Смажені помідори з яйцем по-китайськи


    Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 5 шт.;

  • свіжі помідори – 380 г;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • соєвий соус і винний оцет – по 5 крапель;

  • вино біле – 15 мл;

  • оливкова без аромату масло – 55 мл;

  • перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком.


  • Приготування
    На відміну від попередніх рецептів яйця і помідори готуються окремо і змішуються в тарілці перед подачею. Для реалізації ідеї вбиваємо яйця в миску, додаємо сіль і зовсім трохи збиваємо. Виливаємо яєчну масу на прогріту з маслом сковороду і смажимо до готовності як омлет.
    Перекладаємо яйце на тарілку, а в сковорідку наливаємо ще масла, обсмажуємо на ньому трохи часник і викладаємо нарізані помідори. Додаємо вино, оцет і соєвий соус, підсолюємо томати і перець за смаком, смажимо до м'якості і подаємо, перемішавши з вже посмажені яйцем.
    Додав: admin | 18-11-2016, 15:42
    Переглядів: 52