Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Омлет з молоком і яйцем – рецепт

Омлет з молоком і яйцем – рецепт

18-11-2016, 16:52
422
Омлет з молоком і яйцем – рецепт
Омлет з додаванням молока виходить більш ніжним, ніж без його участі, головне дотримати вірні пропорції. Представляємо правильні рецепти приготування страви на сковороді і в духовці.

Омлет з яєць і молока на сковороді – рецепт


Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 4 шт.;

  • молоко – 120 мл;

  • вершкове масло – 20 г;

  • пір'я зеленої цибулі (за бажанням) – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    З особливою відповідальністю треба підійти до вибору яєць для приготування омлету. Адже від того, наскільки вони будуть якісними і свіжими, залежить не тільки смак і зовнішній вигляд страви, але і ваше самопочуття.
    Крім того, в даному випадку нам знадобиться хороша товстостінна, бажано чавунна, сковорода. В крайньому випадку, можна взяти посудину з антипригарним покриттям. Ставимо її на вогонь прогріватися, а тим часом готуємо основу омлету. Вбиваємо в глибоку миску яйця, зовсім трохи разбалтываем їх до однорідності вінчиком або виделкою, посоливши в процесі за смаком. Уникайте при цьому використання міксера. В даному випадку його робота тільки нашкодить і зробить омлет менш пишним.
    Додаємо до яєць за бажанням пір'я зеленої цибулі, дрібно нарізавши їх, а також вливаємо молоко. Перемішавши масу, відразу виливаємо її на промаслений шматочком вершкового масла сковороду, прикриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до самого мінімуму. Готуємо омлет до підрум'янення знизу і до перетворення рідкої яєчної текстури зверху в щільну.

    Омлет з яєць і молока в духовці


    Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 5 шт.;

  • молоко – 250 мл;

  • сіль кам'яна йодована – 5 г;

  • вершкове масло – 55 р.


  • Приготування
    Для класичного омлету в духовці необхідно взяти трохи більше молока, ніж у разі приготування його на сковороді. Наливаємо його в мисочку і вбиваємо туди ж добірні, свіжі курячі яйця. Підсолюємо компоненти за смаком, добре перемішуємо до однорідності віночком (не збиваючи) і виливаємо в промаслений добре форму для запікання невеликого обсягу з високими бортиками. Якщо ємність вибрати правильно, то омлет вийде високим і гарним, таким же за смаком і зовнішнім виглядом, як подавали нам у дитячому садку чи школі.
    Запікається омлет в розігрітій до 200 духовці протягом півгодини. По готовності потрібно розрізати страву на порції, розкласти по тарілках і полити кожну шматочком вершкового масла.
    При бажанні в яєчну масу перед запіканням можна додати нарізану шинку або шматочки овочів, а також приправити її ароматними травами або просто свіжою зеленню.

    Як зробити пишний омлет на сковороді – рецепт з молоком, яйцем і беконом (шинкою)


    Інгредієнти:

  • яйця курячі добірні – 4 шт.;

  • молоко – 180 мл;

  • бекон або шинка – 180 г;

  • цибуля – 60 г;

  • кріп, або інша зелень – за смаком;

  • кам'яна сіль і мелений перець (чорний або суміш) – за смаком;

  • вершкове масло – 40 р.


  • Приготування
    В даному випадку ми приготуємо пишний омлет з молоком на сковороді з додаванням бекону або шинки. Для цього спочатку підготуємо цибулю і бекон (шинку), очистивши компоненти і нарізує кубиками.
    Викладаємо в прогріту товстостінну сковороду з розтопленим маслом спочатку цибульну масу, а через пару хвилин додаємо бекон (шинку). Смажимо вміст посудини ще три хвилини. За цей час розбиваємо в миску яйця, разбалтываем їх за допомогою виделки або віночка (не збиваємо), після чого додаємо сіль і перчик, а також при бажанні вводимо посічену свіжу зелень. На завершення вливаємо молоко, перемішуємо і виливаємо яєчно-молочну суміш в сковороду до інших складових страви.
    Прикриваємо сковороду кришкою, зменшуємо жар конфорки до самого мінімального і готуємо омлет (не піднімаючи кришку) до готовності. Після вимкнення вогню залишаємо омлет пару хвилин ще в сковороді, після чого розрізаємо на порції і перекладаємо на тарілку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити омлет з яєць?
    Як зробити омлет з яєць?
    Популярне блюдо для ранкової трапези - омлет. І скільки ж рецептів його придумали, а класичний все ще є найулюбленішим. Далі підкажемо, як створити
    Омлет в гуртку в мікрохвильовці
    Омлет в гуртку в мікрохвильовці
    Омлет відноситься до швидких, але дуже ситним сніданків, особливо якщо в нього додати ковбасу, гриби або сир. В мікрохвильовці омлет можна
    Омлет з сиром
    Омлет з сиром
    Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Фарширований омлет
    Фарширований омлет
    Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо