Незважаючи на простоту ідеї і швидке приготування, смажені яйця з помідорами виходять просто дуже смачними і апетитними. Пропонуємо варіації такого страви з додаванням різних компонентів, а також розповімо, як посмажити яйця з помідорами по-китайськи.
Як приготувати смажені яйця з помідорами та цибулею – рецепт
Інгредієнти: яйця курячі добірні – 3 шт.; свіжі помідори – 185 г; цибуля ріпчаста салатний – 30-50 г; вершкове масло – 20 г; олія соняшникова без запаху – 20 мл; перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Беручись за приготування страви, очищаємо салатну цибулину, нарізаємо її дрібними часточками і викладаємо їх на прогріту сковороду, в яку попередньо наллємо соняшникова масло і розтопити в ній вершкове масло. Через хвилину додаємо нарізаний часточками помідор і обсмажуємо овочі разом ще півтори хвилини. Тепер додаємо в сковороду яйця курячі добірні, підсолюємо страву і при бажанні перчимо, зменшуємо температуру до мінімального і витримуємо сковороду на вогні до повної готовності (побіління) білка. Жовток можна залишити цілою, або ж перемішати його лопаткою або ложкою хаотично разом з білком, томатами та цибулею і залишити ще на хвилину на сковороді.
Можна також приготувати смажені яйця з цибулею, помідорами і солодким перцем болгарським, додавши нарізану кубиками овоч разом з томатами.
Смажені яйця з помідорами і грибами
Інгредієнти: яйця курячі добірні – 3 шт.; свіжі помідори – 185 г; гриби – 90 г; вершкове масло – 20 г; соняшникова без аромату масло – 20 мл; перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Якщо ви небайдужі до грибів, то яйця, посмажені за даним рецептом, поза всяких сумнівів припадуть вам до смаку. Можна взяти як лісові грибочки, так і печериці. Останні готуються швидко і не вимагають попередньої термічної обробки. Лісовий же продукт після промивання необхідно відварити протягом двадцяти хвилин. Нарізаємо підготовлені гриби дрібно і викладаємо в сковороду, яку попередньо розігріємо з сумішшю масла соняшникового масла. Обсмажуємо грибну масу до випаровування всієї вологи, після чого закладаємо нарізаний часточками помідор і даємо йому півтори хвилинки підсмажитися. Тепер додаємо в сковороду яйця, підсолюємо вміст сковороди і за бажанням перчимо. Зменшуємо температуру до мінімального і готуємо страву до готовності яєчних білків.
При бажанні яйця можна попередньо розбити в миску і трохи збити з сіллю і перцем за допомогою віночка, а тільки після цього вилити в сковорідку з грибами і томатами.
Помідори, смажені з яйцем і ковбасою – рецепт
Інгредієнти: яйця курячі добірні – 3 шт.; свіжі помідори – 185 г; ковбаса копчена або шинка – 120 г; вершкове масло – 20 г; соняшникова без аромату масло – 20 мл; перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування Ситність і пікантність блюду додасть копчена ковбаса або шинка. Її необхідно нарізати соломкою і викласти в прогріту з вершковим і соняшниковою олією сковороду. Через хвилину додаємо в ємність нарізаний помідор, даємо йому трохи підрум'янитися, і вбиваємо яйця. Підсолюємо компоненти за смаком і перчимо і смажимо вміст сковороди на малому спеки до готовності яєць.
Смажені помідори з яйцем по-китайськи
Інгредієнти: яйця курячі добірні – 5 шт.; свіжі помідори – 380 г; зубки часникові – 2 шт.; соєвий соус і винний оцет – по 5 крапель; вино біле – 15 мл; оливкова без аромату масло – 55 мл; перець (мелений) та велика кам'яна сіль – за смаком. Приготування На відміну від попередніх рецептів яйця і помідори готуються окремо і змішуються в тарілці перед подачею. Для реалізації ідеї вбиваємо яйця в миску, додаємо сіль і зовсім трохи збиваємо. Виливаємо яєчну масу на прогріту з маслом сковороду і смажимо до готовності як омлет.
Перекладаємо яйце на тарілку, а в сковорідку наливаємо ще масла, обсмажуємо на ньому трохи часник і викладаємо нарізані помідори. Додаємо вино, оцет і соєвий соус, підсолюємо томати і перець за смаком, смажимо до м'якості і подаємо, перемішавши з вже посмажені яйцем.