Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі

14-10-2016, 09:52
1 167
Баклажани в кисло-солодкому соусі
Баклажан – дивовижне рослина: з одного боку, безсумнівна його користь з іншого, деякі якості відлякують споживача.
Смачніше всього виходять страви, в яких з'єднані контрастні ноти: солодкий і солоний, гіркий і солодкий, солодкий і кислий. Баклажани в кисло-солодкому соусі виходять особливо смачними.

Баклажани в кисло-солодкому соусі


Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг;

  • пісок цукровий вітчизняний білий– 200 р;

  • кам'яна без добавок сіль, очищена – 2 ст. ложки;

  • стиглі тугі томати червоні або рожеві – 2 кг;

  • олія нерафінована з соняшнику без запаху – 150 мл;

  • оцет 9% яблучний або білий – 70 мл;

  • спеції – за смаком;

  • кріп, петрушка, кінза, базилік – 1 невеликий пучок;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування
    Баклажани вибираємо середнього розміру, краще знайти білі – їх смак набагато ніжніше, але і фіолетові виходять смачно. Ріжемо плоди кружечками, товщину їх вибираємо в залежності від діаметра плоду: більш товсті плоди ріжемо тонший, тонкі можна шаткувати не дуже тонко. Тепер потрібно замочити скибочки в злегка підсоленій холодній або трохи теплій воді. Кладемо їх у відповідну ємність, додаємо воду і сіль, розмішуємо.
    У нас є час, поки вимочуємо баклажанові скибочки, щоб зварити соус. Томати потрібно помити і перетворити з пюре за допомогою м'ясорубки або блендера, в казані кип'ятимо отриману густу масу, додавши до неї сіль, цукор і масло. Коли соус закипить, засікаємо 10 хвилин, вливаємо оцет, зливаємо воду з баклажанів, промиваємо їх і кладемо в казан. Тушкуємо баклажани в кисло-солодкому соусі близько півгодини, після чого додаємо часник, нашатковану зелень і спеції.
    Щоб отримати гострі баклажани в кисло-солодкому соусі, додаємо подрібнений стручок перчика чилі (насіння, звичайно, видаляємо) і кількість часнику збільшуємо за смаком.
    Якщо ви хочете додати насиченості смаку страви і в той же час зробити текстуру легше, приготуйте баклажани з овочами в кисло-солодкому соусі. Додайте солодкий перець і кабачки, нарізавши їх невеликою соломкою. Тушкуйте все разом і отримаєте надзвичайно смачне блюдо.
    Можна по цьому рецепту закатати баклажани в кисло-солодкому соусі на зиму. Заздалегідь моєму і стерилізуємо баночки, розкладаємо в них баклажанові кружечки, заливаємо соусом і закриваємо.
    Смажені баклажани
    Ще смачніше виходять баклажани, смажені в кисло-солодкому соусі. Готуємо страву зовсім інакше.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг;

  • сіль кам'яна без добавок – 2 ст. ложки;

  • ріпчасту жовтий довгастий цибуля – 07 кг;

  • цукровий пісок білий – 200 р;

  • олія соняшникова нерафінована без запаху – 150 мл;

  • часник – 4 зубчики;

  • морква солодка середнього розміру – 5 шт.;

  • соковиті томати рожеві – 2 кг;

  • яблучний оцет столовий 9% – 50 мл


  • Приготування
    Баклажани миємо й нарізаємо пластинками уздовж плоду, товщина пластинки близько 3 мм. Замочуємо їх і починаємо готувати соус. Чистимо моркву і цибулю шаткуємо цибулю дрібно, моркву натираємо на дрібній тертці, томати пропускаємо через м'ясорубку. Баклажани зціджуємо і обсмажимо в добре прогрітому олії до готовності – вони повинні злегка підрум'янитися. У маслі обсмажуємо цибулю і моркву, додаємо томатну масу, сіль, цукор, часник. Тушкуємо все разом близько 10 хвилин, вливаємо оцет, даємо покипіти ще хвилину. На блюдо викладаємо шарами баклажани, соус, знову баклажани, знову соус. Залишаємо просочитися на півгодини. Як бачите, приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі нескладно.
    Можна приготувати баклажани з цукіні в кисло-солодкому соусі, рецепт не змінюємо. Просто смажимо окремо цукіні і чергуємо шари баклажанів, соусу і кабачків. Вийде незвичайне блюдо, що поєднує ніжну текстуру смажених овочів і гостроту кисло-солодкого соусу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани в соєвому соусі
    Баклажани в соєвому соусі
    Якщо ви любите пікантні страви з овочів, ці рецепти неодмінно стануть вам в нагоді. Далі опишемо цікаві способи приготування баклажанів з соєвим
    Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
    Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
    Свинина з ананасами - це чудове, незвичайне блюдо, яке підкорить найвибагливішого гурмана. Томлені шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі виходять
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
    Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Короп - смачна риба, з якої можна приготувати звичні, а також незвичайні страви. І сьогодні мова піде про карпі в кисло-солодкому соусі по-китайськи.
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі
    Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.