Рецепт новорічного торта «Північ»
Це досить складний рецепт, але він того вартий.
Необхідні інгредієнти
Для тіста:
яйця - 12 шт цукор - 400 г борошно - 400 г волоський горіх (ядро) - 100 г какао - 3 ч. л. Для сиропу:
цукор - 100 г ром або коньяк - 50 г вода - 200 г Для крему:
масло вершкове - 400 г яйце куряче - 1-2 шт молоко - 200 мл л цукор - 200-250 г борошно - 2 ст. л. ром або коньяк - 50 г какао - 2 ст. л. Спосіб приготування:
для приготування торта «Північ» вам необхідно підготувати світле і темне бісквітне тісто. Світле тісто: у глибокій мисці ретельно збийте 6 яєць з цукром, додаючи потроху 200 г борошна, не забувайте все ретельно перемішувати. Отримане тісто викладіть у форму для випічки і відправте в попередньо розігріту до температури 180 градусів духовку. Випікайте світлий бісквіт до появи золотистої скоринки. Дістаньте і дайте йому охолонути протягом приблизно 1-2 годин; для темного бісквіту у глибокій мисці ретельно збийте 6 яєць з цукром, потім потроху введіть 200 г борошна і 3 ч. л. какао і перемішайте. Потім злегка обсмажте ядра волоського горіха і ножем подрібніть їх. В приготоване тісто додайте горіхи і ще раз акуратно все збийте. Випікайте, так само як і світлий корж; приступайте до приготування крему - він теж буде двох кольорів. У глибокій мисці за допомогою міксера дуже добре збийте 400 г вершкового масла з цукром до утворення пухкої однорідної маси. Розділіть крем на дві рівні частини. В одну частину додайте 2 ст. л. какао, а в іншу 50 г рому або коньяку. Обидві частини крему ще раз добре збийте.Порада: ви можете замість вершкового крему, приготувати заварний крем. Для цього на маленькому вогні закип'ятіть 200 г молока, а в окремій мисці збийте 1-2 яйця з цукром, які потім додайте в кипляче молоко, при цьому постійно помішуючи. Доведіть цю суміш до кипіння і відставте в сторону для охолодження. Збийте 400 г вершкового масла і поступово додайте отриману суміш, при цьому ви повинні постійно збивати крем. Він повинен вийти однорідним і легким. Також розділіть крем на дві частини, в одну додайте 2 ст. л. какао, а в іншу 50 г рому або коньяку гострим довгим ножем розріжте остиглі бісквіти на дві частини. Просочіть частини коржів сиропом з цукру, коньяку і води. На велику плоску тарілку покладіть темний корж, змастіть білим кремом, потім світлим коржем, і відповідно, темний крем. Отже, всі частини коржів. Нерівні краї бісквітів підрівняйте гострим ножем; отриманий торт змастіть з усіх боків і прикрасьте його, зобразивши на поверхні циферблат. Для цього розтопіть на водяній бані плитку чорного шоколаду і з допомогою кондитерського шприца намалюйте цифри та стрілки. Рецепт торта «Кавовий» з волоськими горіхами
Це рецепт простіше - приготування цього тортазаймет набагато менше часу, ніж попереднього.
Необхідні інгредієнти:
борошно - 200 г масло вершкове 250 г яйце куряче - 3 шт цукор - 200 г волоський горіх (ядро) - 100 г пудра цукрова - 200 г розпушувач тіста - 1 ч. л. сир маскарпоне - 120 г кава розчинна - 3 ст. л. Спосіб приготування:
попередньо розігрійте духовку до 180 градусів; у глибоку миску додайте борошно, розпушувач, цукор, 3/4 вершкового масла і яйця. Все це ретельно збийте до однорідної маси; розчиніть в двох столових ложках окропу 2 ст. л. розчинної кави і додайте разом з подрібненими волоськими горіхами в отримане тісто. Тісто розділіть на дві частини і випікайте в духовці в рознімної формі. Час приготування одного коржа - 30-35 хвилин. Остиглі коржі остудіть і розріжте їх уздовж на рівні частини; поки випікаються коржі, приготуйте крем. Для цього в мисці збийте решту вершкового масла з сиром маскарпоне. Розчиніть 1 ч. л. розчинної кави в 1 ст. л. окропу і додайте в миску з маслом і сиром. Все ще раз ретельно перемішайте. В одержану суміш поступово введіть цукрову пудру і збийте міксером - крем готовий; укладіть на блюдо готові коржі, змащуючи кожен кремом. Торт прикрасьте часточками волоського горіха як на фото: Солодкого Нового року!
Автор: Лариса Фокіна