» » Томатний соус для піци

Томатний соус для піци

Томатний соус для піци
Без смачного і якісного томатного соусу не приготувати досконалу піцу, яким би ідеальним не було тісто або начинка. Ми сьогодні розповімо, як приготувати такий соус самостійно в домашніх умовах і запропонуємо рецепт заготівлі з томатною пастою і варіанти її на основі свіжих помідорів.

Соус для піци з томатної пасти - простий рецепт


Інгредієнти:

  • паста томатна – 500 г;

  • очищена вода – 50 мл;

  • цукровий пісок – 10 г;

  • сіль кам'яна – за смаком;

  • орегано сушений – 1/2 ст. ложки;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 25 р.


  • Приготування
    Пропорції компонентів можуть дещо відрізнятися в залежності від густоти і смакових якостей томатної пасти. Викладаємо продукт в сотейник, вливаємо олію оливкову або іншу рослинну олію, додаємо воду до отримання консистенції як сметана і прогріваємо до кипіння. Приправляємо соус сушеним орегано, меленим перцем, сіллю і цукром для отримання найбільш гармонійного на ваш погляд смаку, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо готового соусу охолонути.

    Томатний соус для піци в домашніх умовах з помідор


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 990 м;

  • зубки часникові – 3 шт.;

  • цибулина велика – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль кам'яна – за смаком;

  • зелень свіжа або сушена (орегано, базилік) – 45 г або 1 ст. ложка відповідно;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • великий лавровий лист – 1 шт.;

  • оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 70 р.


  • Приготування
    Найбільш смачним виходить соус для піци, приготований на основі свіжих томатів. Для цього необхідно вибрати самі спілі, м'ясисті помідори, вимити їх, зробити на кожному хрестоподібні розрізи біля основи і занурити на кілька секунд у киплячу воду. Після такої процедури шкурки з плодів прекрасно і легко очистяться. Після цього розрізаємо томати на чотири часточки, витягаємо за допомогою ложки насіння, вони нам не знадобляться, а м'якоть перекладаємо в ємність блендера. Туди ж відправляємо очищені часникові зубки і розрізану на кілька частин цибулину.
    Якщо зелень для соусу ви будете використовувати свіжу (що, звичайно ж, краще), то відриваємо листочки від стебел і додаємо до решти компонентів. Базилік має становити три чверті від загального обсягу зеленої маси. Інша третина - частка листя орегано. Пробиваємо складові майбутнього соусу до пюреподібного текстури і перекладаємо в казан або сотейник з розігрітим оливковою або іншим рослинним маслом.
    Присмачую томатну масу по смаку цукром, сіллю і перчиком, а також кидаємо великий лавровий лист і уварюємо вміст ємності при періодичному помішуванні протягом півтора годин. Можливо, якщо свіжі томати виявилися не дуже соковитими, буде достатньо і години. Готовність соусу визначаємо візуально. По досягненні їм густоти сметани, можемо знімати ємність з вогню і після охолодження переливати заготовку в банку. Зберігати такий соус можна на полиці холодильника не більше чотирнадцяти днів.

    Томатний соус для піци з запечених томатів - рецепт


    Інгредієнти:

  • стиглі помідори – 800 г;

  • зубки часникові – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • сіль кам'яна – за смаком;

  • орегано (листя) – 1 ч. ложка;

  • базилік (листя) – 40 г;

  • перець мелений чорний – 1 щіпка;

  • оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 60 р.

  • Томатний соус для піци

    Приготування
    В даному випадку особливий смак соусу додадуть запечені з часником томати в духовці. Їх необхідно вимити, промазати оливковою олією і разом з очищеними зубцями часнику відправити на одну годину в прогріту до 195 градусів духовку.
    По закінченні часу запечену м'якоть томатів без шкурок і часник подрібнюємо разом з листям орегано і базиліка в блендері. Після цього додатково перетираємо масу через ситечко і ставимо увариваться при безперервному помішуванні на плиті в сотейнику разом з оливковою олією хвилин на тридцять. В процесі томління доводимо соус до смаку сіллю, цукром і перцем.
    Додав: admin | 21-09-2016, 12:01
    Переглядів: 162