Без смачного і якісного томатного соусу не приготувати досконалу піцу, яким би ідеальним не було тісто або начинка. Ми сьогодні розповімо, як приготувати такий соус самостійно в домашніх умовах і запропонуємо рецепт заготівлі з томатною пастою і варіанти її на основі свіжих помідорів.
Соус для піци з томатної пасти - простий рецепт
Інгредієнти: паста томатна – 500 г; очищена вода – 50 мл; цукровий пісок – 10 г; сіль кам'яна – за смаком; орегано сушений – 1/2 ст. ложки; перець мелений чорний – 1 щіпка; оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 25 р. Приготування Пропорції компонентів можуть дещо відрізнятися в залежності від густоти і смакових якостей томатної пасти. Викладаємо продукт в сотейник, вливаємо олію оливкову або іншу рослинну олію, додаємо воду до отримання консистенції як сметана і прогріваємо до кипіння. Приправляємо соус сушеним орегано, меленим перцем, сіллю і цукром для отримання найбільш гармонійного на ваш погляд смаку, перемішуємо, знімаємо з вогню й даємо готового соусу охолонути.
Томатний соус для піци в домашніх умовах з помідор
Інгредієнти: стиглі помідори – 990 м; зубки часникові – 3 шт.; цибулина велика – 1 шт.; цукровий пісок – 20 г; сіль кам'яна – за смаком; зелень свіжа або сушена (орегано, базилік) – 45 г або 1 ст. ложка відповідно; перець мелений чорний – 1 щіпка; великий лавровий лист – 1 шт.; оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 70 р. Приготування Найбільш смачним виходить соус для піци, приготований на основі свіжих томатів. Для цього необхідно вибрати самі спілі, м'ясисті помідори, вимити їх, зробити на кожному хрестоподібні розрізи біля основи і занурити на кілька секунд у киплячу воду. Після такої процедури шкурки з плодів прекрасно і легко очистяться. Після цього розрізаємо томати на чотири часточки, витягаємо за допомогою ложки насіння, вони нам не знадобляться, а м'якоть перекладаємо в ємність блендера. Туди ж відправляємо очищені часникові зубки і розрізану на кілька частин цибулину.
Якщо зелень для соусу ви будете використовувати свіжу (що, звичайно ж, краще), то відриваємо листочки від стебел і додаємо до решти компонентів. Базилік має становити три чверті від загального обсягу зеленої маси. Інша третина - частка листя орегано. Пробиваємо складові майбутнього соусу до пюреподібного текстури і перекладаємо в казан або сотейник з розігрітим оливковою або іншим рослинним маслом.
Присмачую томатну масу по смаку цукром, сіллю і перчиком, а також кидаємо великий лавровий лист і уварюємо вміст ємності при періодичному помішуванні протягом півтора годин. Можливо, якщо свіжі томати виявилися не дуже соковитими, буде достатньо і години. Готовність соусу визначаємо візуально. По досягненні їм густоти сметани, можемо знімати ємність з вогню і після охолодження переливати заготовку в банку. Зберігати такий соус можна на полиці холодильника не більше чотирнадцяти днів.
Томатний соус для піци з запечених томатів - рецепт
Інгредієнти: стиглі помідори – 800 г; зубки часникові – 2 шт.; цукровий пісок – 20 г; сіль кам'яна – за смаком; орегано (листя) – 1 ч. ложка; базилік (листя) – 40 г; перець мелений чорний – 1 щіпка; оливкова рафінована або інше без аромату масло рослинне – 60 р. Приготування В даному випадку особливий смак соусу додадуть запечені з часником томати в духовці. Їх необхідно вимити, промазати оливковою олією і разом з очищеними зубцями часнику відправити на одну годину в прогріту до 195 градусів духовку.
По закінченні часу запечену м'якоть томатів без шкурок і часник подрібнюємо разом з листям орегано і базиліка в блендері. Після цього додатково перетираємо масу через ситечко і ставимо увариваться при безперервному помішуванні на плиті в сотейнику разом з оливковою олією хвилин на тридцять. В процесі томління доводимо соус до смаку сіллю, цукром і перцем.