» » Соус зі свіжих огірків

Соус зі свіжих огірків

Соус зі свіжих огірків
Влітку хочеться їсти щось корисне, некалорійне і легке. І ми розповімо вам, як зробити соус зі свіжих огірків. Він чудово поєднується з будь-якими рибними або м'ясними стравами, а також підходить для заправки овочевих салатів.

Соус зі свіжих огірків і сметани


Інгредієнти:

  • свіжий огірок – 95 г;

  • сметана нежирна – 20 мл;

  • часник – 1 зубчик;

  • лимонний сік – 10 мл;

  • свіжа зелень – 1 пучок;

  • спеції;

  • олія оливкова – 10 мл;

  • майонез – 20 мл


  • Приготування
    Огірки промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо їх дуже дрібно або натираємо на терці. Тепер викладаємо отриману овочеву масу в миску, додаємо сметану і майонез. Все ретельно перемішуємо і додаємо дрібку дрібної солі. Часник чистимо, видавлюємо через прес і відправляємо в соус. Підливаємо трохи рослинного масла, лимонного соку і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Після цього збиваємо масу блендером і подаємо готовий соус зі свіжими огірками і часником столу, переклавши в красиву піалу.

    Соус тар-тар з свіжих огірків


    Інгредієнти:

  • свіжі огірки – 120 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • йогурт питний – 410 мл;

  • майонез – 20 мл;

  • сік лимонний – 5 мл;

  • м'ята сушена – щіпка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Огірки промиваємо, зрізаємо з них шкірку акуратно і шаткуємо овочі дрібними шматочками. Далі викладаємо в миску, додаємо майонез і підсолюємо за смаком. Після вводимо лимонний сік, виливаємо йогурт і кидаємо сушену м'яту. Ретельно все розмішуємо і подаємо готовий соус зі свіжих огірків в якості доповнення до рибним, м'ясним або овочевим стравам.

    Соус зі свіжих огірків і майонезу


    Інгредієнти:

  • огірок свіжий – 105 г;

  • корейська морква – 40 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • майонез – 55 мл;

  • густий йогурт – 105 мл;

  • оливкова масло – 10 мл;

  • свіжий кріп – 05 пучка;

  • оливки для прикраси;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Огірки промиваємо, зрізаємо з них шкірку і овочі натираємо на дрібній тертці. Отриману масу віджимаємо і зливаємо акуратно весь сік. Часник обробляємо, обполіскуємо, витираємо серветкою і видавлюємо через прес. Свіжий кріп дрібно рубаємо ножем. Тепер змішуємо всі підготовлені інгредієнти в миску, додаємо густий йогурт, майонез, оливкова масло і ретельно перемішуємо. В самому кінці викладаємо корейську моркву, збиваємо масу блендером, переливаємо готовий соус в пиалку і охолоджуємо 15 хвилин в холодильнику. Перед подачею на стіл прикрашаємо його зеленими оливками без кісточок і гілочками кропу.
    Додав: admin | 21-09-2016, 11:38
    Переглядів: 334