Влітку хочеться їсти щось корисне, некалорійне і легке. І ми розповімо вам, як зробити соус зі свіжих огірків. Він чудово поєднується з будь-якими рибними або м'ясними стравами, а також підходить для заправки овочевих салатів.
Соус зі свіжих огірків і сметани
Інгредієнти: свіжий огірок – 95 г; сметана нежирна – 20 мл; часник – 1 зубчик; лимонний сік – 10 мл; свіжа зелень – 1 пучок; спеції; олія оливкова – 10 мл; майонез – 20 мл Приготування Огірки промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо їх дуже дрібно або натираємо на терці. Тепер викладаємо отриману овочеву масу в миску, додаємо сметану і майонез. Все ретельно перемішуємо і додаємо дрібку дрібної солі. Часник чистимо, видавлюємо через прес і відправляємо в соус. Підливаємо трохи рослинного масла, лимонного соку і кидаємо дрібно посічену свіжу зелень. Після цього збиваємо масу блендером і подаємо готовий соус зі свіжими огірками і часником столу, переклавши в красиву піалу.
Соус тар-тар з свіжих огірків
Інгредієнти: свіжі огірки – 120 г; часник – 2 зубчики; йогурт питний – 410 мл; майонез – 20 мл; сік лимонний – 5 мл; м'ята сушена – щіпка; сіль – за смаком. Приготування Огірки промиваємо, зрізаємо з них шкірку акуратно і шаткуємо овочі дрібними шматочками. Далі викладаємо в миску, додаємо майонез і підсолюємо за смаком. Після вводимо лимонний сік, виливаємо йогурт і кидаємо сушену м'яту. Ретельно все розмішуємо і подаємо готовий соус зі свіжих огірків в якості доповнення до рибним, м'ясним або овочевим стравам.
Соус зі свіжих огірків і майонезу
Інгредієнти: огірок свіжий – 105 г; корейська морква – 40 г; часник – 2 зубчики; майонез – 55 мл; густий йогурт – 105 мл; оливкова масло – 10 мл; свіжий кріп – 05 пучка; оливки для прикраси; спеції – за смаком. Приготування Огірки промиваємо, зрізаємо з них шкірку і овочі натираємо на дрібній тертці. Отриману масу віджимаємо і зливаємо акуратно весь сік. Часник обробляємо, обполіскуємо, витираємо серветкою і видавлюємо через прес. Свіжий кріп дрібно рубаємо ножем. Тепер змішуємо всі підготовлені інгредієнти в миску, додаємо густий йогурт, майонез, оливкова масло і ретельно перемішуємо. В самому кінці викладаємо корейську моркву, збиваємо масу блендером, переливаємо готовий соус в пиалку і охолоджуємо 15 хвилин в холодильнику. Перед подачею на стіл прикрашаємо його зеленими оливками без кісточок і гілочками кропу.