» » Паста з томатами

Паста з томатами

Паста з томатами
Літо - прекрасна пора смачних, ароматних, соковитих і спілих овочів. Одним з таких є помідор. У цю пору його плоди м'ясисті і особливо насиченого смаку, так що гріх не скористатися можливістю і не приготувати що-небудь смачненьке, де центром уваги буде саме томат, наприклад, пасту.

Рецепт пасти з томатами і базиліком


Ця паста виходить особливо ароматною і ніжною.
Інгредієнти:

  • цибуля шалот – 2 шт.;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • часник – 3 зубчики;

  • чебрець – 2 гілочки;

  • томати у власному соку – 400 р;

  • базилік – 1 пучок;

  • масло вершкове – 60 г;

  • лінгвіні – 250 г;

  • цукор, перець, сіль.


  • Приготування
    На сковороду виливаємо оливкова олія і кладемо роздавлений часник, або порізаний пластинами, поки масло не нагрілося, щоб коли він тільки почне темніти відразу його прибрати. Тоді додаємо цибулю шалот, порізаний досить дрібно, і чебрець цілими гілочками. Смажимо буквально три хвилинки і висипаємо до цибулі томати. Перчимо, солимо, якщо не вистачає солодощі балансуємо смак цукром, додаємо масло. Відварюємо Пасту на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці і перекладаємо до соусу, а прямо перед цим рубаємо базилік і прогріваємо в соусі хвилинку.

    Паста з креветками і томатами


    Пікантності цій страві додає вино і трохи гострого перцю.
    Інгредієнти:

  • цибуля порей – 4 см;

  • креветки – 250 г;

  • вино сухе біле – 100 мл;

  • масло вершкове – 50 г;

  • перець гострий – 10 г;

  • олія оливкова – 30 мл;

  • часник – 2 зубчики;

  • томати черрі – 200 г;

  • фетучіні – 200 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Креветки очистити, посолити, поперчити їх. Цибулю, перець і часник нарізаємо дрібно, в сковороді прогріваємо половину оливкової олії і вершкового масла, кладемо цибулю, а потім і часник з перцем. Через хвилинку йдуть туди ж креветки, готуємо їх кілька хвилин, а потім виймаємо. Відправляємо В сковороду помідори, розрізані на дві частини і інше масло. Як тільки масло розтопилося вливаємо вино, через хвилинку повертаємо креветки, а ще через хвилину фетучіні, перемішуємо й подаємо.

    Паста з в'яленими томатами та сиром


    Інгредієнти:

  • пенне – 200 г

  • в'ялені помідори – 150 г;

  • пармезан – 80 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • перець чилі – 5 г;

  • олія помідор – 50 мл;

  • кедрові горіхи – 30 г;

  • вершки – 100 мл;

  • орегано, сіль.
  • Паста з томатами


    Приготування
    Спочатку на сухій сковороді злегка обсмажимо горішки, потім їх прибираємо і наливаємо олію, до нього кладемо часник пластинками, перець кільцями і помідори половинками, обсмажуємо пару хвилин. Потім закладаємо сирі пенне, додаємо вершки, сіль, орегано і заливаємо водою. Перемішуємо накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Поки натираємо сир, і як тільки все готово щедро посипаємо зверху, перемішуємо. Викладаємо на тарілки і прикрашаємо кедровими горішками.
    Додав: admin | 10-08-2016, 19:26
    Переглядів: 96