Літо - прекрасна пора смачних, ароматних, соковитих і спілих овочів. Одним з таких є помідор. У цю пору його плоди м'ясисті і особливо насиченого смаку, так що гріх не скористатися можливістю і не приготувати що-небудь смачненьке, де центром уваги буде саме томат, наприклад, пасту.
Рецепт пасти з томатами і базиліком
Ця паста виходить особливо ароматною і ніжною.
Інгредієнти: цибуля шалот – 2 шт.; оливкова олія – 45 мл; часник – 3 зубчики; чебрець – 2 гілочки; томати у власному соку – 400 р; базилік – 1 пучок; масло вершкове – 60 г; лінгвіні – 250 г; цукор, перець, сіль. Приготування На сковороду виливаємо оливкова олія і кладемо роздавлений часник, або порізаний пластинами, поки масло не нагрілося, щоб коли він тільки почне темніти відразу його прибрати. Тоді додаємо цибулю шалот, порізаний досить дрібно, і чебрець цілими гілочками. Смажимо буквально три хвилинки і висипаємо до цибулі томати. Перчимо, солимо, якщо не вистачає солодощі балансуємо смак цукром, додаємо масло. Відварюємо Пасту на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці і перекладаємо до соусу, а прямо перед цим рубаємо базилік і прогріваємо в соусі хвилинку.
Паста з креветками і томатами
Пікантності цій страві додає вино і трохи гострого перцю.
Інгредієнти: цибуля порей – 4 см; креветки – 250 г; вино сухе біле – 100 мл; масло вершкове – 50 г; перець гострий – 10 г; олія оливкова – 30 мл; часник – 2 зубчики; томати черрі – 200 г; фетучіні – 200 г; сіль. Приготування Креветки очистити, посолити, поперчити їх. Цибулю, перець і часник нарізаємо дрібно, в сковороді прогріваємо половину оливкової олії і вершкового масла, кладемо цибулю, а потім і часник з перцем. Через хвилинку йдуть туди ж креветки, готуємо їх кілька хвилин, а потім виймаємо. Відправляємо В сковороду помідори, розрізані на дві частини і інше масло. Як тільки масло розтопилося вливаємо вино, через хвилинку повертаємо креветки, а ще через хвилину фетучіні, перемішуємо й подаємо.
Паста з в'яленими томатами та сиром
Інгредієнти: пенне – 200 г в'ялені помідори – 150 г; пармезан – 80 г; часник – 2 зубчики; перець чилі – 5 г; олія помідор – 50 мл; кедрові горіхи – 30 г; вершки – 100 мл; орегано, сіль. Приготування Спочатку на сухій сковороді злегка обсмажимо горішки, потім їх прибираємо і наливаємо олію, до нього кладемо часник пластинками, перець кільцями і помідори половинками, обсмажуємо пару хвилин. Потім закладаємо сирі пенне, додаємо вершки, сіль, орегано і заливаємо водою. Перемішуємо накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності пасти. Поки натираємо сир, і як тільки все готово щедро посипаємо зверху, перемішуємо. Викладаємо на тарілки і прикрашаємо кедровими горішками.