Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Овечий сир

9-08-2016, 20:43
1 805
Овечий сир
Овечий сир, як і козій є неймовірно корисним продуктом, вживання якого забезпечить організм необхідними вітамінами, мікро - і макроелементами, мінералами, зміцнить імунітет і поправить здоров'я.
Овечий сир готують з овечого молока, яке набагато цікавіше за смаком порівняно з коров'ячим та козячим продуктом і тому дозволяє отримати більш оригінальний і насичений смак сиру. Але такі смакові якості не даються просто так. Вівцям необхідно забезпечити особливий догляд, проганяючи їх щодня по пасовищах з запашними і корисними соковитими травами, а також дотримуючись встановлений режим дня. Крім того вівці дають набагато менше молока, ніж ті ж кози, а тим більше корови. Від однієї вівці, навіть самої молочної породи, можна отримати не більше півтора літрів продукту за добу, а найчастіше його кількість варіюється від 500 до 1000 мл Тому, як правило, сири на основі овечого молока мають чималу вартість і вважаються елітними.
Овечий сир можна приготувати і в домашніх умовах. Звичайно ж для цього необхідно мати своє господарство і хоча б парочку овець на подвір'я. І якщо ви той самий щасливчик, то спеціально для вас ми пропонуємо рецепти цього цінного продукту в домашніх умовах.

Домашній овечий сир - рецепт


Інгредієнти:

  • овече молоко – 4 л;

  • рідка сычужная закваска – 025 ч. ложки;

  • холодна вода – 25 мл;

  • сіль нейодированная – за смаком;

  • вода кипяченная – 230 мл;

  • сіль морська – 30 р.


  • Приготування
    Для приготування цього овечого сиру використовується тільки овече молоко і сичужний фермент, який можна нині придбати в аптеці. В домашніх господарствах такий компонент виробляють самостійно з яловичого або овечого шлунка, а в окремих випадках використовують для його приготування тільки шлунку молодого ягняти, який не знав іншої їжі, ніж молоко.
    Змішуємо підігріте до трохи теплого стану овече молоко з сичужний закваскою, розведеним у холодній воді і залишаємо на пару годин при кімнатних умовах. По закінченні часу розрізаємо за допомогою гострого ножа сквасившееся молоко на кубики і даємо йому постояти ще хвилин на п'ять-десять для відділення сироватки. Тепер вистилаємо сито або друшляк складеним вчетверо марлевим відрізу, виливаємо в нього основу сиру і залишаємо ще хвилин на десять. Тепер збираємо краї марлі, натискаємо на сирну масу і трохи віджимаємо. Додаємо в створоженную масу сіль за смаком і перемішуємо. Поливаємо сир невеликою кількістю тепленької водички, перемішуємо і знову віджимаємо за допомогою марлі.
    Для просушування сиру пов'язуємо марлю мішечком, поміщаємо його на решітку, встановлену в підходящу за розміром ємність, зверху покласти вантаж і залишаємо конструкцію на дванадцять годин.
    Овечий сир після цього можна засолити в розсолі, отримавши подобу бринзи . Для цього готуємо розсіл, розчинивши одну частину солі в п'яти частках водички, і занурюємо в отриману солону рідину віджатий сир. Витримуємо основу сиру в розсолі дванадцять годин, один раз за цей час її перевернувши.
    По закінченні часу витягаємо сирну головку на решітку і даємо їй трохи просохнути. Куди ж можна використовувати готовий солоний м'який
    Овечий сир
    овечий сир, який після просушування абсолютно готовий до вживання? Такий продукт найчастіше додають в салати та інші страви, рідше подають як самостійну закуску.
    Для того щоб приготувати сухий твердий овечий сир, після того як ми позбулися зайвої сироватки, викладаємо продукт на решітку і відправляємо в сухий погріб. Температура в ньому повинна підтримуватися на рівні 13 градусів. Витримуємо продукт за таких умов від восьми до десяти тижнів або до бажаного ступеня просушування, періодично протираючи поверхню сирної головки чистою тканиною, змоченою в розчині морської солі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити домашній сир?
    Як зробити домашній сир?
    Для любителів експериментувати з рецептами представляємо способи виготовлення домашнього сиру. Продукт виходить не гірше покупного, тільки корисніше.
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир з кефіру в мультиварці
    Сир домашнього приготування сьогодні користується особливою популярністю, адже досить складно придбати дійсно якісний і, головне, смачний продукт.
    Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
    Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
    Серед невеликої кількості рецептів домашніх сирів бринза займає першість. Так як її потрібно набагато менший час витримувати, ніж інші види продукту.
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Як зробити бринзу в домашніх умовах?
    Традиційно бринзу роблять з коров'ячого молока, проте існує кілька варіантів з використанням козячого або овечого молока. Цей щільний, трохи
    Сир сулугуні в домашніх умовах
    Сир сулугуні в домашніх умовах
    Сулугуні - ропні грузинський сир, який користується величезною популярністю в усьому світі. Пропонуємо приготувати його в домашніх умовах. Виходить
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза в домашніх умовах
    Бринза - це м'який солоний сир. Вона прекрасно підходить для створення салатів, пирогів, або просто може виступати в якості живильної закуски.