» » Домашній сир з молока і сметани

Домашній сир з молока і сметани

Домашній сир з молока і сметани
Якщо ви жодного разу не готували домашній сир, то рекомендуємо вам використовувати описані нижче способи. Сир за смаком виходить приголомшливо ніжним вершковим. Що стосується інгредієнтів, то краще всього використовувати домашнє жирне молоко, сметану та сільські курячі яйця, щоб ваш сир був максимально натуральним, корисним і смачним.

Рецепт домашнього сиру з молока і сметани


Інгредієнти:

  • молоко сільське – 980 мл;

  • сметана 35% – 205 мл;

  • яйце – 3 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • спеції та зелень – за бажанням.


  • Приготування
    У миску розбиваємо яйця і викладаємо жирну сметану. Ретельно все перемішуємо виделкою до однорідності. У каструлі розігріваємо молоко, додаємо сіль і кип'ятимо 5 хвилин, помішуючи, на слабкому вогні. Далі тонкою цівкою вводимо підготовлену раніше суміш і проварюємо масу ще 5 хвилин, не забуваючи помішувати. Незабаром, молоко почне згортатися, а на поверхні утворюються крупинки. Як тільки вони стануть великими, виливаємо вміст на друшляк, застелене марлею. Слившуюся сироватку не викидаємо, а використовуємо для випічки. Кінці марлі збираємо вузол, зверху встановлюємо плоску тарілку і придавлюємо банкою, наповненою водою. Залишаємо заготовку під пресом на 5 годин, а потім подаємо домашній сир з молока, сметани та яєць до столу, нарізавши скибочками.

    Рецепт сиру з молока і сметани


    Інгредієнти:

  • молоко 32% – 2 л;

  • сік лимонний – 35 мл;

  • йогурт «Активія» - 145 мл;

  • сметана жирна – 390 мл


  • Приготування
    Молоко та сметану змішуємо в каструлі і відправляємо посуд на середній вогонь. Після закипання, нагрів зменшуємо, вливаємо йогурт, лимонний сік і перемішуємо ложкою. На цьому етапі можна додати за бажанням будь-які смакові добавки: кмин, зелень, горіхи, мелену паприку і інші спеції.
    Далі обережно зливаємо всю масу в застелене чистою марлею друшляк. Обережно збираємо кінці і зав'язуємо нагорі вузол так, щоб сир залишився всередині. Обережно віджимаємо зайву сироватку і викладаємо заготовку в каструлю. Надаємо йому круглу форму, накриваємо блюдцем і зверху встановлюємо гніт. Через годину, розгортаємо марлю і обережно перекладаємо сирний сир в пластмасову ємність для зберігання.

    Сир з молока, сметани і лимона


    Інгредієнти:

  • молоко – 1 л;

  • сметана – 1 л;

  • лимон – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    У велику каструлю наливаємо молоко, кладемо нежирну сметану і відправляємо посуд на вогонь. Лимон промиваємо і вичавлюємо сік. У гаряче молоко додаємо сіль, спеції і тоненькою цівкою вводимо сік. Як тільки сироватка стане прозорою, відкидаємо масу на дрібний друшляк. Через 30 хвилин акуратно перекладаємо сир в спеціальну форму і прибираємо в холодильник.

    Домашній твердий сир з молока і сметани


    Інгредієнти:

  • молоко – 18 л;

  • сметана – 45 мл;

  • сіль – за смаком;

  • кефір – 335 мл;

  • яйця – 6 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як зайнятися приготуванням домашнього сиру з молока, кефіру та сметани, беремо друшляк і застеляємо його кількома шарами марлі.
    Яйця збиваємо міксером з сіллю і кількома ложками сметани.
    Домашній сир з молока і сметани
    Додаємо отриману суміш до молока і виливаємо кефір. Відправляємо посуд на середній вогонь і поступово нагріваємо масу, постійно помішуючи, забезпечуючи тим самим рівномірність нагріву. Коли на поверхні з'являться перші пластівці, уважно стежимо за сумішшю і очікуємо її закипання, але не кип'ятимо.
    Після цього обережно відкидаємо молочні згустки на марлю і залишаємо на 30 хвилин стікати. Далі збираємо кінці тканини, зав'язуємо вузлом зверху і відправляємо заготовку під прес на 7-10 годин. Готовий сир твердий нарізаємо скибочками і викладаємо на тарілку.
    Додав: admin | 9-08-2016, 20:42
    Переглядів: 2863