Рецепт піци в духовці
Існує безліч рецептів домашньої піци, так як в якості наповнення можна вибрати безліч різноманітних продуктів, які є завжди під рукою. Нижче описані рецепти справжньої, смачної піци, запеченої в духовці.
Інгредієнти:
Тісто:
цукор – 25 г;
вода – 3/4 склянки;
сіль;
борошно – 475 г;
оливкова олія – 50 мл;
свіжі дріжджі – 25 р.
Начинка:
сир – 65 г;
кетчуп (з нейтральним смаком) – 75 г;
ковбаса сирокопчена – 65 г;
томати з щільною м'якоттю – 2 шт.;
печериці великі, свіжі – 5 шт.
перець солодкий, великий – 1 шт.;
маслини (за бажанням) – 45 р.
Приготування
Спершу зробіть тісто: покладіть в ємність дріжджі, засипте цукор і сіль і залийте все теплою водою. Через короткий час (хвилин 5) дріжджі розбухнуть і розчиняться. Долийте оливу та всипайте борошно, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти досить м'яким. Прикрийте ком тесту трохи вологим рушником і залиште його на півтори години на расстойку в тепле місце.
Через невелику кількість часу злегка присипте борошном стіл, готове тісто розкачайте і розподіліть його на деко, змастіть кетчупом. Відразу ж поріжте соломкою перець, ковбасу і будь-яким способом гриби шматочками будь-якої форми, томати краще нарізати кружечками або півкільцями.
Шматочки наповнення рівномірно розкидайте по всій поверхні основи. Зверху притрусіть оливками, порізаною кільцями. Сир натріть на тертці і зверху присипте їм начинку. Помістіть піцу в гарячу духовку на 15 хвилин (220 градусів).
Інгредієнти:
Тісто:
пшеничне борошно – 690 м;
олія (рафінована) – 35 мл;
дріжджі інстантні – 10 г;
вода – 325 мл;
сіль;
Начинка:
ковбаса подкопченная – 375 г;
мариновані огірки – 75 г;
помідори з щільною м'якоттю – 255 г;
сир – 275 г;
кетчуп – 125 г;
італійські трави – 2 щіпки.
Приготування
Спершу висипте сухі дріжджі в теплу воду і залиште на кілька хвилин. Просійте борошно і змішайте її з сіллю. Тепер до опарі влийте соняшникову олію, всипте борошно з сіллю і починайте замішування. Тісто не повинно липнути до рук, але і додавати багато борошна також не варто, інакше основа вийде занадто щільною. Поставте тісто в тепло на расстойку. На це може знадобитися від сорока хвилин до півтора годин.
Далі розділіть тісто на дві частини і розкачайте, до бажаної товщини. Перенесіть основу на деко і оформляйте вироби. Промажте тісто кетчупом, приправте сухими травами і розподіляйте заздалегідь тонко нарізану ковбаску, тоненько нарізані солоні огірочки і гуртки томатів.
На завершення притрусіть піцу сиром і відправте на п'ятнадцять хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.
Інгредієнти:
томати – 375 г;
гливи – 75 г;
баклажани – 145 г;
маслини – 25 г;
фіолетовий цибулю або маринований ріпчаста – 45 г;
томатний соус – 325 г;
щіпка сушеного базиліка;
пласт листкового тіста.
Приготування
Для овочевої начинки припустіть в невеликій кількості рослинної (оливкової) олії, нарізані кубиками баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся волога. Маслини наріжте кільцями і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця або заздалегідь промаринуйте ріпчасту цибулю в водно-оцтовому розчині.
Злегка розкачати листкове тісто (краще взяти дріжджове), покрийте його щедрим шаром томатного соусу і розподіліть всі овочеві шматочки в довільному порядку, просто розкидавши їх по пласту тесту. Випікайте піцу при 230 градусах 8-10 хвилин.
Рецепт домашньої піци на дріжджовому тесті в духовці
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Спершу зробіть тісто: покладіть в ємність дріжджі, засипте цукор і сіль і залийте все теплою водою. Через короткий час (хвилин 5) дріжджі розбухнуть і розчиняться. Долийте оливу та всипайте борошно, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти досить м'яким. Прикрийте ком тесту трохи вологим рушником і залиште його на півтори години на расстойку в тепле місце.
Через невелику кількість часу злегка присипте борошном стіл, готове тісто розкачайте і розподіліть його на деко, змастіть кетчупом. Відразу ж поріжте соломкою перець, ковбасу і будь-яким способом гриби шматочками будь-якої форми, томати краще нарізати кружечками або півкільцями.
Шматочки наповнення рівномірно розкидайте по всій поверхні основи. Зверху притрусіть оливками, порізаною кільцями. Сир натріть на тертці і зверху присипте їм начинку. Помістіть піцу в гарячу духовку на 15 хвилин (220 градусів).
Рецепт швидкої піци в духовці
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Спершу висипте сухі дріжджі в теплу воду і залиште на кілька хвилин. Просійте борошно і змішайте її з сіллю. Тепер до опарі влийте соняшникову олію, всипте борошно з сіллю і починайте замішування. Тісто не повинно липнути до рук, але і додавати багато борошна також не варто, інакше основа вийде занадто щільною. Поставте тісто в тепло на расстойку. На це може знадобитися від сорока хвилин до півтора годин.
Далі розділіть тісто на дві частини і розкачайте, до бажаної товщини. Перенесіть основу на деко і оформляйте вироби. Промажте тісто кетчупом, приправте сухими травами і розподіляйте заздалегідь тонко нарізану ковбаску, тоненько нарізані солоні огірочки і гуртки томатів.
На завершення притрусіть піцу сиром і відправте на п'ятнадцять хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.
Як готувати піцу з листкового тіста в духовці – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для овочевої начинки припустіть в невеликій кількості рослинної (оливкової) олії, нарізані кубиками баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся волога. Маслини наріжте кільцями і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця або заздалегідь промаринуйте ріпчасту цибулю в водно-оцтовому розчині.
Злегка розкачати листкове тісто (краще взяти дріжджове), покрийте його щедрим шаром томатного соусу і розподіліть всі овочеві шматочки в довільному порядку, просто розкидавши їх по пласту тесту. Випікайте піцу при 230 градусах 8-10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца без сиру
Піца - страва, яке завжди виходить смачним, навіть зважаючи на відсутність якогось компонента. Наприклад, якщо у вас немає сиру, зробіть частування
Піца пепероні
Щоб не розоряти домашній бюджет щотижневим замовленнями піци з вашого улюбленого кафе, має сенс навчитися робити її самостійно. Далі розповімо, як
Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
В залежності від сезону і асортименту інгредієнтів під рукою, ви можете міняти наповнення для домашньої піци на свій розсуд, незмінними залишаються
Як приготувати піцу в домашніх умовах?
Піца - страва, яку можна подати з будь-якої нагоди: на торжество, буденний сімейний вечерю або навіть дитяче свято. Головне - вибрати хороший рецепт
Як спекти піцу?
Рецептів піци неймовірне безліч, починаючи від самої основи до різноманітного наповнення. Сьогодні пропонуємо зупинитися на способи її приготування.
Піца асорті
Піца асорті - це чудове рішення для начинки, якщо складно визначитися, що нового покласти на основу. Далі запропонуємо три таких оригінальних