Вернуться назад Распечатать

Рецепт піци в духовці

Рецепт піци в духовці
Існує безліч рецептів домашньої піци, так як в якості наповнення можна вибрати безліч різноманітних продуктів, які є завжди під рукою. Нижче описані рецепти справжньої, смачної піци, запеченої в духовці.

Рецепт домашньої піци на дріжджовому тесті в духовці


Інгредієнти:
Тісто:

  • цукор – 25 г;

  • вода – 3/4 склянки;

  • сіль;

  • борошно – 475 г;

  • оливкова олія – 50 мл;

  • свіжі дріжджі – 25 р.


  • Начинка:

  • сир – 65 г;

  • кетчуп (з нейтральним смаком) – 75 г;

  • ковбаса сирокопчена – 65 г;

  • томати з щільною м'якоттю – 2 шт.;

  • печериці великі, свіжі – 5 шт.

  • перець солодкий, великий – 1 шт.;

  • маслини (за бажанням) – 45 р.


  • Приготування
    Спершу зробіть тісто: покладіть в ємність дріжджі, засипте цукор і сіль і залийте все теплою водою. Через короткий час (хвилин 5) дріжджі розбухнуть і розчиняться. Долийте оливу та всипайте борошно, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти досить м'яким. Прикрийте ком тесту трохи вологим рушником і залиште його на півтори години на расстойку в тепле місце.
    Через невелику кількість часу злегка присипте борошном стіл, готове тісто розкачайте і розподіліть його на деко, змастіть кетчупом. Відразу ж поріжте соломкою перець, ковбасу і будь-яким способом гриби шматочками будь-якої форми, томати краще нарізати кружечками або півкільцями.
    Шматочки наповнення рівномірно розкидайте по всій поверхні основи. Зверху притрусіть оливками, порізаною кільцями. Сир натріть на тертці і зверху присипте їм начинку. Помістіть піцу в гарячу духовку на 15 хвилин (220 градусів).

    Рецепт швидкої піци в духовці


    Інгредієнти:
    Тісто:

  • пшеничне борошно – 690 м;

  • олія (рафінована) – 35 мл;

  • дріжджі інстантні – 10 г;

  • вода – 325 мл;

  • сіль;


  • Начинка:

  • ковбаса подкопченная – 375 г;

  • мариновані огірки – 75 г;

  • помідори з щільною м'якоттю – 255 г;

  • сир – 275 г;

  • кетчуп – 125 г;

  • італійські трави – 2 щіпки.


  • Приготування
    Спершу висипте сухі дріжджі в теплу воду і залиште на кілька хвилин. Просійте борошно і змішайте її з сіллю. Тепер до опарі влийте соняшникову олію, всипте борошно з сіллю і починайте замішування. Тісто не повинно липнути до рук, але і додавати багато борошна також не варто, інакше основа вийде занадто щільною. Поставте тісто в тепло на расстойку. На це може знадобитися від сорока хвилин до півтора годин.
    Далі розділіть тісто на дві частини і розкачайте, до бажаної товщини. Перенесіть основу на деко і оформляйте вироби. Промажте тісто кетчупом, приправте сухими травами і розподіляйте заздалегідь тонко нарізану ковбаску, тоненько нарізані солоні огірочки і гуртки томатів.
    На завершення притрусіть піцу сиром і відправте на п'ятнадцять хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.

    Як готувати піцу з листкового тіста в духовці – простий рецепт


    Інгредієнти:

  • томати – 375 г;

  • гливи – 75 г;

  • баклажани – 145 г;

  • маслини – 25 г;

  • фіолетовий цибулю або маринований ріпчаста – 45 г;

  • томатний соус – 325 г;

  • щіпка сушеного базиліка;

  • пласт листкового тіста.


  • Приготування
    Рецепт піци в духовці

    Для овочевої начинки припустіть в невеликій кількості рослинної (оливкової) олії, нарізані кубиками баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся волога. Маслини наріжте кільцями і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця або заздалегідь промаринуйте ріпчасту цибулю в водно-оцтовому розчині.
    Злегка розкачати листкове тісто (краще взяти дріжджове), покрийте його щедрим шаром томатного соусу і розподіліть всі овочеві шматочки в довільному порядку, просто розкидавши їх по пласту тесту. Випікайте піцу при 230 градусах 8-10 хвилин.