Існує безліч рецептів домашньої піци, так як в якості наповнення можна вибрати безліч різноманітних продуктів, які є завжди під рукою. Нижче описані рецепти справжньої, смачної піци, запеченої в духовці.
Рецепт домашньої піци на дріжджовому тесті в духовці
Інгредієнти: Тісто:
цукор – 25 г; вода – 3/4 склянки; сіль; борошно – 475 г; оливкова олія – 50 мл; свіжі дріжджі – 25 р. Начинка:
сир – 65 г; кетчуп (з нейтральним смаком) – 75 г; ковбаса сирокопчена – 65 г; томати з щільною м'якоттю – 2 шт.; печериці великі, свіжі – 5 шт. перець солодкий, великий – 1 шт.; маслини (за бажанням) – 45 р. Приготування Спершу зробіть тісто: покладіть в ємність дріжджі, засипте цукор і сіль і залийте все теплою водою. Через короткий час (хвилин 5) дріжджі розбухнуть і розчиняться. Долийте оливу та всипайте борошно, вимішуючи тісто. Воно повинно вийти досить м'яким. Прикрийте ком тесту трохи вологим рушником і залиште його на півтори години на расстойку в тепле місце.
Через невелику кількість часу злегка присипте борошном стіл, готове тісто розкачайте і розподіліть його на деко, змастіть кетчупом. Відразу ж поріжте соломкою перець, ковбасу і будь-яким способом гриби шматочками будь-якої форми, томати краще нарізати кружечками або півкільцями.
Шматочки наповнення рівномірно розкидайте по всій поверхні основи. Зверху притрусіть оливками, порізаною кільцями. Сир натріть на тертці і зверху присипте їм начинку. Помістіть піцу в гарячу духовку на 15 хвилин (220 градусів).
Рецепт швидкої піци в духовці
Інгредієнти: Тісто:
пшеничне борошно – 690 м; олія (рафінована) – 35 мл; дріжджі інстантні – 10 г; вода – 325 мл; сіль; Начинка:
ковбаса подкопченная – 375 г; мариновані огірки – 75 г; помідори з щільною м'якоттю – 255 г; сир – 275 г; кетчуп – 125 г; італійські трави – 2 щіпки. Приготування Спершу висипте сухі дріжджі в теплу воду і залиште на кілька хвилин. Просійте борошно і змішайте її з сіллю. Тепер до опарі влийте соняшникову олію, всипте борошно з сіллю і починайте замішування. Тісто не повинно липнути до рук, але і додавати багато борошна також не варто, інакше основа вийде занадто щільною. Поставте тісто в тепло на расстойку. На це може знадобитися від сорока хвилин до півтора годин.
Далі розділіть тісто на дві частини і розкачайте, до бажаної товщини. Перенесіть основу на деко і оформляйте вироби. Промажте тісто кетчупом, приправте сухими травами і розподіляйте заздалегідь тонко нарізану ковбаску, тоненько нарізані солоні огірочки і гуртки томатів.
На завершення притрусіть піцу сиром і відправте на п'ятнадцять хвилин у розігріту до 220 градусів духовку.
Як готувати піцу з листкового тіста в духовці – простий рецепт
Інгредієнти: томати – 375 г; гливи – 75 г; баклажани – 145 г; маслини – 25 г; фіолетовий цибулю або маринований ріпчаста – 45 г; томатний соус – 325 г; щіпка сушеного базиліка; пласт листкового тіста. Приготування Для овочевої начинки припустіть в невеликій кількості рослинної (оливкової) олії, нарізані кубиками баклажани до м'якості. Окремо спасеруйте гливи, поки з них не випарується вся волога. Маслини наріжте кільцями і розділіть червоний цибулю на тонкі півкільця або заздалегідь промаринуйте ріпчасту цибулю в водно-оцтовому розчині.
Злегка розкачати листкове тісто (краще взяти дріжджове), покрийте його щедрим шаром томатного соусу і розподіліть всі овочеві шматочки в довільному порядку, просто розкидавши їх по пласту тесту. Випікайте піцу при 230 градусах 8-10 хвилин.