Рецепт тіста для піци
Рецепти тесту для піци не завжди займають багато часу. Нижче ми розглянемо як класичні, так і осучаснені технології приготування, а ви зможете вибрати варіант на свій смак.
Автентичне тісто готується тільки з борошна сорту "00", тобто тієї, що містить в собі максимум глютену, а тому зберігає тонкість, легкість і хрумтить після приготування. Якщо ви хочете пройти класичної технології, то на допомогу прийде рецепт описані далі.
Інгредієнти:
борошно – 455 г;
дріжджі – 5 г;
вода – 245 мл;
цукор – 5 г;
оливкова олія – 15 мл
Приготування
Злегка підігрів воду, розведіть в ній цукрові кристали і всипте дріжджі. Коли гранули останніх розійдуться, а самі мікроорганізми активізуються, перелийте дріжджовий розчин до підсоленій борошні і додайте оливкову олію. Почніть замішувати тісто протягом 15 хвилин, а після накрийте його і залиште на двогодинну расстойку в теплі. По завершенні первинної расстойки, розділіть тісто на порції бажаного розміру і залиште кожну з них постояти ще з півгодини. Лише потім можна приступати до формування продукту.
Ця проста варіація дозволить вам домогтися м'якого, повітряного і досить товстого коржа. Таке тісто можна пускати в хід відразу або зберігати герметично запечатаним в морозильній камері протягом приблизно трьох місяців.
Інгредієнти:
вода – 315 мл;
дріжджі – 10 г;
борошно – 520 р.
Приготування
Залийте сухі дріжджі теплою водою і залиште постояти 5 хвилин. Борошно підсолити, перемішайте і влийте до неї дріжджовий розчин. Почніть вимішування і продовжуйте його близько 3-4 хвилин. Готове тісто сформуйте в кулю і залиште в теплі на 45 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру, накрийте вологою серветкою і дайте постояти ще півгодини.
Подпылите поверхню тіста борошном перед початком розкачування.
Приготування основи для піци – процес досить простий. Єдиною проблемою є час, який потрібно витратити на підготовку і расстойку. Останнього можна уникнути, якщо запастися пачкою свіжих сухих дріжджів і наступним рецептом.
Інгредієнти:
дріжджі – 10 г;
вода – 415 мл;
цукор – 10 г;
борошно пшеничне – 510 г;
борошно кукурудзяне – 10 р.
Приготування
Почніть з розведення дріжджів у теплій, злегка підсолодженій воді. Залиште дріжджовий розчин в теплі хвилин на 10 а коли на поверхні з'явиться піна, влийте його до пшеничного борошна. Замісивши однорідне тісто, розділіть його на порції бажаного розміру.
Обрану форму для випікання змастіть маслом і присипте кукурудзяним борошном. Розподіліть тісто по дну і відставте в сторону буквально на 10 хвилин, поки поверхня не покриється пухирцями. Далі можна викладати будь-яку начинку і відправте піцу запікатися.
Ця піца не має ніякого відношення до класики, але зате готується всього з трьох інгредієнтів, не вимагає тривалого вимішування і розстійки. На виході виходить тонкий і хрусткий корж, який можна доповнити будь-якими топпінг.
Інгредієнти:
вершкове масло – 235 г;
сметана – 355 г;
борошно – 475 р.
Приготування
З'єднайте борошно з пучкою солі. Додайте розтоплене масло і сметану. Замісіть щільне, але еластичне тісто і залиште його постояти на час підготовки соусу і начинки. Формувати та випікати піцу з такого тіста слід так само, як і звичайну.
Рецепт дріжджового тіста для італійської піци
Автентичне тісто готується тільки з борошна сорту "00", тобто тієї, що містить в собі максимум глютену, а тому зберігає тонкість, легкість і хрумтить після приготування. Якщо ви хочете пройти класичної технології, то на допомогу прийде рецепт описані далі.
Інгредієнти:
Приготування
Злегка підігрів воду, розведіть в ній цукрові кристали і всипте дріжджі. Коли гранули останніх розійдуться, а самі мікроорганізми активізуються, перелийте дріжджовий розчин до підсоленій борошні і додайте оливкову олію. Почніть замішувати тісто протягом 15 хвилин, а після накрийте його і залиште на двогодинну расстойку в теплі. По завершенні первинної расстойки, розділіть тісто на порції бажаного розміру і залиште кожну з них постояти ще з півгодини. Лише потім можна приступати до формування продукту.
Простий рецепт тіста для піци
Ця проста варіація дозволить вам домогтися м'якого, повітряного і досить товстого коржа. Таке тісто можна пускати в хід відразу або зберігати герметично запечатаним в морозильній камері протягом приблизно трьох місяців.
Інгредієнти:
Приготування
Залийте сухі дріжджі теплою водою і залиште постояти 5 хвилин. Борошно підсолити, перемішайте і влийте до неї дріжджовий розчин. Почніть вимішування і продовжуйте його близько 3-4 хвилин. Готове тісто сформуйте в кулю і залиште в теплі на 45 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру, накрийте вологою серветкою і дайте постояти ще півгодини.
Подпылите поверхню тіста борошном перед початком розкачування.
Рецепт смачного тіста для піци в домашніх умовах
Приготування основи для піци – процес досить простий. Єдиною проблемою є час, який потрібно витратити на підготовку і расстойку. Останнього можна уникнути, якщо запастися пачкою свіжих сухих дріжджів і наступним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Почніть з розведення дріжджів у теплій, злегка підсолодженій воді. Залиште дріжджовий розчин в теплі хвилин на 10 а коли на поверхні з'явиться піна, влийте його до пшеничного борошна. Замісивши однорідне тісто, розділіть його на порції бажаного розміру.
Обрану форму для випікання змастіть маслом і присипте кукурудзяним борошном. Розподіліть тісто по дну і відставте в сторону буквально на 10 хвилин, поки поверхня не покриється пухирцями. Далі можна викладати будь-яку начинку і відправте піцу запікатися.
Тісто для домашньої піци – рецепт
Ця піца не має ніякого відношення до класики, але зате готується всього з трьох інгредієнтів, не вимагає тривалого вимішування і розстійки. На виході виходить тонкий і хрусткий корж, який можна доповнити будь-якими топпінг.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте борошно з пучкою солі. Додайте розтоплене масло і сметану. Замісіть щільне, але еластичне тісто і залиште його постояти на час підготовки соусу і начинки. Формувати та випікати піцу з такого тіста слід так само, як і звичайну.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца пепероні
Щоб не розоряти домашній бюджет щотижневим замовленнями піци з вашого улюбленого кафе, має сенс навчитися робити її самостійно. Далі розповімо, як
Піца в духовці в домашніх умовах - рецепт
В залежності від сезону і асортименту інгредієнтів під рукою, ви можете міняти наповнення для домашньої піци на свій розсуд, незмінними залишаються
Тісто для піци як у піцерії
Матеріал цієї статті повністю присвячений рецептами основи для піци, які звичайно використовують в піцеріях. Тому любителям поласувати цією стравою
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування
Піца асорті
Піца асорті - це чудове рішення для начинки, якщо складно визначитися, що нового покласти на основу. Далі запропонуємо три таких оригінальних
Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то