Рецепти тесту для піци не завжди займають багато часу. Нижче ми розглянемо як класичні, так і осучаснені технології приготування, а ви зможете вибрати варіант на свій смак.
Рецепт дріжджового тіста для італійської піци
Автентичне тісто готується тільки з борошна сорту "00", тобто тієї, що містить в собі максимум глютену, а тому зберігає тонкість, легкість і хрумтить після приготування. Якщо ви хочете пройти класичної технології, то на допомогу прийде рецепт описані далі.
Інгредієнти: борошно – 455 г; дріжджі – 5 г; вода – 245 мл; цукор – 5 г; оливкова олія – 15 мл Приготування Злегка підігрів воду, розведіть в ній цукрові кристали і всипте дріжджі. Коли гранули останніх розійдуться, а самі мікроорганізми активізуються, перелийте дріжджовий розчин до підсоленій борошні і додайте оливкову олію. Почніть замішувати тісто протягом 15 хвилин, а після накрийте його і залиште на двогодинну расстойку в теплі. По завершенні первинної расстойки, розділіть тісто на порції бажаного розміру і залиште кожну з них постояти ще з півгодини. Лише потім можна приступати до формування продукту.
Простий рецепт тіста для піци
Ця проста варіація дозволить вам домогтися м'якого, повітряного і досить товстого коржа. Таке тісто можна пускати в хід відразу або зберігати герметично запечатаним в морозильній камері протягом приблизно трьох місяців.
Інгредієнти: вода – 315 мл; дріжджі – 10 г; борошно – 520 р. Приготування Залийте сухі дріжджі теплою водою і залиште постояти 5 хвилин. Борошно підсолити, перемішайте і влийте до неї дріжджовий розчин. Почніть вимішування і продовжуйте його близько 3-4 хвилин. Готове тісто сформуйте в кулю і залиште в теплі на 45 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру, накрийте вологою серветкою і дайте постояти ще півгодини.
Подпылите поверхню тіста борошном перед початком розкачування.
Рецепт смачного тіста для піци в домашніх умовах
Приготування основи для піци – процес досить простий. Єдиною проблемою є час, який потрібно витратити на підготовку і расстойку. Останнього можна уникнути, якщо запастися пачкою свіжих сухих дріжджів і наступним рецептом.
Інгредієнти: дріжджі – 10 г; вода – 415 мл; цукор – 10 г; борошно пшеничне – 510 г; борошно кукурудзяне – 10 р. Приготування Почніть з розведення дріжджів у теплій, злегка підсолодженій воді. Залиште дріжджовий розчин в теплі хвилин на 10 а коли на поверхні з'явиться піна, влийте його до пшеничного борошна. Замісивши однорідне тісто, розділіть його на порції бажаного розміру.
Обрану форму для випікання змастіть маслом і присипте кукурудзяним борошном. Розподіліть тісто по дну і відставте в сторону буквально на 10 хвилин, поки поверхня не покриється пухирцями. Далі можна викладати будь-яку начинку і відправте піцу запікатися.
Тісто для домашньої піци – рецепт
Ця піца не має ніякого відношення до класики, але зате готується всього з трьох інгредієнтів, не вимагає тривалого вимішування і розстійки. На виході виходить тонкий і хрусткий корж,
який можна доповнити будь-якими топпінг.
Інгредієнти: вершкове масло – 235 г; сметана – 355 г; борошно – 475 р. Приготування З'єднайте борошно з пучкою солі. Додайте розтоплене масло і сметану. Замісіть щільне, але еластичне тісто і залиште його постояти на час підготовки соусу і начинки. Формувати та випікати піцу з такого тіста слід так само, як і звичайну.