Вернуться назад Распечатать

Рецепт тіста для піци

Рецепт тіста для піци
Рецепти тесту для піци не завжди займають багато часу. Нижче ми розглянемо як класичні, так і осучаснені технології приготування, а ви зможете вибрати варіант на свій смак.

Рецепт дріжджового тіста для італійської піци


Автентичне тісто готується тільки з борошна сорту "00", тобто тієї, що містить в собі максимум глютену, а тому зберігає тонкість, легкість і хрумтить після приготування. Якщо ви хочете пройти класичної технології, то на допомогу прийде рецепт описані далі.
Інгредієнти:

  • борошно – 455 г;

  • дріжджі – 5 г;

  • вода – 245 мл;

  • цукор – 5 г;

  • оливкова олія – 15 мл


  • Приготування
    Злегка підігрів воду, розведіть в ній цукрові кристали і всипте дріжджі. Коли гранули останніх розійдуться, а самі мікроорганізми активізуються, перелийте дріжджовий розчин до підсоленій борошні і додайте оливкову олію. Почніть замішувати тісто протягом 15 хвилин, а після накрийте його і залиште на двогодинну расстойку в теплі. По завершенні первинної расстойки, розділіть тісто на порції бажаного розміру і залиште кожну з них постояти ще з півгодини. Лише потім можна приступати до формування продукту.

    Простий рецепт тіста для піци


    Ця проста варіація дозволить вам домогтися м'якого, повітряного і досить товстого коржа. Таке тісто можна пускати в хід відразу або зберігати герметично запечатаним в морозильній камері протягом приблизно трьох місяців.
    Інгредієнти:

  • вода – 315 мл;

  • дріжджі – 10 г;

  • борошно – 520 р.


  • Приготування
    Залийте сухі дріжджі теплою водою і залиште постояти 5 хвилин. Борошно підсолити, перемішайте і влийте до неї дріжджовий розчин. Почніть вимішування і продовжуйте його близько 3-4 хвилин. Готове тісто сформуйте в кулю і залиште в теплі на 45 хвилин. Тісто розділіть на порції бажаного розміру, накрийте вологою серветкою і дайте постояти ще півгодини.
    Подпылите поверхню тіста борошном перед початком розкачування.

    Рецепт смачного тіста для піци в домашніх умовах


    Приготування основи для піци – процес досить простий. Єдиною проблемою є час, який потрібно витратити на підготовку і расстойку. Останнього можна уникнути, якщо запастися пачкою свіжих сухих дріжджів і наступним рецептом.
    Інгредієнти:

  • дріжджі – 10 г;

  • вода – 415 мл;

  • цукор – 10 г;

  • борошно пшеничне – 510 г;

  • борошно кукурудзяне – 10 р.


  • Приготування
    Почніть з розведення дріжджів у теплій, злегка підсолодженій воді. Залиште дріжджовий розчин в теплі хвилин на 10 а коли на поверхні з'явиться піна, влийте його до пшеничного борошна. Замісивши однорідне тісто, розділіть його на порції бажаного розміру.
    Обрану форму для випікання змастіть маслом і присипте кукурудзяним борошном. Розподіліть тісто по дну і відставте в сторону буквально на 10 хвилин, поки поверхня не покриється пухирцями. Далі можна викладати будь-яку начинку і відправте піцу запікатися.

    Тісто для домашньої піци – рецепт


    Ця піца не має ніякого відношення до класики, але зате готується всього з трьох інгредієнтів, не вимагає тривалого вимішування і розстійки. На виході виходить тонкий і хрусткий корж,
    Рецепт тіста для піци
    який можна доповнити будь-якими топпінг.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 235 г;

  • сметана – 355 г;

  • борошно – 475 р.


  • Приготування
    З'єднайте борошно з пучкою солі. Додайте розтоплене масло і сметану. Замісіть щільне, але еластичне тісто і залиште його постояти на час підготовки соусу і начинки. Формувати та випікати піцу з такого тіста слід так само, як і звичайну.