Як приготувати телятину?
Телятина здавна вважається дуже смачною і дієтичною їжею. А за концентрації корисних речовин вона навіть перевершує традиційну яловичину. Тому якщо ви прихильник здорового харчування, вас напевно зацікавить, як правильно приготувати телятину.
Якщо ви втомилися від традиційного відвареного або запеченого м'яса, гуляш – чудова можливість долучитися до тонкощів гастрономії. Простота його приготування підкуповує, а в м'ясі зберігаються всі корисні властивості.
Інгредієнти:
яловичина – 800 г;
цибуля – 65 г;
сіль;
борошно високої якості – 75 г;
пісне масло – 45 г;
морква велика – 1 шт.
Приготування
Міркуючи, що можна приготувати з телятини, не забудьте про це нескладне блюдо. На сковорідку налийте олію і злегка підігрійте його. Почистіть цибулю, наріжте його півкільцями і викладіть на сковороду. Обсмажувати цей овоч слід близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім всипте туди ж борошно, ретельно перемішайте і залиште на вогні ще на пару хвилин.
Помийте і наріжте не дуже великими шматочками м'ясо, покладіть його в каструлю і туди ж влийте зажарку і злегка підсолити. Зрідка помішуючи, тушкуйте телятину на невеликому вогні, при необхідності додаючи рослинну олію і воду. Очищену моркву наріжте кубиками, покладіть в каструлю, добре перемішайте і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 50-60 хвилин.
Коли не вистачає часу, часом не до кулінарних делікатесів. Але з цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати телятину, щоб вона була м'якою, без зайвого нервування і фінансових витрат.
Інгредієнти:
телятина – 675 г;
цибуля велика – 1 шт.;
молоко незбиране, жирне – 275 мл;
зубок часнику;
сіль;
яйце велике, добірне – 1 шт.
Приготування
Дрібно наріжте цибулю і часник, додайте молоко, сире яйце і сіль, потім все гарненько збийте міксером. Телятину нарізати скибочками товщиною близько 1 см (м'ясо можна відбити). Покладіть шматочки м'яса в отриманий маринад і залиште на 2-3 години. На сковороду налийте трохи олії, добре прогрійте її і приступайте до смаження телятини. На це у вас піде 15-20 хвилин.
Якщо ви не в курсі, як приготувати телятину в мультиварці, зробіть точно так само, тільки замість сковороди покладіть м'ясо в цей побутовий прилад і включіть режим «Підсмажування» на 10 хвилин.
Всі вітаміни і корисні мікроелементи обов'язково збережуться в м'ясі, приготовлена таким способом. А приємним бонусом стане вишуканий смак і незрівнянна хрустка скоринка.
Інгредієнти:
телятина – 575 г;
сіль;
часник – 4 великих зубця;
коріандр і чорний перець;
гірчиця діжонська , пекуча – 65 р.
Приготування
Візьміть охолоджене м'ясо і залиште його полежати при кімнатній температурі на кілька годин. Натріть часник на дрібній тертці, зробіть в м'ясі глибокі поздовжні розрізи і нашпигуйте його часником. В окремому посуді добре перемішайте гірчицю, сіль та інші спеції. Потім змажте цією сумішшю телятину з усіх боків і щільно оберніть її фольгою. Залиште її промаринуватися на 1-2 години. Розігрійте духовку до 250 градусів і помістіть туди м'ясо на деко. Випікати таким чином слід протягом чверті години, потім температуру зменшити до 180 градусів і запікають телятину протягом півгодини. Після вилучення з духовки м'ясо потрібно залишити у фользі ще на 15-20 хвилин.
Як приготувати гуляш з телятини з підливкою?
Якщо ви втомилися від традиційного відвареного або запеченого м'яса, гуляш – чудова можливість долучитися до тонкощів гастрономії. Простота його приготування підкуповує, а в м'ясі зберігаються всі корисні властивості.
Інгредієнти:
Приготування
Міркуючи, що можна приготувати з телятини, не забудьте про це нескладне блюдо. На сковорідку налийте олію і злегка підігрійте його. Почистіть цибулю, наріжте його півкільцями і викладіть на сковороду. Обсмажувати цей овоч слід близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім всипте туди ж борошно, ретельно перемішайте і залиште на вогні ще на пару хвилин.
Помийте і наріжте не дуже великими шматочками м'ясо, покладіть його в каструлю і туди ж влийте зажарку і злегка підсолити. Зрідка помішуючи, тушкуйте телятину на невеликому вогні, при необхідності додаючи рослинну олію і воду. Очищену моркву наріжте кубиками, покладіть в каструлю, добре перемішайте і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 50-60 хвилин.
Як смачно приготувати телятину на сковороді?
Коли не вистачає часу, часом не до кулінарних делікатесів. Але з цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати телятину, щоб вона була м'якою, без зайвого нервування і фінансових витрат.
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно наріжте цибулю і часник, додайте молоко, сире яйце і сіль, потім все гарненько збийте міксером. Телятину нарізати скибочками товщиною близько 1 см (м'ясо можна відбити). Покладіть шматочки м'яса в отриманий маринад і залиште на 2-3 години. На сковороду налийте трохи олії, добре прогрійте її і приступайте до смаження телятини. На це у вас піде 15-20 хвилин.
Якщо ви не в курсі, як приготувати телятину в мультиварці, зробіть точно так само, тільки замість сковороди покладіть м'ясо в цей побутовий прилад і включіть режим «Підсмажування» на 10 хвилин.
Як смачно приготувати телятину в духовці?
Всі вітаміни і корисні мікроелементи обов'язково збережуться в м'ясі, приготовлена таким способом. А приємним бонусом стане вишуканий смак і незрівнянна хрустка скоринка.
Інгредієнти:
Приготування
Візьміть охолоджене м'ясо і залиште його полежати при кімнатній температурі на кілька годин. Натріть часник на дрібній тертці, зробіть в м'ясі глибокі поздовжні розрізи і нашпигуйте його часником. В окремому посуді добре перемішайте гірчицю, сіль та інші спеції. Потім змажте цією сумішшю телятину з усіх боків і щільно оберніть її фольгою. Залиште її промаринуватися на 1-2 години. Розігрійте духовку до 250 градусів і помістіть туди м'ясо на деко. Випікати таким чином слід протягом чверті години, потім температуру зменшити до 180 градусів і запікають телятину протягом півгодини. Після вилучення з духовки м'ясо потрібно залишити у фользі ще на 15-20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно приготувати телятину?
Приготуйте дивовижно смачні страви з телятини різними способами. Далі запропонуємо прекрасні варіанти запікання м'яса в духовці або томління в
Гуляш з телятини
Традиційно угорський гуляш готується з молодої телятини. Постараємося сильно не відходити від класики, але трохи модифікуємо рецепт, додавши в звичне
Телятина – рецепти
Страви з телятини чудово підійдуть для родини - і для дорослих, і для маленьких дітей. Ніжне, дієтичне м'ясо виходить соковитим і ароматним. Ми
Телятина, запечена в духовці
Телятина, запечена в духовці - ніжне, соковите і дуже смачне блюдо. До того ж, дуже навіть дієтичне. Чудові рецепти приготування телятини допоможуть
Тушкована телятина
Тушкована телятина – відмінний варіант доповнити будь-який гарнір. Щоб приготувати підливу, вам потрібно буде виділити 40 хвилин свого часу. М'ясо
Телятина з грибами
Телятина з грибами - соковите і ароматне блюдо, яке чудово підійде до недільного обіду або вечері в колі родини. Його можна подати з будь-яким