Телятина – рецепти
Телятина – чудове м'ясо, значно більш корисне для живлення, ніж яловичина. Особливо телятина підходить для дієтичного і дитячого харчування. Телятина вважається делікатесним продуктом завдяки мінімальному вмісту жиру і ніжному смаку.
Розповімо, як можна смачно приготувати телятину .
Якщо вже вирішили готувати з телятини, вибирайте свіже або охолоджене незаморожене м'ясо, обов'язково перевірена ветеринарною службою.
Інгредієнти:
телятина цілісним шматком довгастої форми – близько 1кг;
суміш мелених спецій (наприклад, хмелі-сунелі);
гірчиця російська готова (без сумнівних добавок) – 2 ст. ложки;
олія оливкова;
часник – 5-8 зубчиків;
зелень.
Приготування
Шматок телятини шпигуємо шматочками часнику з допомогою гострого ножа з вузьким лезом. Змішати гірчицю з оливковою олією (приблизно навпіл того й іншого), додаємо суміш спецій і трохи солі. Обмазуємо сумішшю м'ясо з усіх боків.
Змащуємо маслом або водою шматок фольги відповідного розміру. Рідко розкладаємо по фользі гілочки зелені. Зверху кладемо підготовлений шматок телятини і запаковуємо. Повторюємо упаковку з фольги другий раз – для надійності. Запікаємо телятину в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 60 хвилин, оптимальна температура – близько 200°С. Запечену телятину остуджуємо у фользі протягом 20 хвилин, після чого розгортаємо фольгу і нарізаємо м'ясо скибками. Подаємо з зеленою цибулькою та іншої свіжою зеленню, свіжими огірками, помідорами, солодким перцем. З гарнір найкраще зелений молодий горошок або квасоля, можна також подати телятину з відварною картоплею або полентою. Добре до запеченої телятини подати якійсь окремо приготовлений делікатний соус. Можна до телятини подати келих червоного або рожевого столового вина.
Звичайно, смажити – некорисний спосіб термічної обробки, проте, оскільки молоде м'ясо, будемо тільки обсмажувати, причому дуже швидко.
Інгредієнти:
вирізка теляча – 600 г;
олія оливкова;
коньяк або виноградне бренді – 60 мл;
мелені спеції (перець чорний, мускатний горіх, коріандр);
сіль;
зелень.
Приготування
Нарізаємо м'ясо медальйонами, злегка відбиваємо їх і трохи присипаємо сумішшю спецій і солі. Добре розжарюємо чавунну сковороду без покриттів, наливаємо олії і обсмажуємо медальйони з обох боків до золотисто-коричневого відтінку (не більше 3 хвилин з кожною з сторін). Продовжуючи тримати сковороду на вогні, обливаємо медальйони коньяком і підпалюємо. Таким чином, фламбируем м'ясо, поки полум'я не стане слабшати, після чого накриваємо сковороду кришкою.
Подаємо медальйони з соусом, до складу якого входить бальзамічний оцет, вино і часник. Добре також подати оливки, каперси, спаржу.
Інгредієнти:
телятина – близько 500 м;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
томат-паста – 2 ст. ложки;
перець пекучий червоний;
паприка солодка мелена;
смалець свинячий перетоплений;
часник;
зелень.
Приготування
Готуємо в товстостінному сотейнику. Нарізаємо м'ясо дрібними шматочками і злегка обсмажуємо його з цибулею, нарізаною дрібно. Доливаємо води так, щоб ледь покривала м'ясо, і тушкуємо на малому вогні з додаванням червоного пекучого перцю, паприки і, можливо, інших спецій. М'ясо буде готуватися приблизно протягом 30-40 хвилин. Ближче до кінця приготування заправимо гуляш томат-пастою (можете додати стільки ж пшеничного борошна або крохмалю для густоти підливи). Перед подачею обов'язково приправимо гуляш часником і присыплем рубаною зеленню. Подати гуляш можна з картоплею, квасолею, овочами. До речі, і готувати можна відразу з картоплею, закладайте картопля з урахуванням того, що готується він протягом 20 хвилин.
Розповімо, як можна смачно приготувати телятину .
Якщо вже вирішили готувати з телятини, вибирайте свіже або охолоджене незаморожене м'ясо, обов'язково перевірена ветеринарною службою.
Телятина, запечена в фользі в духовці – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Шматок телятини шпигуємо шматочками часнику з допомогою гострого ножа з вузьким лезом. Змішати гірчицю з оливковою олією (приблизно навпіл того й іншого), додаємо суміш спецій і трохи солі. Обмазуємо сумішшю м'ясо з усіх боків.
Змащуємо маслом або водою шматок фольги відповідного розміру. Рідко розкладаємо по фользі гілочки зелені. Зверху кладемо підготовлений шматок телятини і запаковуємо. Повторюємо упаковку з фольги другий раз – для надійності. Запікаємо телятину в заздалегідь розігрітій духовій шафі протягом 60 хвилин, оптимальна температура – близько 200°С. Запечену телятину остуджуємо у фользі протягом 20 хвилин, після чого розгортаємо фольгу і нарізаємо м'ясо скибками. Подаємо з зеленою цибулькою та іншої свіжою зеленню, свіжими огірками, помідорами, солодким перцем. З гарнір найкраще зелений молодий горошок або квасоля, можна також подати телятину з відварною картоплею або полентою. Добре до запеченої телятини подати якійсь окремо приготовлений делікатний соус. Можна до телятини подати келих червоного або рожевого столового вина.
Смажені фламбірованние медальйони з телятини – рецепт
Звичайно, смажити – некорисний спосіб термічної обробки, проте, оскільки молоде м'ясо, будемо тільки обсмажувати, причому дуже швидко.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо м'ясо медальйонами, злегка відбиваємо їх і трохи присипаємо сумішшю спецій і солі. Добре розжарюємо чавунну сковороду без покриттів, наливаємо олії і обсмажуємо медальйони з обох боків до золотисто-коричневого відтінку (не більше 3 хвилин з кожною з сторін). Продовжуючи тримати сковороду на вогні, обливаємо медальйони коньяком і підпалюємо. Таким чином, фламбируем м'ясо, поки полум'я не стане слабшати, після чого накриваємо сковороду кришкою.
Подаємо медальйони з соусом, до складу якого входить бальзамічний оцет, вино і часник. Добре також подати оливки, каперси, спаржу.
Гуляш з телятини – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо в товстостінному сотейнику. Нарізаємо м'ясо дрібними шматочками і злегка обсмажуємо його з цибулею, нарізаною дрібно. Доливаємо води так, щоб ледь покривала м'ясо, і тушкуємо на малому вогні з додаванням червоного пекучого перцю, паприки і, можливо, інших спецій. М'ясо буде готуватися приблизно протягом 30-40 хвилин. Ближче до кінця приготування заправимо гуляш томат-пастою (можете додати стільки ж пшеничного борошна або крохмалю для густоти підливи). Перед подачею обов'язково приправимо гуляш часником і присыплем рубаною зеленню. Подати гуляш можна з картоплею, квасолею, овочами. До речі, і готувати можна відразу з картоплею, закладайте картопля з урахуванням того, що готується він протягом 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Телятина, запечена в духовці
Телятина, запечена в духовці - ніжне, соковите і дуже смачне блюдо. До того ж, дуже навіть дієтичне. Чудові рецепти приготування телятини допоможуть
Тушкована телятина
Тушкована телятина – відмінний варіант доповнити будь-який гарнір. Щоб приготувати підливу, вам потрібно буде виділити 40 хвилин свого часу. М'ясо
Медальйони з телятини
Медальйони з телятини - це страва ресторанного рівня, адже таке ніжне м'ясо дуже легко пересмажити і тим самим зіпсувати страву. Якщо ви впевнені в
Запечена телятина у фользі
Іноді, так хочеться приготувати що-небудь ніжне, вишукане, але в теж час ситне - є відмінний варіант досить простого страви - запечена телятина у
Телятина з грибами
Телятина з грибами - соковите і ароматне блюдо, яке чудово підійде до недільного обіду або вечері в колі родини. Його можна подати з будь-яким
Теляча вирізка в духовці
Теляча вирізка - делікатесний і корисний продукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. А сьогодні ми розповімо, як її смачно і оригінально