Телятина здавна вважається дуже смачною і дієтичною їжею. А за концентрації корисних речовин вона навіть перевершує традиційну яловичину. Тому якщо ви прихильник здорового харчування, вас напевно зацікавить, як правильно приготувати телятину.
Як приготувати гуляш з телятини з підливкою?
Якщо ви втомилися від традиційного відвареного або запеченого м'яса, гуляш – чудова можливість долучитися до тонкощів гастрономії. Простота його приготування підкуповує, а в м'ясі зберігаються всі корисні властивості.
Інгредієнти: яловичина – 800 г; цибуля – 65 г; сіль; борошно високої якості – 75 г; пісне масло – 45 г; морква велика – 1 шт. Приготування Міркуючи, що можна приготувати з телятини, не забудьте про це нескладне блюдо. На сковорідку налийте олію і злегка підігрійте його. Почистіть цибулю, наріжте його півкільцями і викладіть на сковороду. Обсмажувати цей овоч слід близько 5 хвилин при постійному помішуванні. Потім всипте туди ж борошно, ретельно перемішайте і залиште на вогні ще на пару хвилин.
Помийте і наріжте не дуже великими шматочками м'ясо, покладіть його в каструлю і туди ж влийте зажарку і злегка підсолити. Зрідка помішуючи, тушкуйте телятину на невеликому вогні, при необхідності додаючи рослинну олію і воду. Очищену моркву наріжте кубиками, покладіть в каструлю, добре перемішайте і тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні 50-60 хвилин.
Як смачно приготувати телятину на сковороді?
Коли не вистачає часу, часом не до кулінарних делікатесів. Але з цього рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати телятину, щоб вона була м'якою, без зайвого нервування і фінансових витрат.
Інгредієнти: телятина – 675 г; цибуля велика – 1 шт.; молоко незбиране, жирне – 275 мл; зубок часнику; сіль; яйце велике, добірне – 1 шт. Приготування Дрібно наріжте цибулю і часник, додайте молоко, сире яйце і сіль, потім все гарненько збийте міксером. Телятину нарізати скибочками товщиною близько 1 см (м'ясо можна відбити). Покладіть шматочки м'яса в отриманий маринад і залиште на 2-3 години. На сковороду налийте трохи олії, добре прогрійте її і приступайте до смаження телятини. На це у вас піде 15-20 хвилин.
Якщо ви не в курсі, як приготувати телятину в мультиварці, зробіть точно так само, тільки замість сковороди покладіть м'ясо в цей побутовий прилад і включіть режим «Підсмажування» на 10 хвилин.
Як смачно приготувати телятину в духовці?
Всі вітаміни і корисні мікроелементи обов'язково збережуться в м'ясі, приготовлена таким способом. А приємним бонусом стане вишуканий смак і незрівнянна хрустка скоринка.
Інгредієнти: телятина – 575 г; сіль; часник – 4 великих зубця; коріандр і чорний перець; гірчиця діжонська , пекуча – 65 р. Приготування Візьміть охолоджене м'ясо і залиште його полежати при кімнатній температурі на кілька годин. Натріть часник на дрібній тертці, зробіть в м'ясі глибокі поздовжні розрізи і нашпигуйте його часником. В окремому посуді добре перемішайте гірчицю, сіль та інші спеції. Потім змажте цією сумішшю телятину з усіх боків і щільно оберніть її фольгою. Залиште її промаринуватися на 1-2 години. Розігрійте духовку до 250 градусів і помістіть туди м'ясо на деко. Випікати таким чином слід протягом чверті години, потім температуру зменшити до 180 градусів і запікають телятину протягом півгодини. Після вилучення з духовки м'ясо потрібно залишити у фользі ще на 15-20 хвилин.