Капустяні оладки на кефірі
Навіщо смажити оладки із звичайного солодкого тіста, якщо можна використовувати в цих цілях корисну капусту? Про те, як приготувати оладки з капусти, читайте в нашій статті. Вони стануть прекрасним перекусом на обід або легким вечерею для всієї родини.
Інгредієнти:
білокачанна капуста – 345 г;
кефір – 205 мл;
яйце – 1 шт.;
цибулина – 75 г;
спеції;
борошно – 55 г;
олія рослинна;
сметана для подачі;
розпушувач – щіпка.
Приготування
Капусту тонко шаткуємо ножем, посипаємо сіллю і добре розминаємо руками, щоб вона пустила сік. Цибулину очистити, подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо з капустою. Потім вливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо масу і переходимо безпосередньо до приготування оладок з капустою на кефірі. Для цього на сковороду наливаємо трохи олії, прогріваємо його, викладаємо овочеву масу ложкою і обсмажуємо заготовки до золотистого кольору. Подаємо страву зі сметаною в охолодженому вигляді.
Інгредієнти:
капуста молода – 525 г;
яйце відбірне – 3 шт.;
борошно високої якості – 45 г;
сода – щіпка;
спеції;
кефір – 125 мл;
олія рослинна.
Приготування
З капусти, знімаємо верхні брудні листочки і тонко шаткуємо ножем. Потім відварюємо в окропі і ретельно віджимаємо руками. Після цього викладаємо овочеву масу в миску, додаємо яйця, кефір, спеції, борошно і соду. Гарненько все перемішуємо, формуємо невеликі оладки і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо готові оладки з молодої капусти зі свіжими овочами і сметаною.
Інгредієнти:
капуста – 115 г;
манна крупа – 85 м;
масло вершкове – 55 г;
кефір – 265 мл;
яйце – 3 шт.;
мелені панірувальні сухарі;
спеції.
Приготування
З капусти акуратно знімаємо все листя і відварюємо до м'якості близько 10 хвилин. Далі обсушуємо, охолодити і дрібно шаткуємо ножем. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кидаємо підготовлену капусту і тушкуємо її 5 хвилин, помішуючи. В кефірі замочуємо манку. Коли капуста охолоне, розбиваємо туди курячі яйця, вливаємо кефірно-манну масу і кидаємо спеції за смаком. Перемішуємо, формуємо руками котлетки, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на застелений папером лист. Відправляємо заготовки на 25 хвилин у розігріту духовку, встановивши температуру на 180 градусів. Готові оладки з капусти подаємо до столу зі сметанкою.
Рецепт оладок з капусти
Інгредієнти:
Приготування
Капусту тонко шаткуємо ножем, посипаємо сіллю і добре розминаємо руками, щоб вона пустила сік. Цибулину очистити, подрібнюємо на крупній тертці і змішуємо з капустою. Потім вливаємо кефір, розбиваємо яйце, додаємо борошно і розпушувач. Ретельно перемішуємо масу і переходимо безпосередньо до приготування оладок з капустою на кефірі. Для цього на сковороду наливаємо трохи олії, прогріваємо його, викладаємо овочеву масу ложкою і обсмажуємо заготовки до золотистого кольору. Подаємо страву зі сметаною в охолодженому вигляді.
Капустяні оладки на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
З капусти, знімаємо верхні брудні листочки і тонко шаткуємо ножем. Потім відварюємо в окропі і ретельно віджимаємо руками. Після цього викладаємо овочеву масу в миску, додаємо яйця, кефір, спеції, борошно і соду. Гарненько все перемішуємо, формуємо невеликі оладки і обсмажуємо на олії до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо готові оладки з молодої капусти зі свіжими овочами і сметаною.
Рецепт оладок з капустою на кефірі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З капусти акуратно знімаємо все листя і відварюємо до м'якості близько 10 хвилин. Далі обсушуємо, охолодити і дрібно шаткуємо ножем. На сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла, кидаємо підготовлену капусту і тушкуємо її 5 хвилин, помішуючи. В кефірі замочуємо манку. Коли капуста охолоне, розбиваємо туди курячі яйця, вливаємо кефірно-манну масу і кидаємо спеції за смаком. Перемішуємо, формуємо руками котлетки, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на застелений папером лист. Відправляємо заготовки на 25 хвилин у розігріту духовку, встановивши температуру на 180 градусів. Готові оладки з капусти подаємо до столу зі сметанкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки в духовці
Оладки, напевно, найпоширеніший сніданок у більшості людей. Приготувати їх дуже просто і інгредієнти досить доступні. А приготувавши їх в духовці, ви
Капустяні оладки - рецепт
Капустяні оладки - справжня знахідка для любителів овочевих страв! Смачні, ароматні й ситні капустяні оладки підійдуть і в якості основного блюда на
Котлети з капусти
Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших
Оладки з капусти
Коли не хочеться довго стояти біля плити і возитися з приготуванням страви складного, варто зробити що-небудь просте і смачне, наприклад, оладки з
Оладки з бананом на кефірі
Зробити звичне ласощі оладки різноманітним допомагають різні фруктові добавки. І сьогодні ми пропонуємо приготувати їх з бананом на кефірі. Такі